Smartphone med en åben UBER app

Der kører pt. ingen Uber-biler på de danske gader – men i Aarhus sidder en flok specialister i Ubers danske udviklingsafdeling. Dem har Henrik Føhns talt med i ugens podcast.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover.

Du tror måske, at Uber har forladt Danmark? Men du tager fejl. For selv om der ikke kører Uber-biler i gaderne, så er firmaet stadig i Danmark.

I Aarhus sidder 55 ansatte i den lokale Uber-afdeling. I midtbyen har Uber nemlig haft en dansk udviklingsafdeling siden 2014. Der er tale om højt specialiserede programmører, hvoraf 20 har en Ph.d.-grad.

Uber i Aarhus er en vigtig brik i firmaets teknologiske infrastruktur. Afdelingen er startet af to aarhusianere, som ikke "gad" at arbejde i Silicon Valley mere. De udtaler sig ikke så ofte, men til Internetweek Denmark forlod de computerne og deres kodearbejde for at tale med Techtopia foran et interesseret publikum på Dokk1.

Det handlede IKKE om taxalovgivning eller skat, men det er et fascinerende blik ned under motorhjelmen på et af verdens pt. hurtigst voksende teknologiselskaber.

Varighed: 34:54

Medvirkende:

  • Steffen Grarup, Director Engineering, Uber Technologies 
  • Rene Schmidt, Scalability Engineer, Uber Technologies