desktop computer

Politikere, medier og filosoffer får ikke lov til at diskutere kunstig intelligens og etik alene. For ingeniører har fingrene nede i AI-algoritmerne, og de ønsker at forvalte det store ansvar.

Nordiske ingeniører vil ikke overlade diskussionen om kunstig intelligens og etik til politikere, medier og filosoffer. De har fingrene i algoritmerne og har dermed et ansvar, som de ønsker at forvalte.

Association of Nordic Engineers (ANE) har udgivet et sæt vejledende råd til ingeniører, deres arbejdsgivere og nordiske poltikere, som skal hjælpe diskussionen om kunstig intelligens i gang. Hvad skal AI kunne og ikke kunne?

Rapporten er kommet til verden gennem et hackathon på IT Universitetet (ITU) i København, og det er også ITU, der har stået for at samle de gode råd fra igeniørerne til en rapport.

Rapporten efterlyser fora til diskussion, uddannelse og gennemsigtighed. Men den sætter også fokus på teknologiens potentielle skadevirkninger og risikoen for, at fx maskinlæring kan udvikles på baggrund af "dårlige" data.

Medvirkende:

  • Inese Podgaiska, Secretary General,Association of Nordic Engineers, ANE
  • Irina Shklovski, Associate Professor, IT University of Copenhagen

Varighed:

31.23