White paper: Udnyttelse af fleksibilitet på det nye, grønne energimarked

Download white paperet "Udnyttelse af fleksibilitet på det nye, grønne energimarked".

Fremkomsten af nye teknologier, forbrugsmønstre og en massiv stigning i datagennemstrømning tilføjer et nyt niveau af kompleksitet til energisektoren.

I dette white paper kan du læse om, hvordan digitalisering kan understøtte balanceringen af elnettet og skabe nye muligheder og markedsudviklinger omkring fleksibilitet.

Fleksibilitet refereres i denne sammenhæng til en reduktion, stigning eller forskydning i forbruget af el. Med den store transformation, sektoren ser ind i, bliver det stadig vigtigere at aktivere denne fleksibilitet, når vores netkapacitet er udfordret. At kunne regulere vores forbrug vil derfor være en af de vigtige løftestænger for at balancere fremtidens energisystem.

I dette white paper kan du få indblik i:

  • Store ændringer på det danske energimarked med stigende efterspørgsel efter el og nye forbrugsmønstre
  • Hvordan den grønne omstilling lægger pres på elnettets kapacitet og stabilitet
  • Hvordan tæt samarbejde på markedet og optimeret brug af eksisterende netinfrastruktur kan hjælpe med at forlænge infrastrukturens livscyklus
  • Fordelene ved at inkorporere teknologi
  • Potentialet ved at inkorporere fleksibilitet til optimering af elnettet, give adgang til de forskellige fleksibilitetsmarkeder og kontrollere de forskellige porteføljer af aktiver

Download white paper

Efterspørgselsfleksibilitet er en nødvendighed for vores fremtidige energisystem, og vi skal sørge for, at det er indarbejdet på den bedst mulige måde.

Uddrag fra white paperet "Flexibility in the power market"