Ny Ferielov nærmer sig

coffee shop

Ferieloven og de nye ferieaftaler indfører helt nye principper for optjening og afvikling af ferie. Derfor medfører ferieloven og -aftalerne også store ændringer i KMD Opus.

Et stort projekt over lang tid

KMD etablerede i efteråret 2018 en projektorganisation med medarbejdere, som er dedikeret til at udvikle IT-understøttelse af den nye ferielov og ferieaftalerne.

Selvom ferieloven først træder i kraft om mere end et år er der en længere overgangsperiode. De første ændringer trådte i kraft allerede 1. januar 2019. Frem mod 1. september 2020, hvor den nye Ferielov og ferieaftalerne træder i kraft, planlægger KMD at frigive ny funktionalitet ved hver release.

Noget funktionalitet frigiver vi længe inden det træder i kraft. Du kan derfor opleve, at vores servicebreve også indeholder information om ændringer, der først har konsekvenser på et senere tidspunkt.

Vi fortæller om ændringerne igen, når de træder i kraft.

Eksempel: Information om kvoter til optjening og afvikling af samtidighedsferie fra 1. september 2020 frigiver vi juni 2019 (KP103). Vi informerer derfor om det i servicebrev i juni 2019.

Udvikling sammen med kunderne

KMD har etableret en repræsentativ gruppe af kunder, som vi bruger til sparring og dialog om den IT-understøttelse, vi udvikler, så vi hører om kundernes behov fra kunderne selv, inden vi designer funktionaliteten.

Nogle af de emner, vi allerede har drøftet i gruppen er, hvordan vi viser saldi (kvoter) under de nye ferieaftaler på en overskuelig måde både i KMD Opus Personale og på lønsedlen, og hvordan kunderne i praksis vil administrere samtidighedsferie.

Indberet ferie til tiden

Er der ét budskab, der ikke kan gentages for tit i forbindelse med den nye ferielov, er det:

Husk at indberette ferie og fravær løbende og til tiden. Med ændrede indberetningsfrister, optjenings- og afviklingsperioder og særlige overgangsregler om f.eks. indefrysning af ferie er det vigtigere end nogensinde.

Vil du vide mere?

I uge 26 lancerer KMD en FAQ (Ofte stillede spørgsmål) om den nye ferielov og -aftalerne. FAQ’en bliver løbende opdateret med spørgsmål/svar som har generel interesse for vores kunder. Du finder FAQ’en i SAP-biblioteket, hvor du også finder vores vejledninger til Opus Personale. Vi skriver på kundenettet, når FAQ’en bliver publiceret.

www.kundenet.kmd.dk under menupunktet Servicebreve har vi lavet et særskilt menupunkt omkring Ferielov. Her samler vi servicebreve og anden information om, hvordan KMD understøtter den nye ferielov og -aftaler.

Vi opfordrer til, at du deltager i vores webinarer i forbindelse med releases.

KMD planlægger også et ekstra webinar den 26. august. Indholdet på webinaret vil være det samme som på KP103-webinarerne i juni og bliver baseret på de servicebreve, som er udsendt om Ny Ferielov i forbindelse med juni-releasen. Så får I mulighed for at genopfriske hvad der er ændret med KP103 lige inden indefrysningsperioden starter den 1. september 2019.

Invitation til webinaret udsendes af vores Support efter sommerferien.