To elbiler til opladning ved laderstander

I denne uge fokuserer Techtopia på fremtidens biler. Det handler både om de selvkørende biler, delebiler og mobilitet som en service.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover. 

Henrik Føhns taler med det radikale folketingsmedlem Ida Auken og tager udgangspunkt i en ny rapport fra den såkaldte Sirikommission, som Ida Auken og Ingeniørforeningen IDA tog initiativ til at stifte sidste år. Rapporten kortlægger, hvad det betyder, at transport bliver digitaliseret. I ugens podcast deler direktør for Autonomous Henrik Schärfe sine erfaringer med digital transport, og så ser direktør for Dansk Taxi Råd Trine Wolleberg på muligheder og trusler i digitaliseringen set fra den danske taxi-industri.

Old news eller fremtidens Danmark?

Selvkørende biler har vi efterhånden talt om i flere år. Men hvornår de kommer, og hvilken form de får, er stadig ubesvarede spørgsmål. I mellemtiden er vi begyndt at tale om, hvilke muligheder de selvkørende biler skaber for borgerne. Her handler det bl.a. om fleksibilitet, samkørsel og muligheder for en positiv indflydelse på miljøet.

Men fremtidens biler ruller ikke ud på de danske veje af sig selv. I ugens podcast fremhæver Henrik Schärfe fra Autonomous Fonden, at brugen af ny teknologi og samspillet mellem offentlige og private initiativer bliver centrale komponenter for at sikre, at digitaliseringen af bilerne bliver en realitet.

GeoDanmark er et eksempel på et samarbejde på tværs af stat, regioner og kommuner, som har til formål at skabe en ensartet digital kortlægning af Danmark. De mange data i GeoDanmarks digitale landkort kan blive vigtige elementer i en digitalisering af Danmarks transport, men det kræver den rette teknologi og software for at nå i mål. Det giver derfor god mening for KMD at levere elementer til GeoDanmark og dermed være med til at skabe fundamentet for den digitale transport.

Digitaliseringen af velfærds-Danmark har i mange år været i fokus i KMD. Udviklingen af selvkørende biler er et område, som kan bidrage til udviklingen af et digitalt Danmark, og derfor er det også en udvikling, som KMD følger tæt og støtter op om.

Varighed: 44:21

Medvirkende:

  • Ida Auken, medlem af Folketinget for Det Radikale Venstre og sammen med IDA initiativtager til SIRI-kommissionen.
  • Henrik Schärfe, adm. Direktør for Autonomous Fonden og robotforsker
  • Trine Wollenberg, direktør, Dansk Taxiråd