Læger med tablet

Med få klik kan jeg finde alle de relevante indikatorer, som sygehuslederen skal forholde sig til på dialogmøder – det er smart!

Jarl Knappe

Specialkonsulent, Økonomi og Planlægningsafdelingen, Esbjerg og Grindsted Sygehus

Har klinikerne i din region let nok adgang til kvalitetsdata?

Kvalitet har gennem mange år været et stort fokus i det danske sundhedsvæsen. Alle sygehuse i alle regioner i Danmark gør deres absolut bedste med de midler, som er til rådighed. I KMD tror vi på, at arbejdet med kvalitetsforbedring i sygehusvæsenet kan gøres endnu bedre med den rette adgang til data. Derfor har vi skabt løsningen KMD inControl, som er målrettet arbejde med kvalitetsdata og kvalitetsindikatorer på en let og brugervenlig måde, så data kan bringes i spil helt ude i klinikken for det sundhedsfaglige personale.

Udnyttelse af Uudnyttede Data-Guldgruber

I Danmark har vi adgang til værdifulde kvalitetsdata gennem Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP). Med vores løsning, KMD inControl, kan klinikere og kvalitetspersonale nemt tilgå og analysere data. Vores mål er at fremhæve udviklingen over tid og identificere ændringer i kvaliteten ved hjælp af statistisk proceskontrol. RKKP sikrer optimal udnyttelse af landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser for fortsat forbedring på klinisk, ledelsesmæssigt og forskningsmæssigt niveau.

Læge og sygeplejerske der kigger på en computerskærm sammen
Sundhedspersonale der kigger på en tablet sammen

Effektiv Kvalitetsforbedring gennem Datadrevne Processer

For at hæve kvaliteten skal processer ændres for at levere stabil og ensartet behandlingskvalitet. For at vurdere forbedringer er det afgørende, at eksperter med indgående kendskab til kliniske processer får adgang til relevante data. Støttet af statistisk proceskontrol analyserer de data for at identificere, om observerede udsving skyldes konkrete forbedringstiltag. KMD inControl er udviklet som et støtteværktøj til denne proces. Løsningen giver eksperterne nødvendige redskaber til at analysere kliniske data, træffe informerede beslutninger og sikre kontinuerlige forbedringer i behandlingskvaliteten.

Bring kvalitetsindikatorerne ind i en central rolle

KMD inControl baserer sig på tre hjørnestene, som hjælper med at bringe kvalitetsindikatorerne fra RKKP ind i en central rolle i kvalitetsforbedringsarbejdet i klinikken.

Grafik af person med et flueben i en cirkel ved siden af

Nem adgang

Nem og direkte adgang til data og kvalitetstal.

Målrettet indsats

Statistisk proceskontrol (SPC)

Gør det lettere for klinikerne i Danmark at tolke på indikatorer.

Analyse og data

Notér forbedringstiltag og følg udviklingen

Mulighed for at indsætte noter direkte på grafen og understøtte hele PDSA (plan, do, study, act)-cyklussen i et og samme værktøj.

Miniature af forsiden på KMD InControl faktaark
Faktaark

KMD inControl - kvalitetsdata ved hånden

Optimer kvalitetsarbejdet i sundhedsvæsenet med direkte adgang til kliniske data. Hent og læs faktaarket her.

Hent og læs

Indikator for indikator har vi løbende brugt data fra KMD inControl til at forbedre vores resultater, og vi har ikke kolde patienter længere. I stedet for først at opdage det efter et halvt eller helt år, når årsrapporten udkommer, kan vi fokusere med det samme og rette op, hvis vi ikke lever op til kvalitetsmålene i databasen

Morten Lund Christiansen

Cheflæge på Sydvestjysk Sygehus til Dagens Medicin

Har du spørgsmål, eller vil du gerne vide mere?

Er du nysgerrig på at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at få endnu lettere adgang til kvalitetsdata på dit sygehus, eller kunne du tænke dig en demonstration af KMD inControl, så tøv ikke med at række ud. Vi glæder os til at høre fra dig.

Mand trykker på smartphone
Felt er påkrævet

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev om data og analyse. Så er du blandt de første, der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her