Hånd holder mobiltelefon ud og tager billede af by, byen er i baggrunden

Henrik Føhns er taget på messe for at lære mere om det netværk, der i stigende grad binder intelligente sensorer sammen i verdens storbyer.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover. 

Internet of Things er rygraden i en smart city. Men hvordan udveksler dimserne data? Det gør de via netværksteknologien LoRaWan. Lær (næsten) alt om den!

Smart cities og Internet of Things (IoT) er to udtryk man ofte støder på for tiden. Og de hænger sammen. Hvis den smarte by skal fungere, så skal den rumme et væld af små sensorer og selvstændige smarte apparater, som styrer ting og processer eller samler data ind.

Men den slags dimser skal kobles på et netværk ,for at de kan tale sammen og blive et internet af ting. Vi taler om milliarder af små dimser i klodens mange byer, så det giver ingen mening at trække kabler. De skal kobles op på et trådløst netværk.

Det netværk findes heldigvis allerede. Det kaldes LoRaWan og er et trådløst netværk, som med et meget lavt energiforbrug kan transmittere små mængder data over store afstande.
Ugens podcast handler om LoRaWan, hvor Techtopia er til workshop på EOT-messen i Messecenter Herning for at høre om, hvilke dimser, der findes til LoRaWan, hvad de bliver brugt til i danske byer, og hvordan LoRaWan generelt fungerer. Derudover introduceres LoRaWan af firmaet Semtech, som har opfundet LoRaWan.

Kan intelligente byer give bedre miljø til byens beboere?

Konceptet ”smart city” bygger på en sammensmeltning af data og teknologier, som allerede nu strømmer gennem byerne i Danmark. En sammensmeltning, der forsat gøres mere intelligent, og derved kan optimere vores anvendelse af eksempelvis vand og elektricitet. En intelligens, der hjælper os til at bekæmpe spild af vand samt hjælpe til at styre vores forbrug af elektricitet og varme.

”Smart cities handler om at blive mere effektive. Vi skal kunne bruge vejene mere intelligent, og vi skal undgå spild af energi. Der kommer til at være en kæmpe ketchup-effekt snart på det her område, både når det gælder trafik og energi,” Lars Vedel Nørgaard, Enterprise Architect i Chief of Technology i KMD

Læs mere om de intelligente byers fordele for energiforbruget her.

Nyt fra KMD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her