toilet

Henrik Føhns har været vidt omkring på High Tech Summit i København. Ugens podcast kommer både forbi intelligente toiletter og øl brygget på visionen om sciencebryg.

Billede af Henrik Føhns, vært på podcasten Techtopia, med en play knap henover.

 

Et toilet, som automatisk måler mængden af afføring. Et transportabelt minilaboratorium til diagnosticering af sygdomme. Og et bryggeri med visioner om sciencebryg. Vi tager en tur rundt på High Tech Summit på DTU.

Start-up virksomheden Measurelet arbejder på et toilet, som kan måle mængden af afføring hos patienter på hospitaler. En nødvendig og langvarig men ikke rar opgave for hospitalspersonalet, som kan automatiseres.

DTU Compute har lavet en biochip, som styres via en app. Man kan dryppe væske på chippen og søge efter specifikke molekyler. Biochippen indgår i et minilaboratorium, som kan bruges til detektering af sygdomme eller infektionstilstande i felten. 

DTU Bryghus arbejder for at udvikle et bæredygtigt bryggeri baseret på de nyeste teknologier og tværvidenskabelig forskning, hvor forskere, studerende og industri i samarbejde kan prøve nye idéer af. 

Varighed: 31:02

Medvirkende:

  • Marie Lommer Bagger, founder og CEO, Mesurelet

  • Jan Madsen, professor, sektionsleder, vicedirektør, DTU Compute

  • Preben Bøje Hansen, levnedsmiddeltekniker, DTU FOOD

  • Tim Hobley, lektor, DTU Food

Nyt fra KMD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her