Verdensmål og klimarådet

Steen Hildebrandt

Bæredygtighed er på dagsordenen for KMD. I 2019 blev Eva Berneke en del af klimarådet, som skal gøre Danmark til et grønnere land. Derudover gæstede Steen Hildebrandt KMD Insight '19, hvor han gjorde alle klogere på bæredygtighedskampen.

Bæredygtighed er et vigtigt punkt på dagsordenen for KMD. KMD’s administrerende direktør, Eva Berneke, er blevet udpeget til statsminister Mette Frederiksens klimaråd, som består af en række topledere, der sammen skal diskutere, hvordan Danmark kan blive lidt grønnere. Klimarådet kommer til at bestå af 10-14 partnerskaber med erhvervsfolk fra forskellige sektorer, og en af dem er altså KMD’s helt egen Eva Berneke. At topledere fra hele Danmark, inklusiv Eva Berneke, participerer i Klimarådet vil forhåbentligt også fungere som inspiration til resten af erhvervslivet om at gå samme vej.

Denne bæredygtige erhvervs- og ledelsesstil var også en del af agendaen til KMD-konferencen KMD Insight ’19, hvor professor og ledelsesekspert, Steen Hildebrandt, fortalte om mulige veje til at indfri FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Steen Hildebrandt holdt et oplæg om datadrevet ledelse i et bæredygtighedsperspektiv, hvor det bl.a. blev belyst, at vejen frem er samarbejde. Hildebrandt nævnte blandt andre ting: ”Vi kan spare, hvis vi samarbejder. Men vi kan ikke samarbejde optimalt indenfor de eksisterende organisationsstrukturer. Vi skal tage mere hensyn til helheden.”

Læs Steen Hildebrandts synspunkter i her og bliv lidt klogere på bæredygtighedskampen.