Glad medarbejder arbejder ved PC

Med udskiftningen af to forældede it-systemer brugte Nordfyns Kommune muligheden til at gå nye veje og vælge en løsning, der kunne understøtte kommunens ønsker til det fremtidige samarbejde på tværs af fagområder.

Der er i den offentlige sektor blevet talt meget om en større sammenhæng på tværs af fagligheder som en vej til at styrke leveringen af ydelser til danskerne, men i Nordfyns Kommune valgte man for alvor at gøre noget ved det, da to forældede it-løsninger skulle udskiftes.

Fra starten besluttede man i Nordfyns Kommune, at den nye it-løsning til administration af social-, sundheds- og omsorgsområdet skulle understøtte den organisation, kommunen gerne ville være, og den faglige indsats medarbejderne gerne ville praktisere.

”Det handler blandt andet om at skabe mere sammenhæng mellem vores indsatser på social-, sundheds og omsorgsområdet og om at bruge mindst mulig tid på dokumentation og mest mulig tid sammen med borgerne,” siger Judith Poulsen, som er projektejer og chef for Sundhed og Rehabilitering i Nordfyns Kommune.

Det handler bland andet om at skabe mere sammenhæng mellem vores indsatser på social-, sundheds og omsorgsområdet og om at bruge mindst mulig tid på dokumentation og mest mulig tid til sammen med borgerne

Judith Poulsen, projektleder & chef for sundhed og rehabilitering, Nordfyns Kommune

Efter en grundig markeds- og behovsanalyse gik jagten på den nye løsning ind, og valget endte til sidst med at falde på KMD Nexus, som netop er en tværfaglig sundhedsplatform.

”Rent systemteknisk handlede det også om at få en fremtidssikret løsning, og her vejede det tungt, at KMD Nexus kan integrere til tredjepartsløsninger via det åbne API,” siger Judith Poulsen om valget af KMD Nexus, som blev implementeret over en periode fra sensommeren 2017.

Hun bliver suppleret af Anne Lørup Christensen, som er projektmedarbejder og den ene af to systemadministratorer i Nordfyns Kommune: ”Sammenlignet med vores tidligere løsning er det blevet nemmere at arbejde tværfagligt. Nu kan en sygeplejerske eksempelvis også se, hvad en socialfaglig medarbejder har noteret om en borger,” siger Anne Lørup Christensen.

”Derudover betyder muligheden for at dele data på tværs, at vi ikke dobbeltdokumenterer i flere fagsystemer, men at vi ensretter vores dokumentation, så data bliver mere valide, fordi vi følger samme standardiserede principper,” tilføjer hun.

Derudover betyder muligheden for at dele data på tværs, at vi ikke dobbeltdokumenterer i flere fagsystemer, men at vi ensretter vores dokumentation, så data bliver mere valide, fordi vi følger samme standardiserede principper

Anna Lørup Christensen, projektmedarbejder & systemadministrator, Nordfyns Kommune

Læs mere om, hvordan Nordfyns Kommune lykkedes med at skabe en helt unik teamånd gennem implementeringen af KMD Nexus, og hvad skiftet har betydet for kommunen lige her.

Læs mere om KMD Nexus

KMD Nexus er en samlet platform til jeres borgerforløb. Her kan I samarbejde om effektive forløb på tværs af sundhed, omsorg og socialområdet.

Læs mere om mulighederne her

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer for kommuner og regioner direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her

Seneste indsigter