kæder

I ugens Techtopia-sommermix kan du bl.a. høre om danske TestaViva, som bruger en blockchain til at sikre dokumenter som testamenter og skødet på dit hus.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover.

Skal Techtopia have sin egen kryptovaluta? En kryptopia. Det undersøgte vi i løbet af vinteren, og de interviews er samlet i dette sommermix.

Hans Henrik Hoffmeyer fra Nets datterselskabet Smart Payments tegner en hypekurve for kryptovaluta.

IT-advokat Martin von Haller Grønbæk fra advokatfirmaet Bird&Bird fortæller, hvordan man laver risikovillige investeringer via kryptovaluta. Og hvad er smarte kontrakter er for noget?

Professor Fritz Henglein fra datalogi på KU fortæller om konkrete anvendelsesmuligheder af blockchain og forklarer, at en smart kontrakt overhovedet ikke er smart.

Det danske firma TestaViva vil give juridisk assistance til alle danskere gennem hele livet, så man altid har styr på dokumenterne lige fra skødet på huset til ægteskabet og testamentet. TestaViva har skabt en livsguide, som bygger på en blockchain, der holder styr på dokumenter og samarbejdspartnere. Men at bygge sådan en service med ny teknologi rummer også mange udfordringer, som KMD hjælper med at løse.


Medvirkende:

Senior vice president i Smart Payments - et datterselskab til Nets - Hans Henrik Hoffmeyer

Martin von Haller Grønbæk, IT-advokat, Bird and Bird

Fritz Henglein, professor, DIKU

Michael Lauritzen, CEO, TestaViva

Kristian Kaa, CTO, TestaViva

Claus Krüger, Enterprise Architect, KMD


Varighed:

53:35