KMD på European Utility Week 2018

KMD på European Utility Week

KMD deltog i Energy Utility Week 2018, som foregik i Wien mellem den 5. og 7. november. Eventen bragte 12.000 delegerede fra nogle af de mest succesfulde forsyningsselskaber og løsningsudbydere sammen. De mest centrale emner var stigningen inden for smarte målere og energistyringssystemer, Data, Data og Data. I det følgende kan du læse om noget af det, vi tog med os, og om hvordan vi forbereder os på fremtiden.

Centralisering til decentralisering

De europæiske energimarkeder og EU-regulering har det sidste årti fokuseret på, hvordan man bedst muligt kan skabe et samlet europæisk energimarked, og på hvordan man ved at reducere barrierer kan minimere gnidninger mellem forskellige aktører i energimarkedet.

Imidlertid fører ekspansionen af energiproduktion fra solceller i hjemmet samt fremkomsten af el-systemsnetværk og smart trading til, at flere forbrugere bliver producenter. Hermed ses en stigende tendens mod ”decentraliserede netværk”. Det betyder, at fremtidens energisystemer på produktionssiden vil blive meget mere komplekse og decentraliserede, og at andelen af vedvarende produktion fra vind og sol fortsat vil stige. På forbrugersiden betyder det, at andelen af elektrisk mobilitet vil skabe enten nye eller fleksible krav (hver elbil er sin egen lille opbevaringsfabrik), og på net-niveauet vil el-systemet og smart trading balancere elnettet på lavspændingsnetværk. Det betyder også, at automatisering og kunstig intelligens vil spille en central trolle i optimering og balancering af energinettene.

Hvor KMD er på vej hen

KMD er en formålsdreven virksomhed, som er dedikeret til at tilbyde de bedste løsninger til energi- og forsyningsmarkedet, og derfor vil KMD fortsat vurdere og adoptere nye teknologier.

I KMD ved vi, at energi-forsyningsselskaber ikke fortsat kan overleve ved at bygge lukket it-arkitektur, som hverken er fleksibel eller skalerbar. Vi ved, at nye teknologiske fremskridt inden for Internet of Things vil resultere i dannelsen af massive mængder data, og derfor vil vores fremtidige produkt-køreplan inkorporere denne tankegang. Vi vil stræbe efter at bygge et system, der vil gøre det muligt for vores kunder at forstå data, og som vil gøre det muligt for dem at få mere værdi ud af komplekse og fleksible energilandskaber.