KMD IRONMAN Copenhagen vinder Michelle Vesterby løber over mållinjen

Sejren i KMD IRONMAN Copenhagen skal give det mentale boost, der sikrer Michelle Vesterby en placering på podiet som den første danske kvinde. Om godt to uger går det løs, men Michelle Vesterby er allerede på plads på Hawaii.

Inden for triatlonsporten findes der ikke et større mesterskab end IRONMAN Hawaii, som også er sportens officielle verdensmesterskab. Der er lidt mere end to uger til det går løs på Hawaii, og Michelle Vesterby er allerede landet på den amerikanske Stillehavsø for at forberede sig til årets største mål.

Michelle Vesterby kommer direkte fra sejren i KMD IRONMAN Copenhagen i august, hvor hun vandt for anden gang i træk blandt de professionelle kvinder. Og den triumf skal give Michelle Vesterby det sidste skub op på podiet som den første danske kvinde.

”Det giver et kæmpestort mentalt rygstød og tro på mig selv, at jeg har en frisk sejr med i bagagen. Og endda ikke en hvilken som helst sejr, men en af den slags, der virkelig lægges mærke til,” siger Michelle Vesterby.

”Jeg blev nummer fire for to år siden og nummer seks sidste år til trods for en tidsstraf, så nu vil jeg sgu på det podium. Det er min helt store motivation at blive den første danske kvinde, der kommer på podiet,” siger hun.

Nu gælder det så om at få kroppen til at vænne sig til forholdene og så ellers bygge kroppen op til at præstere optimalt

Michelle vesterby, vinder af KMD ironman copenhagen 2017

København var et mentalt boost

Michelle Vesterby havde på forhånd håbet på at bruge oplevelsen i København til at få et ekstra mentalt boost frem mod Hawaii. De tusindvis af glade københavnere rundt på ruten leverede i høj grad varen – præcis som den 33-årige herningenser selv gjorde det.

På Hawaii skal Michelle Vesterby op mod de bedste fra hele verden. Men også de professionelle danskere Camilla Pedersen og debutanten Maja Stage Nielsen deltager i VM. Derudover vil 59 danske amatører kæmpe på den legendariske distance.

”Nu gælder det så om at få kroppen til at vænne sig til forholdene og så ellers bygge kroppen op til at præstere optimalt,” siger Michelle Vesterby, som udover våddragt, cykel og løbesko også har sine forældre og sin mand med på Hawaii.

KMD IRONMAN Copenhagen vinder Michelle Vesterby ude på løberuten

”Det giver mig ro, at jeg har folk rundt om mig, som kender mig, og som både ved, hvornår de skal presse på, og hvornår de skal bakke af. Og så gælder det også, at jeg får mulighed for at tale om andre ting end triatlon samt dele den store oplevelse, det altid er at være med til IRONMAN-VM,” siger hun.

IRONMAN Hawaii bliver afviklet den 14. oktober. Foreløbig er Thorbjørn Sindballe efter en tredjeplads i 2007 den eneste dansker på podiet, hvor Michelle Vesterby drømmer om at stå inden længe.

”Det er den ultimative test af dig som triatlet, og det som alle drømmer om at få lov at opleve. Så det skal jeg også huske at nyde,” siger KMD IRONMAN Copenhagen-vinderen.

Nydelsen og humøret er Michelle Vesterbys varemærke, men i et interview før KMD IRONMAN Copenhagen afslørede hun også, at brugen af data er kommet til at fylde meget i forberedelserne.

”Af personlighed er jeg meget en humør-atlet, men jeg er også blevet farvet af min træners filosofi, som handler rigtigt meget om tal og test. Så jeg må indrømme, at jeg også selv er blevet en slave af data,” sagde Michelle Vesterby i vores interview, som du kan genlæse her.