sky

Hvordan indretter vi et moderne informationssamfund med respekt for borgerne uden at blive maskinstormere? To SF-politikere kommer med deres bud i bogen ”Oprør For Fremtiden”. Henrik Føhns har talt med en af forfatterne.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover.

Borgerløn, kortere arbejdstid og medejerskab er i hvert en del af svaret i den nye bog "Oprør For Fremtiden", der er et bud fra den danske venstrefløj på, hvordan vi indretter vores informationssamfund med respekt for borgerne, men uden at blive maskinstormere.

Forfatterne er de to SF'ere Peter Westerman og Lisbeth Bech Poulsen. Techtopia sætter sidstnævnte i stævne på hendes kontor på Christiansborg til en snak om automatisering, dataetik, borgerløn, økonomisk demokrati, andelsbevægelsen og politikeres manglende forståelse for teknologi som en faktor, der ændrer samfundet med høj hastighed.

Vi får også indblik i forfatternes Manifest for Frihed og Fællesskab, der kommer med forslag til et bæredygtigt og lige informationssamfund. Og så er der også en håndfuld hverdagstips til folk, som ikke er i magtens centrum. Tips til et oprør for fremtiden, som du kan følge på #oprørforfremtiden.

 

Varighed: 42:33

Medvirkende

  •  Lisbeth Bech Poulsen, MF, SF

Nyt fra KMD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her