Chef og medarbejder taler sammen på kontor

Fingeren på pulsen

Medarbejderne får en personlig værktøjskasse med trivselsmåling og redskaber til at forebygge og tackle stress. Fx får de hjælp til at holde styr på, hvordan de har det over tid, og hvad de selv kan gøre for at gribe stress i opløbet.

Tydelig ledelse

Lederne får viden om stress og konkrete redskaber til ledelsesopgaven. Øvelser gør dem trygge i at tale om stress - og i at tage ansvaret for den særlige opgave det er at lede en medarbejder gennem stress eller krise.

Åben kultur

Kollektivt fokus, samme redskaber og fælles sprog inspirerer medarbejdere og ledere til at skabe en mere åben kultur. Sygdom, stress og fravær - det er noget, vi med fordel kan tale om. Og samtalen styrker fællesskabet.

Er fraværet for højt hos jer?

Et højt sygefravær koster, og stress kan smitte og brede sig. Et udfordret arbejdsmiljø og lav ledelseskvalitet kan være årsager til sygefravær og stress – og det går ikke over af sig selv, som brækkede ben og forkølelse.

Jeres arbejdsplads kan styrke sin modstandskraft mod stress og sygefravær med reel forebyggelse rettet mod ledelse og arbejdsmiljø.

Få et sprog for det, der udløser stress

Med KMD Lifewise får I en online værktøjskasse, der styrker forebyggelse på hele arbejdspladsen. Både medarbejdere og ledere får hjælp til at holde øje med trivsel og sætte ord på den. Det giver en rød tråd for både ledelse, HR og arbejdsmiljøorganisation i det langsigtede arbejde med trivsel, dialog, gode vaner og kultur:

  • Medarbejderne får en personlig trivselsmåling. Den bliver suppleret af øvelser, de kan lave sammen med kollegerne, og de får inspiration til at opdage stress og mistrivsel i tide.
  • Lederne får et træningsmodul til at spotte tidlige tegn på stress. De får redskaber til at tage kvalificerede samtaler med medarbejderne om belastninger i jobbet og genopretning efter stress. De får også hjælp til at være bevidst om egen ledelse, når medarbejder er ramt af stress eller personlig krise.

Fællesskabet forpligter - og støtter

Et højt sygefravær og stress berører hele arbejdspladsen, og det kan KMD Lifewise være med til at forebygge. Når medarbejderne får et fælles sprog og rum til at tale om mistrivsel og fravær, bliver det også en fælles sag. Ledelseskvalitet og en kvalificeret dialog med medarbejderne er centrum for arbejdspladsens trivsel. Og i KMD Lifewise kan medarbejderne finde online hjælp til at tage ansvar for både egen og fælles trivsel.

KMD Lifewise holder døgnåbent

KMD Lifewise er en cloud-baseret løsning, hvor brugerne kan logge på 24/7 - blot de har netadgang. KMD/Lifewise tilbyder kvalificeret hjælp og rådgivning, til at komme godt i gang med det forebyggende arbejde.

Se, hvordan KMD Lifewise hjalp daginstitutioner i Faxe Kommune med at halvere sygefraværet til ca. 4 procent på blot et år.

Vil du vide mere?

Medarbejdere i KMD

Lærke Johanne Olesen

Product Manager

Send besked

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder, indsigter og invitationer fra KMD Løn, HR & Økonomi.

Tilmeld dig her