Ung mand samtale på kontor

Styring og rapportering

Ændringer i samfundet sætter kommunerne under pres

Tiderne ændrer sig og den gængse adfærd og velfærd ændrer sig i samfundet. Især de demografiske, og den generelle struktur i samfundet, sætter kommunernes økonomistyring under pres. Det er derfor kommunernes fornemmeste opgave at sikre det størst mulige råderum, til de bedste løsninger, under stramme rammer.

KMD Opus Økonomi er et system udviklet til økonomistyring og er baseret på en markedsledende brugervenlighed kombineret med effektive og digitale redskaber. Herfra har kommunerne et godt overblik over økonomien samtidig med at effektiviseringen bibeholdes.

Over 60 kommuner gør i dag brug af KMD Opus Økonomi til økonomistyring. Det er vores fornemmeste opgave, at sikre sikkerhed, effektivitet og samtidig med at vi sigter efter konstante forbedringer af både værktøj og processer.

KMD Opus Økonomi er en del af KMD Opus ERP, der samler økonomi, løn, ressourcestyring etc., under én løsningsmodel. Det er dét modul, der samler det økonomiske overblik og giver kommunerne mulighed for at få et detaljeret indblik i deres økonomistyring og herfra konstatere, hvad der skaber forbruget.

Økonomistyringen er ligeledes med til at procesunderstøtte flere dele af organisationen – heriblandt lønsumsstyring og simuleringer ved hjælp af en række værktøjer. Opfølgningen på dette kan ske på baggrund af det realiserede data samt det forventede forbrug.

Herfra kan jeres ledere få et præcist billede af den økonomiske situation og dermed komme eventuelle udsving og negative overraskelser i møde.

Økonomistyringssystemet er fleksibelt og kan implementeres i et tempo, der passer organisationen bedst muligt. Vi står klar til at rådgive og hjælpe og har altid for øje, at holde et fokus og overblik så I når jeres målsætninger.

Udviklingen af systemet foregår i samarbejde med både netværksmøder og fokusgrupper og vi har især fokus på instanser såsom:

  • Hvordan bedre data kan understøtte jeres organisations beslutninger
  • Hvordan vi kan udvikle nye moduler og funktioner, der bidrager til en sikker og effektiv administration af arbejdsprocesserne

Der er en række tilvalgsmoduler, der kan tilknyttes KMD Opus Økonomi og bidrager hver især til en nemmere og mere effektiv arbejdsgang. Heriblandt kontoplaner, budgetter og betalingsplaner etc.

Effekterne bag vores økonomistyringssystem, KMD Opus Økonomi, har vi mulighed for at dokumentere – så kontakt os, såfremt I ønsker at høre mere.

Vil I vide mere?

Mand trykker på smartphone

Jonas Köllner

Senior Product Manager

Send besked