Designopdatering af KMD WorkZone Client 2024.2

Med releasen af KMD WorkZone 2024.2 er der sket en designopdatering af KMD WorkZone Client med 180 nye ikoner, forbedrede hovedfaner, bedre genkendelse af sager/dokumenter/kontakter, kundekonfigurerede applikationsikoner samt ny navigation i åbne faner.

I efteråret 2023 lavede vi en brugerundersøgelse omkring designændringer i KMD WorkZone Client, herunder brug af farver til at gøre brugergrænsefladen mere levende og lettere at skelne mellem de forskellige sektioner. Her havde vi fokuseret på at levere en mere levende oplevelse af brugergrænsefladen ved at kunne vælge en baggrundsfarve til KMD WorkZone Client. Jeres tilbagemelding var dog, at det ikke nyttede at putte læbestift på grisen (en pæn farve i det øverste bånd). Der skulle andre tiltag til at opnå en bedre brugeroplevelse.

Nye ikoner

Samtlige 184 ikoner i KMD WorkZone er blevet designet helt forfra. Det drejer sig om dokument/sagsikoner og ikonerne på handlingsbåndende og alle steder hvor der bruges ikoner til at aktivere funktioner. Allermest markant er standardikonet for sager, som er blevet gult – som man kender det fra stifinder eller andre applikationer hvor et mappe-ikon bruges.
 
Dette, sammen med den nye visning af de vigtigste oplysninger på en sag gør genkendelse af, at det er en sag og hvilken slags sag meget tydeligere. Ikonet og sagskategorien står for sig, mens sagsnummer, titel og sagsbehandler stadig er med større skrift, men på den sekundære linje. Dette gælder for alle detailsider i KMD WorkZone Client.

Som det også ses af ovenstående, er ikonerne designet fra bunden med udgangspunkt i Microsofts design guides, så der er en genkendelse på tværs af KMD WorkZone og nyere Microsoft-applikationer. Ikoner er større, meget tydeligere og mere skarpt defineret – blandt andet ved at de nu ikke mere er helt udfyldt i sort. Det giver en luftighed og lethed ved designet, som samtidig gør genkendelse og overblik lettere.

Den øverste del af applikationen er også helt omdesignet. Fanerne for åbne sager, dokumenter, etc. er større, plus-ikoner er større og lettere at ramme, men samtidig er højden på den øverste del blevet mindre. Det giver mere plads til data og lister, samtidig med at det er lettere at betjene og orientere sig i de åbne faner. Hjem-fanen er forsvundet og erstattet af et Hjem-ikon.

Den grå farve helt øverst er gjort en anelse lysere og varmere, så designet er mere i tråd med moderne web-applikationer. Det hele bidrager til et langt mere åbent og indbydende design, der giver større luftighed og skarphed i hele udtrykket.

Kundespecifikt ikon

En af de nyheder som mange har efterspurgt, er muligheden for selv at sætte sit eget ikon på applikationer. Dette kan både være for at følge virksomhedens brand-guidelines, men det giver også mulighed for at kunne skelne tydeligere mellem f.eks produktion og historiske KMD WorkZone-instanser på en simpel måde. Herunder er et par eksempler på hvordan et kundespecifikt ikon ændrer udseende og genkendelighed.

Læg også mærke til at logoet også bruges i Browser-fanen øverst, så det er muligt at genkende forskellige KMD WorkZone-instanser direkte i browseren uden at skulle klikke på fanerne.

Åbne faner

Endelig har vi også forbedret brugeroplevelse når man har mange faner åbne i KMD WorkZone Client. Tidligere var det svært at se og nå de faner der ikke kunne vises, men nu har vi både implementeret en tastatur-genvej (Alt+A) samt søgning i alle åbne faner. Ikonet øverst i højre hjørne er blevet større og tydeligere og ved aktivering åbnes en liste med søgemuligheder.

Vi håber, at I vil tage godt imod det nye design og de forbedringer det giver.