Løber med virtual reality-briller på er klar til at starte løb

Henrik Føhns og Techtopia kigger i ugens podcast tilbage på teknologiske trends fra 2017 – og frem på 2018.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover. 

Hackere og ransomware, selvkørende biler blev i garagen, bitcoin gik gennem loftet, kunstig intelligens overalt – Techtopia kigger i ugens podcast tilbage på 2017 og frem på 2018. 

Vi fik dansk lovgivning for testkørsel af selvkørende biler, men de står stadig garagen. Kommer de ud at køre i 2018?

Kunstig intelligens er blevet en del af vores hverdag, men Deep Minds Alpha Go Zero har slet ikke brug for mennesker mere, når den skal lære nye spil.
Bitcoins værdi gik gennem loftet. Er det en boble, eller et helt nyt paradigme for Internet of Things, som er i færd med at finde sit naturlige leje i markedet?

WannaCry og NotPetya-ransomware lagde både britiske hospitaler og Maersk ned og kostede milliarder af kroner. Og det bliver kun værre i 2018.

Techtopias vært Henrik Føhns har inviteret sin kollega chefkonsulent Rolf Ask Clausen i studiet. Han er teknologisk talsmand for Ingeniørforeningen, IDA og sammen analyserer de fire af årets hotte emner fra teknologiens verden.

Teknologitrends IT-chefen skal holde øje med i 2018

Med det nye år foran os er det tid for landets it-chefer og it-afdelinger at tage hul på et nyt teknologi-år og dermed også tid til at overveje, hvilke teknologi-trendsm der er aktuelle.
KMD’s CTO Hans Jayatissa peger på, at flere teknologi-trends fra 2017 fortsat vil være relevante at arbejde med:
”Hvis man kigger på mange af de teknologi-trends, som vi efterhånden har talt om en del år, er flere fortsat relevante at arbejde videre med og følge udviklingen i for langt de fleste organisationer,” siger Hans Jayatissa.

Cloud, Big Data og Security er alle teknologier, der har fundet fodfæste de seneste år, og som forsat vil være relevante at arbejde videre med i 2018.
Af nyere teknologier, der ifølge Hans Jayatissa er værd at holde øje med i 2018, er Legacy og Intelligent Edge. Det skriver han mere om i denne klumme på IT Watch.
”Det er vigtigt at slå fast, at de mange nye teknologier kan udnyttes af alle typer virksomheder – både store og små. God arbejdslyst i 2018 – det bliver et spændende år,” siger Hans Jayatissa

Varighed: 38:25 (Vi beklager forringet lydkvalitet i ugens podcast)

Medvirkende:

  • Rolf Ask Clausen, chefkonsulent og teknologisk talsmand, Ingeniørforeningen, ID