Billede af Henrik Føhns

Militær træning er blevet et stort rollespil, som både foregår ude i virkeligheden og i avancerede computersimulationer, hvor hvert skud bliver analyseret.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover.

Militær træning af soldater foregår ikke kun på en pløjemark i Oksbøl. Det er blevet en disciplin gennemsyret af GPS, laservåben, big data og computersimulationer.

En militær øvelse skal kunne overvåges live helt ned til hvert enkelt skud og bagefter gennemspilles som et computerspil og analyseres i hver enkelt detalje for, at man kan lære, hvad der gik godt eller galt, og hvad der skal være anderledes næste gang.

Militær træning anno 2018 er ét stort rollespil, som udspiller sig både på marken, i luften og på havet samtidig med, at det foregår i en nøjagtig digital kopi på computere i et kontrolcenter.

Det kræver et stort komplekst system, som faktisk bliver udviklet i Danmark og solgt til en lang række lande. Det foregår i den danske afdeling af det amerikanske firma Cubic i anonyme lokaler i centrum af Helsingør ikke langt fra Holger Danske.

Varighed: 26:55

Medvirkende:

  •  Magnus Karlsson, site manager, Cubic Denmark

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 23. april.