To kollegaer, der kigger koncentreret på computerskærm

Vi er kommet langt med digitalisering i Danmark, og i KMD har vi det privilegium at være en central aktør i dette arbejde. Desværre har de kriminelle også digitaliseret deres forretningsmodeller, og det betyder, at landets kommuner befinder sig i et evigt kapløb om at være foran hackere og svindlere.

De fleste er glade for, at teknologien udvikler sig og giver os nye muligheder for at yde en mere personlig service til borgerne, effektivisere arbejdsgange og dele relevante data. Desværre betyder de teknologiske landvindinger ofte også nye sikkerhedsproblemer, og truslerne kommer ikke kun udefra: Dem, der vil svindle, har også fået nye digitale muligheder. Problemerne og løsningerne er komplekse! 

Et solidt fundament af sikkerhed

Hvis man bygger et hus på et dårligt fundament, så skaber man problemer for sig selv i fremtiden. I KMD mener vi, at forudsætningen for en yderligere digitalisering af det danske samfund, bør skabes på et solidt fundament af it-sikkerhed. Fordi trusselsbilledet er så komplekst, bliver vi tvunget til at se meget mere holistisk på it-sikkerheden. Mange offentlige instanser har et væld af sikkerhedsprodukter, som hver for sig er gode, men de mangler det samlede billede af organisationens it-sikkerhedsmæssige status. 

”I Danmark har borgerne stor tillid til det offentliges brug og beskyttelse af data – og det skal de blive ved med at have. Derfor er det vigtigt, at vi som leverandør arbejder med at løfte sikkerheden og tænke den ind i sammenhængen mellem de enkelte løsninger, samt i vores fælles infrastruktur,” fortæller Johan Skriver Frydensberg, der er Business Director i KMD og fortsætter:

Derfor er det vigtigt, at vi som leverandør arbejder med at løfte sikkerheden og tænke den ind i sammenhængen mellem de enkelte løsninger, samt i vores fælles infrastruktur

Johan Skriver Frydensberg

Business Director, KMD

”Mange kommuner oplever stigende krav til, at digitale services skal være tilgængelige, for medarbejdere og borgere, på telefoner og tablets. Men når kravene om mobilitet stiger, skal kravene til it-sikkerheden også følge med. Nye muligheder giver nye udfordringer med sikkerheden, og det er en opgave, man ikke bliver færdig med. Det er et arbejde, der hele tiden skal prioriteres.”

Uden tillid når vi ikke i mål

Når spørgsmålet om ulemperne ved digitaliseringen af det offentlige melder sig, er Johan Skriver Frydensberg ikke i tvivl:

”En yderligere digitalisering af samfundet er vejen til bedre og mere individualiseret service til borgerne. Desuden kan de rette it-løsninger øge trivslen og arbejdsglæden hos medarbejderne. Derfor er digitaliseringen vigtig. Vi kan kun lykkes, hvis vi har tillid til de systemer, der behandler vores følsomme oplysninger. Tilliden skaber vi ved at tilbyde sikre løsninger og sørge for, at borgerne såvel som medarbejdere er opdateret på viden om sikker digital adfærd.”

Tilliden skaber vi ved at tilbyde sikre løsninger og sørge for, at borgerne såvel som medarbejdere er opdateret på viden om sikker digital adfærd

Johan Skriver Frydensberg

Business Director, KMD

”For at sikre den fortsatte tillid til det offentliges håndtering af data hjælper KMD med at skabe et samlet overblik over trusler og de optimale løsninger for den enkelte organisation”.

Vil I vide mere?

Mand trykker på smartphone

Vil I gerne høre mere om jeres muligheder med KMD Delta? Så tøv ikke med at tage kontakt, så vi sammen kan se på, hvilke fordele I kan opnå.

Læs mere om KMD Delta

KMD Delta holder styr på data vedrørende organisation, medarbejdere og it-brugere og skaber sammenhæng på tværs af systemer og processer.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer fra KMD Opus Personale.

Tilmeld dig her