Billede af et stetoskop og en mobiltelefon

Har du egentlig tænkt på at udvikle din egen kryptovaluta for at tjene kassen? Det har Henrik Føhns og Techtopia, som tager fat på projektet i denne uges podcast.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover. 

Hvad kan sundhedsdata betyde for danskernes sundhed? Hvilke overvejelser er relevante, inden man udvikler sin egen kryptovaluta? 

SIRI-kommissionens seneste fire anbefalinger omhandler bl.a. apps, kunstig intelligens i sundhedssektoren og mulighederne for et samspil mellem offentlige og private sundhedsdata. Kommissionen er et samarbejde mellem Ingeniørforeningen/IDA og den radikale folketingspolitiker Ida Auken.

Techtopia kigger i ugens podcast nærmere på kommissionens anbefaling om apps, og om hvordan din læge i fremtiden kan udskrive en app til dig, som du kan hente på app-oteket.
Du får også første afsnit i Techtopias opdagelsesrejse i kryptovaluta. Skal Techtopia have sin egen kryptovaluta? En kryptopia. Det kræver flere overvejelser, end man umiddelbart forestiller sig.

Sundhedsdata – fremtidens store balanceøvelse

Som formanden for IDA Thomas Damkjær Petersen påpeger i ugens podcast er der mange muligheder for både samfundet og den enkelte borger ved den rette brug af sundhedsdata. I Danmark er der i forvejen store mængder oplysninger om den enkelte borger blandt andet via CPR-registeret og sundhed.dk.

Men data og store mængder af data er ikke i sig selv spændende. Det er måden den rette data benyttes, der kan skabe værdi. Datakvaliteten skal være i top for at kunne skabe det rette grundlag for den rette beslutning. ”Vi ved, at det rette data er benzin for at træffe den rigtige, faktabaserede beslutning,” udtaler Thomas Rosenquist, der til daglig beskæftiger sig med at undersøge, hvordan KMD med mange års erfaring i håndtering af store mængder data bedst muligt kan udnyttes disse til fordel for vores kunder.

Varighed: 41:45

Medvirkende:

  • Thomas Damkjær Petersen, formand IDA
  • Henning Langberg, professor KU og direktør for Copenhagen Health Tech Cluster
  • Hans Henrik Hoffmeyer, senior Vice President, Nets

Nyt fra KMD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her