Tech-ambassadør Casper Klynge

Hvad laver en tech-ambassadør? Hvem er han? Og hvad er hans syn på muligheder og trusler for Danmark, når det kommer til teknologi, digitalisering og disruption. Alt det og meget mere får du svar på i denne uges podcast, hvor Henrik Føhns har besøg af Danmarks første tech-ambassadør, Casper Klynge.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover.

Digitalisering på dagsordenen

Danmark har i længere tid været i front når det kommer til offentlig digitalisering. Offentlige breve sendt med post er erstattet af e-boks, borger service er på mange områder erstattet af online selvbetjening og jobsøgende danskere kan i øget grad følges og hjælpes online. Men spørgsmålet er, om disse tiltag er nok til, at Danmark forsat er i front på offentlig digitalisering? Ifølge KMD’s Chief Technology Officer, Hans Jayatissa, har Danmark mange muligheder for at sætte sig i det digitale førersæde:

”Vi har gjort det rigtig godt i Danmark, men online selvbetjening og elektronisk kommunikation er ikke længere nok. Sidenhen er der kommet nye teknologier, og hvor vi måske stadig mangler at komme helt på omgangshøjde. Machine Learning, Blockchain og kunstig intelligens er blandt interessante teknologier, som kan være med til at løfte digitaliseringsniveauet i Danmark yderligere.”

Sammen udvikler vi Danmark

Hans Jayatissa ser frem til et godt samarbejde med tech-ambassadør Casper Klynge. Et samarbejde, der både kan bidrage til Danmarks forsatte topposition - både på det offentlige og private marked.

Vi byder velkommen til Danmarks første tech-ambassadør og ser frem til at få de digitale muligheder endnu højere på agendaen end hidtil.

Varighed: 30:41

Medvirkende: 

  • Casper Klynge, dansk ambassadør i Indonesien, kommenede tech-ambassadør i Silicon Valley