Mand med briller, der taler i telefon og kigger ind i computerskærm

Nøglen til effektiv sikkerhedsrespons

Vores erfaring med sikkerhedsberedskab og sikkerhedsrespons har vist, at nøglen til succes ligger i en kombination af teknisk ekspertise, klare roller, effektiv kommunikation og løbende læring. Ved at følge denne tilgang sikrer du en koordineret respons på sikkerhedshændelser, en god balance i dit beredskab og en effektiv ressourceanvendelse.
It-tekniker i datacenter
Three office colleagues looking at screen

Identifikation og håndtering af cybertrusler

Udgangspunktet er at identificere og kategorisere trusler og tilpasse dem til dine specifikke behov og branchestandarder. Hurtig rapportering og effektiv eskalering bør være kernen i din sikkerhedsstrategi, så ingen cybertrusler overses, men konstant vurderes i forhold til organisationens risikotolerance.

Kommunikation og tillid i sikkerhedsberedskab

Tillidsopbygning og kommunikation er fundamentet for dit sikkerhedsberedskab. Der skal etableres klare kommunikationskanaler og procedurer for at holde alle medarbejdere informeret under sikkerhedshændelser – også når telefonsystemerne eller internetforbindelsen er nede. Du kan ikke alene lægge ansvaret i hænderne på teknologien, du er nødt til at tilpasse din beredskabsplan til netop din organisation.

Medarbejder der taler til kollegaer ved et bord i et møde

Kontinuerlig læring og træning i sikkerhedsberedskab

Øvelse gør mest, og det er essentielt at evaluere og lære efter hver hændelse. Ved at gennemgå hændelsesforløbet kan man identificere styrker og svagheder. Denne kontinuerlige læring og justering af arbejdsgange, styrker organisationens beredskabskapacitet markant. 

Det er vigtigt at arbejde med regelmæssig træning, simulation og evaluering af hændelser så dit team bliver bedre rustet til at arbejde effektivt under pres, identificere svagheder samt forfine beslutningstagningsprocesserne.

Fordele

Sikkerhed

Effektivt beredskab

Vi hjælper med at udarbejde beredskabsplaner inkl. beskrivelser af it-infrastruktur, kritiske ressourcer, risikovurderinger, rolleafklaring samt action cards.

Grafik af tandhjul med flueben i midten

Korrekt respons

Vi hjælper med at udvikle responsplaner inkl. identifikation og trusselsanalyse, stop og isolering af angrebet samt gendannelse.

file text check

Test og evaluering

Vi hjælper med løbende test og evaluering af jeres sikkerhedsberedskab samt awareness-træning af medarbejderne.

Fokusområder

Fokusområder for Beredskab og respons

Viden & inspiration inden for it-sikkerhed

Vil I vide mere?

Kontakt os i dag for at høre mere om vores tilgang til it-sikkerhed i balance, og hvordan vi kan hjælpe jeres organisation med at forblive sikker og beskyttet. 

Portræt af John Skovgaard
Felt er påkrævet

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer fra KMD til området for it sikkerhed.

Tilmeld dig her