audience

Henrik Føhns er vendt tilbage fra Roskilde Festival, hvor et projekt arbejdede på at nedbringe forbruget af el i Food Court, mens et neuralt netværk fokuserede på de våde varer i form af et avanceret ølspil.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover.

Studerende fra DTU bruger Roskilde Festival som laboratorium for smart strømstyring og oplæring af kunstig intelligens. Techtopia kigger på to projekter.

Roskilde Festival har i år besluttet at fjerne en dieselgenerator, som førhen har forsynet madboderne på Food Court med elektricitet. De ingeniørstuderendes projekt vil medvirke til at holde det maksimale elforbrug af Food Court under det niveau, som det er muligt at levere efter generatoren er fjernet. Såkaldt peak-shaving er nøglen til at udjævne forbruget og derved nedbringe det maksimale forbrug af el i Food Court.

El-bilernes batterier oplades, når der er lavt forbrug. Når der er højt forbrug kan de aflades og derved levere strøm og på den måde "flytte" dele af forbruget til et tidspunkt, hvorpå der er lavt forbrug.

Ølspil træner neuralt netværk. Det er et bord med mikrofoner, massevis af LED-pærer og en computer. Når en bordtennisbold rammer bordet, kan computeren høre, hvor bolden lander og visualisere positionen af nedslaget i realtid. Bordet indgår i en workshop, hvor man kan prøve at træne et neuralt netværk og efterfølgende bruge det til et alternativt spil beer pong.

Deltagerne genererer data til bordet, så det kan lære at lokalisere nedslaget af en bordtennisbold.

Fremtidige udgaver af bordet kan måske bruges som et billigt og fleksibelt smartboard. Man vil kunne sætte en mikrofon i hvert hjørne af et skrivebord, montere en lille projektor og bruge bordet som en stor touchskærm. Det giver stor fleksibilitet og vil være langt billigere end touch skærme.

 

Medvirkende:

  • Andreas Gamborg, studerende DTU
  • Albert Seligmann, studerende DTU
  • Tobias Mouritzen, studerende DTU

 

Varighed: 24:19

Nyt fra KMD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her