skrivemaskine

Hvordan kan virksomheder i finanssektoren, der arbejder med digitale produkter i snitfladen mellem finans og teknologi – fintech - være til gavn for danskerne og det danske samfund? Debat i ugens Techtopia.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover.

Finanssektoren er en af de brancher, der har ændret sig mest som følge af digitaliseringen.

Et resultat af digitaliseringen i finanssektoren er fintech-branchen - en branche af primært små og mellemstore virksomheder, der udvikler digitale produkter i snitfladen mellem finans og teknologi.

SIRI-kommissionen har brugt foråret 2018 på at undersøge fintech-sektoren med henblik på at identificere, hvordan fintech kan videreudvikle den finansielle sektor til gavn for danskerne og det danske samfund.

Kommissionen er kommet op med en række anbefalinger, som er beskrevet i rapporten "Fintech i fremtidens Danmark - muligheder og udfordringer".

Hvordan håndterer en sektor, at robotterne tager over – og kan vi bruge erfaringerne andre steder?

Hvad kan kunstig intelligens og blockchain bruges til med de finansielle briller på. Skal vi f.eks. have en national kryptovaluta? Og kan lokale valutaer redde danske landsbyer?

Den nyeste rapport fra SIRI Kommissionen blev debatteret på Folkemødet i Allinge, og du kommer med i denne udgave af Techtopia.

 

Medvirkende:

Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA, formand SIRI Kommisionen

Ida Auken, MF, Radikale Venstre, forkvinde SIRI Kommisionen

Kent Petersen, Formand, Finansforbundet

Simon Schou, Copenhagen Fintech Lab

Troels Plenge, Co-founder af Social Lab, WeOU.org

Henrik Funder, DJØF

Tanja Lind Melskens, Advokat, Kammeradvokaten

 

Varighed:

45:57