Skab bedre kvalitet ved behandling af dødsboer

KMD medarbejdere ved skrivebord, der samarbejder og kigger på computerskærm

Ved behandling af dødsboer kan det være tidskrævende at skabe et samlet overblik over hele kommunens krav mod et ”dødsbo” samt overholde de tidsfrister der er for anmeldelse. Derfor tilbyder KMD Opus Debitor Bobehandling, der er med til at sikre, at behandlingen bliver automatiseret mest muligt.

Ved behandling af dødsboer kan det være svært at skabe et samlet overblik over hele kommunens krav mod et ”dødsbo”. Derfor tilbyder KMD Opus Debitor modulet Bobehandling, der er med til at sikre, at behandlingen bliver tilrettelagt bedst muligt.

Det kan virke som en lang og kompliceret proces ved behandling af dødsboer. Der skal tages stilling til forskellige tidsfrister, som skal overholdes, hvis kommunen ikke skal gå glip af det bedst mulige provenue. Sagsbehandlingen af dødsboer er også karakteriseret ved manuelt arbejde, hvor der skal indhentes informationer fra forskellige autoritative registre, såsom ”Årsopgørelser”, ”Statstidende” og ”Datafordeleren” for, at sagsbehandlingen kan gennemføres.

Med Bobehandling i KMD Opus Debitor kan I tilrettelægge en automatiseret proces, der sikrer, at alle relevante informationer er til rådighed, og at behandlingen sker i rette tid i forhold til de præklusive frister som skal overholdes.

Bobehandling hjælper dig med:

  • At alle kommunens mellemværende bliver anmeldt korrekt i dødsboet
  • Overvågning af om der kommer nye krav og hvordan de skal behandles
  • Opdatering af bogsagstype, proklamafrist og oplysning om bobestyrer/kontaktperson i dødsboet
  • Anmeldelse til dødsboet
  • Afskrivning, hvis ikke der er dækning fra dødsboet og afslutning af sag

Kom i gang med behandling af dødsboer i KMD Opus Debitor

KMD’s konsulenter står klar til at hjælpe dig i gang med behandling af dødsboer ud fra den arbejdsgang der passer bedst til de behov I har i jeres kommune.

Ønsker du yderligere oplysninger om mulighederne med dette modul, kan du kontakte Lars Kjeldsen på lke@kmd.dk eller Martin Bjørn Madsen på mwp@kmd.dk.