Portræt af Tim Frank Andersen, CTO i Charlie Tango

Lige så sjovt det kan være at forudsige fremtiden, lige så hårdt kan det være at kigge tilbage på sine egne forudsigelser.

Det er en klassisk disciplin omkring nytår at forudse, hvad der kommer til at ske i det nye år. Charlie Tangos Tim Frank Andersen stirrede dybt i den teknologiske krystalkugle for 2018, men hvordan gik det faktisk med hans forudsigelser?

Som Chief Digital Officer i Charlie Tango og mangeårig it-guru har Tim Frank Andersen givet sine bud på teknologiske forudsigelser ofte. Når han kigger tilbage på 2018, fremhæver han først sin største fejl:

”Jeg forudså, at Amazon ville åbne i Skandinavien inden for seks måneder, men det skete ikke, og det kommer måske til at tage længere, end vi tror, før de ankommer på vores dørtrin,” skriver Tim Frank Andersen i sit tilbageblik på 2018-forudsigelserne.

Han fremhæver en række grunde til, at detailhandlens frygt for en dansk eller skandinavisk Amazon måske ikke er helt på trapperne endnu – blandt andet det lave antal indbyggere sammenlignet med antallet af kvadratkilometer, høje lønninger og de meget forskellige markeder fra Finland i Eurozonen og til Norge, som ikke engang er med i EU. At Amazon kommer på et tidspunkt, er der dog ingen tvivl om for den digitale chef.

Tim Frank Andersen forudså også flere alvorlige hacking-angreb a la det, som lammede Mærsk i 2017, men kan konstatere, at 2018 blev mere fredeligt, end han havde forventet.

”Forhåbentlig skyldes det, at virksomhederne har skruet op for deres sikkerhed. På den anden side har datalæk fortsat for fuld fart i 2018. Virksomheder som Twitter, Under Armor og Facebook har alle oplevet massive datalæk. Desværre tror jeg, at det giver mening at forlænge min forudsigelse fra 2018 omkring flere, store og koordinerede angreb, hvor store og respekterede virksomheder vil gå i stå på grund af hacker-angreb,” skriver Tim Frank, som håber, at han her tager meget fejl.

Der blev talt meget om blockchain i 2018, men vi har foreløbig stadig primært set proof of concepts, når det gælder reel brug af blockchain-teknologien, konstaterer han.

”Det store kommercielle gennembrud fik vi ikke i 2018. Men det er værd at følge en virksomhed som Consensys, stiftet af medskaberen af Ethereum, Joseph Lubin, som jeg var så heldig at møde på SXSW i marts 2018. Han udtalte for nylig, at ’blockchain vil gennemsyre samfundet endnu mere end internettet’,” fortæller Tim Frank Andersen og opfordrer os alle til at holde øje med blockchain-teknologien i 2019.

I sit tilbageblik konstaterer Tim Frank Andersen også, at hele debatten om GDPR endte med at føles lidt som Y2K-krisen op til år 2000 – og at vi i 2018 fik mulighed for at tale dansk til den virtuelle assistent Google Home, mens 2018 også som forudset blev det helt store gennembrud for AI, som vi kan forvente at se integreret i alle typer af devices fremover.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer til arrangementer fra KMD.