Orientering om overgang fra OCES2- til OCES3-certifikater

Mand og kvinde giver hånd

I forbindelse med udfasningen af NemID og dertil hørende OCES2-certifikater skal disse certifikater udskiftes til OCES3-certifikater for alle fællesoffentlige systemer, herunder CPR/CVR og Digital Post.

Baggrund 

OCES 3 er formatet på medarbejdercertifikatet, der bruges til at generere kundecertifikater til f.eks. Digital Post, CPR og CVR tjenester. Ændringen vil derfor have betydning for alle løsninger, hvor disse certifikater er konfigureret med WorkZone. 

Grundet en ny krypteringsmodel er der behov for, at alle klienter opgraderer til minimum Windows Server 2016, med anbefaling om at flytte til Windows Server 2022. For Windows Servere hostet af KMD vil dette blive taget hånd om, men I bør tage adressere dette i jeres egne miljøer. 

Ændringerne kræver kun installation af certifikaterne, samt konfiguration af disse.

Berørte moduler 

For WorkZone er følgende berørt af ændringen: 

  • Digital Post 
  • CVR- og CPR-opslag via Datafordeleren 

For WorkZone Interact er dette 

  • CPR/CVR-integrationer ved hjælp af datafordeleren gennem Interact Webservices. 
  • Digital Post 

Deadline 

Deadline er oprindeligt meldt ud som værende 30. juni. Den overordnede support og drift af NemID (og dermed OCES2-certifikater) er dog forlænget til 31. oktober. Hvilke fællesoffentlige løsninger, der forlænger supporten af OCES2-certifikaterne er endnu ukendt. Det afventer vi en melding fra disse på.  

Behov for hjælp? 

Har I behov for yderligere rådgivning, vejledning eller support, herunder hjælp dem med at udføre certifikatændringerne og tests, kontakt venligst jeres kundeansvarlige hos KMD WorkZone.