båd

Der er gået data i sport – og det gælder også sejlsporten. Henrik Føhns tager redningsvesten på for at fokusere på kunstig intelligens og internet of things i verdens hårdeste kapsejlads, Volvo Ocean Race.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover.

Volvo Ocean Race er verdens hårdeste kapsejlads, som kræver det yderste af besætningerne. Men nu kan de få hjælp af kunstig intelligens og IoT.

Virksomheden SAP er kendt af virksomheder over hele verden for regnskabssystemer, men firmaet hjælper også sportsudøvere med at yde deres bedste.

Besætningen på holdet Akzonobel fartøjet i Volvo Ocean Race er udstyret med smarture, der kommunikerer med minicomputere på båden. Men der samles også data fra sensorer og radar til en cloudcomputer på land, hvor kunstig intelligens analyserer fartøjets præstation eller mangel på samme.

Sejlsport er blevet en informationsteknologi.


Der er gået data i sport

Det er bestemt ikke kun inden for sejlsport, at informationsteknologi er rykket helt ind i omklædningsrummet. Lige nu afvikles som bekendt VM i fodbold i Rusland, hvor landsholdene gør stor brug af data for at forbedre deres præstationer. Det gælder også det danske landshold, som før VM indgik et samarbejde om brugen af data med KMD.

”Til VM fokuserer vi primært på monitoreringen af spillernes fysiske præstationer i træninger og kampe. Vi gør allerede meget i forvejen, men sammen med KMD vil vi prøve at udlede noget mere taktisk, som kan gøre os mere effektive i forhold til vores evalueringer og i forhold til vores forberedelser på modstanderne ved VM,” siger Mounir Akhiat, præstationsanalytiker for A-landsholdet.

Også i KMD ser man frem til samarbejdet.

”I KMD har vi mangeårig erfaring med at bruge vores datamæssige kompetencer inden for det private erhvervsliv og i den offentlige sektor. De seneste år har vi øget vores opmærksomhed mod sportens verden, der har lignende interesser og ambitioner om konstant at effektivisere og optimere præstationer,” siger Helle Huss, direktør for KMD Business.

”At vi nu gennem samarbejdet med DBU har mulighed for at hjælpe vores landshold med at forbedre deres resultater, er for os helt fantastisk og meget spændende,” siger Helle Huss.

Samarbejdet er sparket i gang op til VM, men fortsætter efter slutrunden med fokus på den kommende EM-kvalifikation og Nations League-turnering, ligesom de øvrige landshold også får glæde af det nye datapartnerskab mellem DBU og KMD.

 

Varighed:

30:36

Medvirkende:

Marc Teerlink, Global VP Leonardo, SAP

 

Nyt fra KMD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her