html kode

Staten har sine egne hackere på lønningslisten, bl.a. i Forsvarets Efterretningstjeneste. Henrik Føhns møder dem, mens cyberlandsholdet træner til EM i hacking.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover.


Cyberlandsholdet er statsautoriserede hackere hyret af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) for at uddanne unge danskere til at vinde EM i hacking. 

Men det handler også om at uddanne unge IT-kyndige danskere til at kunne forsvare Danmark og danske virksomheder mod hackere. 

I 2022 vil der på verdensplan mangle 1,8 millioner it-sikkerhedseksperter. Det viser en undersøgelse fra Center for Cyber Safety and Education. Alene i Danmark vil vi mangle 19.000 IT-professionelle med generelle IT-kompetencer i 2030 ifølge en undersøgelse fra Erhvervstyrelsen og Alexandra Instituttet.

Hvordan finder vi dem? Og hvordan forhindrer vi, at unge mennesker med hackerkompetencer vælger the dark side med de hurtige penge og bliver black hat hackers istedet for white hat hackers?

Den 25-årige kaptajn giver sit bud, og IT-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab fortæller blandt andet om, hvorfor de udgiver en børnebog om IT-sikkerhed.

Det skete på Version 2's konference Infosecurity, hvor Techtopia var på scenen. Derfor opstod også en susen på optagelsen, som vi skal beklage.

Varighed: 30:19

Medvirkende:

  • Morten Eskildsen, kaptajn på Cyberlandsholdet 2017, datalogistuderende på Aarhus Universitet
  • Leif Jensen, administrerende direktør, Kaspersky Lab Danmark
 

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer fra den offentlige sektor- og erhverv direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her