KMD Momentum - fagsystem til jobcenteret

KMD Momentum understøtter effektivt at ledige hurtigt kommer tilbage i job. Det gøres bl.a. gennem udvikling af den enkeltes kompetencer hvor progressionen løbende måles, og hvor målet om at få ledige hurtigt i job undersøttes.

Sagsbehandleren får sine arbejdsgange optimeret og forenklet i KMD Momentum, og samtidig styrkes kommunikationen og samarbejdet både internt i kommunen og eksternt til virksomheder og borgere.

Tæt samarbejde om fremtidens jobcenterløsning

Det skal være så enkelt som muligt for jer at leve op til kravet om en resultatstyret indsats. Samtidig skal jeres jobcenterløsning være så robust og agil, at den kan forudse og understøtte jeres kommende behov.

Derfor har mere end 20 kommuner og deres medarbejdere været med til at udvikle KMD Momentum. I udviklingen af KMD Momentum har vi fokuseret på hvilke opgaver brugerne skal løse, hvilken lovgivning de skal følge, og hvordan løsningen bedst kan støtte deres faglighed. Brugerne har talt, og det har givet en løsning med et klart fokus på at skabe resultater for jer og for de ledige.

Det tætte samarbejde vil også fortsat være en del af udviklingen af KMD Momentum.

Fuld effekt af jobcentrets arbejde

KMD Momentums primære formål er at give jobcentret de bedste vilkår for en målrettet beskæftigelsesindsats. En indsats der drejer sig om borgeren, og som bliver bundet sammen af effektiv kommunikation og enkle arbejdsgange.

Målstyret beskæftigelsesindsats

Hvad skal der til for at bringe den enkelte ledige tættere på arbejdsmarkedet og et job? Det kan KMD Momentum fortælle ved at bruge data intelligent. For eksempel får jobcentermedarbejderen indsigt i behovet hos den enkelte virksomhed, og kan koble dette med op ressourcer hos den ledige. Dette giver et godt jobmatch.
Både leder og sagsbehandler får sit eget cockpit baseret på aktuelle data og statistikker. Det giver indblik i både indsats og effekter - også for de borgere, der ikke umiddelbart er tæt på arbejdsmarkedet.

Effektive arbejdsgange

For medarbejderne er KMD Momentum en sikker guide til korrekt og ensartet sagsbehandling. Et godt overblik og gode genveje flytter deres fokus fra dokumentation til faglighed:

  • Dagen kan starte i sagsbehandlerens cockpit, der giver overblik over dagens opgaver og frister.
  • Overblik over borgerens plan, samtaler og aktiviteter, hvor der kun er et enkelt klik til næste handling.
  • Automatisk fjerner og forenkler mange arbejdsgange.

Nærværende kommunikation

Samarbejdet flytter ud af jobcentret, hjem til borgeren og ud til virksomhederne. Borgeren kan for eksempel udfylde sit progressionsskema hjemme på sin egen computer og flytte møder på mobilen. Samtidig kan virksomhederne få indsigt i deres sager og have dialogen med jobcentret direkte fra eget skrivebord.

Pointen er at jobcentret møder borgere, virksomheder og samarbejdspartnere der, hvor de er - og på de platforme de foretrækker.

Vitale sammenhænge

Digitale sammenhænge er livsnerven i en effektiv indsats og i den kommunikation, der binder indsatsen sammen. KMD Momentum har blandt andet integrationer til Det Fælles Datagrundlag (DFDG) og alle relevante kommunale ydelses- og fagsystemer. Det gælder både de aktuelle systemer og de kommende systemer fra KOMBIT.

Gode grunde til at vælge KMD Momentum

  • Det styrker den målstyrede beskæftigelsesindsats med overblik over effekten af jeres indsatser.
  • Det understøtter en nærværende kommunikation og samarbejde både internt i kommunen og eksternt med virksomheder, samarbejdspartnere og de ledige.
  • Det er en løsning, der hurtigt og fleksibelt udvikles i forhold til jobcentrets skiftende behov og tager forhold for nye nationale initiativer via DFDG.

Vil du vide mere?

Bo Bengtsson

Bo Bengtsson

Salgschef

Send besked

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer fra KMD Arbejdsmarked.

Tilmeld dig her