Året der gik hos KMD Opus Personale

Mand går op ad trappe

Ny ferielov og ferieaftaler, eIndkomst, løntilskudsmedarbejdere, ELA og håndtering af negativ skat – på godt og ondt har vi haft travlt det seneste år.

Vi i KMD har arbejdet med mange forskellige større og mindre opgaver i det seneste år. Nogle opgaver arbejder vi med for at levere ny og spændende funktionalitet til jer, mens andre opgaver er opstået på baggrund af lovgivning eller for at afhjælpe fejl og uhensigtsmæssige arbejdsgange i KMD Opus Personale.

Vi har været glade for at kunne stabilisere funktionaliteten, der har gjort brugernes hverdag bedre vedrørende løntilskudsmedarbejdere. Vi kan registrere, at der nu er meget få henvendelser til support omkring denne funktionalitet.

Vi har også lettet hverdagen i forhold til eIndkomst, hvor det nu er muligt at lave en aperiodisk lønberegning til en anden lønperiode end den indeværende. Vi har desuden udvidet meddelelserne fra meddelelsessystemet, så det er blevet langt nemmere at finde de beløb, der skal indberettes til eIndkomst. Vi arbejder videre med at gøre snittet til eIndkomst endnu nemmere at håndtere. Vi ved dog også, at der er begrænsninger i snitfladen, som bevirker, at vi ikke kan gøre eIndkomst helt så nemt, som det tidligere har været.

Vi har arbejdet en del på at stabilisere modulet Effektiv Lønadministration (ELA), og det har vi haft succes med. Vi får stort set ikke flere henvendelser på, at lønservicefanen ikke virker. Vi er godt i gang med at implementere flere kommuner på modulet, og vi får mange gode tilbagemeldinger på funktionaliteten og forslag til videreudvikling. Dem er vi glade for.

Og så er det ingen hemmelighed, at den nye ferielov fylder meget i KMD Opus Personale i øjeblikket. Vi arbejder på at være på forkant med udviklingen og tage højde for de lovmæssige afklaringer, der løbende bliver foretaget. Du kan læse mere her i nyhedsbrevet i artiklen ”Et år med de nye ferieaftaler”.

Vores apps har også fyldt rigtig meget i år. Det har ikke altid været for det gode, men vi mener, at vores apps nu er rigtig god stand og har været det i et stykke tid. Du kan også læse mere om apps i artiklen ”Opus Apps helbredet”.

Vi ser frem til et godt 2020 i god dialog med jer.