Er din virksomhed også helt speciel?

Mand på toppen af bjerg

Det er stærkt, når en virksomhed kan levere et helt specielt produkt eller en hel speciel oplevelse til sine kunder. Men det er et svaghedstegn, hvis en virksomhed udelukkende er helt speciel på indersiden. For så betyder det som oftest, at man har opbygget et system af mange, komplekse processer. Lige netop her gælder det om at være så almindelig som overhovedet muligt, hvis man vil være konkurrencedygtig.

I KMD har vi taget rejsen fra speciel til almindelig på indersiden. Sådan da. Vi fandt ud af, at størstedelen af vores processer ikke behøver at være specielle, og at fordelene ved ikke at være så speciel er overvældende mange. Men vi fandt også ud af, at der manglede nogle funktionaliteter i softwaren. De er nu blevet løst.

Vores oplevelse med transformationen fra on-premise til SAP S/4HANA Cloud skal komme andre til gode. Derfor har vi udviklet KMD Discovery Assessment og indgået tæt partnerskab med SAP om co-development af funktionaliteter og integrationsmuligheder. Lad mig fortælle dig om vejen dertil.

KMD’s rejse

KMD er på sit livs rejse, kan man sige. Vi er under stor transformation og er i fuld gang med at skabe nye forretningsmodeller og ny identitet for 3.000 medarbejdere. Vi har fokus på at skabe en effektiv og intelligent organisation, der leverer de bedste løsninger til offentlige og private virksomheder i både Danmark og udlandet, hvor det giver mening at skalere disse.

Et vigtigt led i transformationen var at udskifte vores ERP-system, der gennem 16 år havde fået lov til at udvikle sig til et stort, uigennemskueligt landskab af forretningsløsninger. Vi var blevet enormt sårbare, fordi ekspertisen til at håndtere mange nicheområder i ERP-systemet lå hos bestemte personer i stedet for i systemet. Den form for ekspertise er farlig, fordi den kan føles svær at give fra sig. Men det er uøkonomisk og uansvarligt med en forretningsløsning, der er skræddersyet til for mange forskellige behov og kun kan håndteres af få.

Valget af SAP S/4HANA Cloud

Vi ønskede at opgradere vores ERP-løsning til SAP S/4HANA Cloud for bedre at understøtte vores fremtidige behov, bl.a. fordi nye opdateringer og opgraderinger foretages automatisk og nye danske lovgivningsmæssige forhold automatisk ajourføres. Derudover ønskede vi at gå bort fra et hav af specielle principper og processer, der havde fået lov til at knopskyde gennem årene.

Vi udfordrede derfor organisationen på alle processer. Hvor specielle behøver de at være? Vil standardiserede processer løse opgaverne lige så godt, eller måske bedre? Vi var fulde af håb og begejstring.

Det var der også god grund til at være langt hen ad vejen. Vi skrev aftalen under og indledte forløbet med første fase: SAP Fit-to-Standard. Her fandt vi ud af, at vi måske alligevel var lidt mere specielle på nogle områder. Der manglede funktionalitet i løsningen for at kunne understøtte vores forretning 100 pct. Og forandringsparatheden var ikke helt i top alle vegne i organisationen.

Vi indledte en aftale med SAP om co-development. Det kan vi gøre, fordi vi i forvejen er SAP-partner og en stor spiller på markedet med dyb indsigt i specifikke branchers behov. Men ud af vores oplevelse sprang idéen om at etablere KMD Discovery Assessment.

KMD Discovery Assessment er det naturlige første skridt i at få afdækket SAP S/4HANA Cloud, inden man sætter underskriften på den store SAP-aftale. Forløbet kortlægger, hvor langt virksomhedens processer er fra at passe til de standardiserede processer i cloud, og hvor forandringsparat organisationen er. I løbet af tre uger får man uundværlig indsigt i virksomhedens styrker og svagheder i forhold til cloudrejsen. Og man undgår at løbe nogen økonomisk risiko, fordi forløbet kun koster 6000 EUR.

Vi har oplevet bump på vejen. Men vi har også oplevet fordelene ved intelligent ERP med indbygget Machine Learning, kunstig intelligens, robotics, realtidsindsigt og situationshåndtering. Vores innovationsevne har fået et boost, og vi har ændret vores forretningsfokus fra nutid til fremtid. Vi holder ikke længere blot bilen kørende, men sætter det lange lys på og spotter helt nye forretningsmuligheder.

*Vi deler meget gerne vores konkrete erfaringer med dig og håber, at du vil række ud til os. Tag direkte kontakt til en af vores erfarne medarbejdere på området her.
*Vil du vide mere om KMD Discovery Assessment? Læs vores infographic her.
*Vil du i gang med KMD Discovery Assessment? Tag direkte kontakt til vores team her.