Mand sidder ved sin laptop på et kontor

Et komplekst energi- og forsyningsmarked

På fremtidens energimarked er der brug for teknologi, der løbende og fleksibelt kan tilpasse sig ændringer i lovgivning, efterspørgsel af forskelligartede produkter og nye beregningsmetoder på data. Samtidig er der behov for at kunne håndtere enorme datamængder i nær realtid for at balancere energisystemerne. KMD Elements er baseret på Microsoft Azure teknologi og er udstyret med en avanceret konfigurationsmotor til netop at kunne håndtere denne stigende kompleksitet, og samtidig minimere ressourceforbruget på administrative processer og manuelle arbejdsgange. Systemet implementeres med et fuldt dokumenteret API-katalog for at sikre, at I kan lave de integrationer, der sikrer et sammenhængende, automatiseret og effektivt systemlandskab.

Grafik af ring, der har 5 dele, hvori der henholdsvis står "Masterdata", "Customers", "Market", "Platform" og "Billing" med KMD Elements logo i midten af ringen
Brugerstyring

Behov for effektiv kundeservice

Markedet oplever stigende behov for nærværende kundeservice og differentierede kommunikationskanaler. Den grønne agenda har samtidig forårsaget et øget behov for information til forbrugeren. Dette stiller krav til udstilling af relevante data på de rette tidspunkter i brugergrænsefladen og til videre analyser i andre sammenhænge. Disse elementer er indtænkt i KMD Elements.

Stigende ressourceforbrug

Som følge af regulatoriske ændringer og det stigende behov for målrettet og effektiv kundeservice, er der et voksende ressourceforbrug på administrative processer og manuelle arbejdsgange. Disse processer kan med fordel håndteres af it-systemer for at frigøre tid til mere værdiskabende opgaver. KMD Elements implementeres med et fuldt dokumenteret API-katalog for at sikre, at I kan lave de integrationer, der sikrer et sammenhængende, automatiseret og effektivt systemlandskab.

Automatisering af manuelle opgaver

KMD Elements understøtter flere roller i energi- og forsyningsmarkedet

Vindmøller med solnedgang

Systemunderstøttelse af Energy Trading-rollen

KMD Elements er udstyret med en avanceret og fleksibel konfigurationsmotor som giver fuld styring over oprettelse af komplekse produkter og kontrakter til afregning. KMD Elements giver mulighed for at sætte komplekse beregninger op ved brug af tidsserieskabeloner eller den indbyggede formeleditor.

Mor der sidder i sofa med sine to børn, som hun læser op for

Leverandør

Med et væld af integrationsmuligheder, en moderne brugergrænseflade og en kundecentreret datamodel, understøtter KMD Elements de afregningsspecifikke forretningsprocesser, som relaterer sig til rollen som leverandør.

Solcellepaneler med højspændingsmaster i baggrunden

Systemunderstøttelse af rollen som netselskab

Rollen som netselskab kræver fuldautomatiserede processer, stringent styring af målerstamdata og en stærk integration til DataHub. Alt dette understøtter KMD Elements samtidig med, at der er mulighed for at integrere til et væld af forskellige systemer gennem systemets veldokumenterede REST API’er.

Nærbillede af en elmåler

Støtteordninger

KMD Elements understøtter struktureret styring af stamdata som stamdataregister for alle vedvarende energiproducerende anlæg i Danmark og dertil understøttelse af beregning samt udbetaling af grønne tilskud baseret på producerede mængder og skiftende støtteordninger.

KMD ELEMENTS – EN BRANCHELØSNING BYGGET PÅ NYESTE SOFTWAREPRINCIPPER

KMD Elements er bygget på nyeste softwareprincipper og ud fra en grundfilosofi om at sikre struktureret fleksibilitet, høj automatiseringsgrad og datadreven beslutningsstøtte.

SKI rammeaftaler

STRUKTURERET FLEKSIBILITET

KMD Elements er bygget efter princippet om struktureret fleksibilitet, hvor konfigurationer kan laves af brugere i et styret format. Dette giver speed-to-market og muligheden for nemt at justere, tilpasse eller tilføje kritiske forretningsprocesser. Denne fleksibilitet vil hjælpe med at fremtidssikre jeres virksomhed i takt med den voksende markedskompleksitet.
Børn og unge

AUTOMATISERING AF PROCESSER

KMD Elements har fuldautomatiserede processer og et væld af integrationsmuligheder, da systemets arkitektur er baseret på microservices, som kommunikerer gennem REST API'er. Systemet giver derudover også mulighed for at massehåndtere kerneprocesser i systemet.
Personlig tilpasning

DATADREVEN BESLUTNINGSSTØTTE

KMD Elements giver datadreven beslutningsstøtte og fuld datatilgængelighed. Processer i KMD Elements håndteres i relevante procescentre, så brugeren altid er i stand til at skabe sig et overblik over den igangværende opgave. Brugeren vil have en mere validerende rolle, hvor systemet giver beslutningsstøtte i relevante situationer.
Miniature af forsiden på KMD Elements faktaark
Faktaark

KMD Elements

Næste generations IT-løsning, der er bygget til at håndtere stadig mere komplekse datastrømme og forenkle afviklingsprocessen for energi- og forsyningsmarkedet.

Hent og læs

Nyt whitepaper

Få indblik i en ny generation af procesorienterede og datadrevne energisystemer. Hent dette white paper om procesautomatisering i energisektoren.

Hent white paper her

Læs mere

Brug for hjælp til at komme videre?

Kontakt os og lad os sammen finde frem til det energistyringssystem, som passer til jeres behov. Vi sidder klar til at tale med jer om, hvilke løsninger, der bedst kan optimere jeres energiledelse.

Portræt af Jesper Ruus Pedersen
Felt er påkrævet

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev fra KMD Energi & Forsyning. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her