Sådan skaber vi bedre match mellem virksomheder og ledige ukrainere ved at matche med flere kompetencer

For at give ukrainske flygtninge en god start på det danske arbejdsmarked, er det vigtigt, at vi som leverandører kan understøtte kommunerne, men også at vi har fokus på at hjælpe ukrainerne i jobansøgningsprocessen.

Praice er en talent match platform, der screener og matcher talenter til jobs og tilbyder konkrete værktøjer til beskæftigelsesaktører, så de med udgangspunkt i den enkeltes personlige styrker kan hjælpe landets ledige i job. Som et jobsøgningsværktøj, der hjælper jobsøgere med den bløde del af jobsøgningen, har Praice udviklet et simpelt soft skill redskab for at hjælpe ukrainerne med at søge job, og som samtidig understøtter jobcentrene i opgaven.

”Vores mål er at få standardiseret de bløde kompetencer. Det er enormt svært område. Det er svært at give et resultat med to streger under, når vi taler bløde kompetencer. Men ved at gøre det enkelt og nemt at komme i gang, med konkrete rapporter og printklare værktøjer øjeblikkeligt tilgængelige, og ved at skrive i et forståeligt sprog, er vi med til at standardisere bløde kompetencer som en del af rekrutteringsforløbet hos virksomhederne,” siger Christian Weis Højfeldt, CEO hos Praice. 

Vores mål er at få standardiseret de bløde kompetencer. Det er enormt svært område. Det er svært at give et resultat med to streger under, når vi taler bløde kompetencer. Men ved at gøre det enkelt og nemt at komme i gang, med konkrete rapporter og printklare værktøjer øjeblikkeligt tilgængelige, og ved at skrive i et forståeligt sprog, er vi med til at standardisere bløde kompetencer som en del af rekrutteringsforløbet hos virksomhederne.

Christian Weis Højfeldt, CEO hos Praice

Hvad er du god til?

Det er et relativt enkelt spørgsmål, men mange mennesker – og måske særligt ledige – har svært ved at sætte ord på deres styrker. Det gør det svært at stikke ud fra bunken af ansøgere og tilsvarende svært for en beskæftigelsesaktør hurtigt at springe til og hjælpe. 

I Ukraine sender man kun et CV, når man ansøger om et job, og derfor er mange ukrainere ikke vant til at skrive motiverede ansøgninger i ansøgningsprocessen. Så udover udfordringen med at skulle ind på et nyt arbejdsmarked skal ukrainerne også lære en ny måde at søge job på - og på et nyt sprog. For at hjælpe ukrainerne med ansøgningsprocessen har Praice oversat den borgervendte del af platformen til ukrainsk og gjort det muligt at printe ansøgningen på dansk eller engelsk til sagsbehandleren i jobcenteret. 

På den måde har ukrainerne nu adgang til et værktøj, som gør det muligt at ansøge på et sprog, som er uvant for dem, uden at de skal gøre en ekstra indsats. I stedet kan fokus holdes på at komme i job så hurtigt som muligt.

Bidrager til kvalificerede match 

Der har længe været mangel på kvalificerede kandidater til de mange ledige stillinger. Mange af de ledige ukrainerne, som står til rådighed på arbejdsmarkedet, skaber mulighed for til at imødekomme noget af virksomhedernes efterspørgsel på flere kvalificerede match.

Målet i jobcentrene er at hjælpe ukrainerne med at blive klar til at søge job så hurtigt som muligt. For at hjælpe jobcentrene i mål tilbyder Praice jobcentrene en Jobmatchrapport. Sagsbehandleren i jobcenteret kan bruge Jobmatchrapporten til at guide den ledige til de jobtyper, de skal søge baseret på den enkeltes bløde kompetencer. Det bidrager til at skabe flere kvalificerede match mellem virksomheder og ledige.

 

Læs mere om KMD Momentum

 KMD Momentum understøtter jobcenterets arbejde i forhold til sagsbehandling samt over for borgere og i samarbejdet med virksomheder.

Læs mere om mulighederne her