Kvinde, der sidder på bænk, kigger ned på sin telefon

WeChat bliver brugt af 980 mio. kinesere – og ejerne bag har allerede investeret i alt fra Spotify til Tesla, SnapChat og Uber. Techtopia tager en kinesisk snak, før arbejdet med kryptovalutaen Kryptopia fortsætter.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover. 

Måske har du hørt om den kinesiske chat-app WeChat? Måske har du oven ki købet prøvet at bruge den? Og måske har du endda brugt den i Kina ligesom 980 mio. kinesere gør? I så fald ved du, at WeChat er meget mere end bare en chat.

Det er en app, som du kan leve hele dit liv på fra chat med venner til underholdning og betaling af varer både online og i den virkelige verden. WeChat er så altomfattende, at den får Facebook til at ligne en gammel Mayland spiralkalender.

Firmaet bag WeChat er også ganske særligt. Tencent er en digital gigant i Kina, der oprindeligt startede med spil, men i dag har så mange apps og services, at 60% af den tid, der bliver brugt på mobiler i Kina i dag, bliver brugt i en Tencent app.

Tencent er det femtestørste teknologiselskab i verden. Firmaet har købt den finske spilproducent Supercell for et mia-beløb, ejer 10% af Spotify og har investeret i Tesla, Snap og Uber.

Techtopia tager dig en tur til Kina med en WeChat-ekspert, og når vi har været der, så fortsætter vores kryptovalutarejse. Skal Techtopia have en Kryptopia-valuta? Professor Fritz Henglein fra datalogi på Københavns Universitet vil fortælle om konkrete anvendelsesmuligheder af blockchain og forklare, hvad en smart kontrakt er - og hvorfor den overhovedet ikke er smart.

Varighed: 45:07

Medvirkende:

  •  Matthew Brennan, medieekspert, China Channel
  • Fritz Henglein, professor, DIKU