Rejsen til Cloud

Arkitektur

Der er ikke én vej til Cloud, men det gælder om at skabe din unikke roadmap.

Der findes mange muligheder og der findes fordele og ulemper ved dem alle. Det er derfor meget vigtigt at være ærlig omkring hvilke forudsætninger, systemer og ressourcer du sidder med og hvad det overordnede mål skal være. Et godt sted at starte er, at kigge ind i HR Strategien. Er strategien at vækste, at fastholde medarbejdere, at øge medarbejdertilfredshed eller noget helt fjerde? Svarene på hvor man skal starte er ofte gemt i HR Strategien.

KMD er startet på rejsen mod Employee Central (EC)

KMD har stået i samme situation som de fleste af vores kunder, og har mange forskellige SuccessFactors moduler i brug til de bløde HR processer og stamdata, løn og tidsregistrering i SAP HCM. Vi har fundet den roadmap som matcher til vores fremtidige planer, og den er skabt ved en dybdegående analyse og ved at inddrage nøglepersoner fra flere dele af virksomheden.

For at udnytte de nye muligheder, og for at skabe et velstruktureret datagrundlag ét sted, er KMD nu live med første fase med Employee Central (EC). Det giver både fordele for ledere og medarbejdere, men også en række fordele i de moduler der allerede er implementeret. Det er blandt andet datostyring, stærke workflows, business rules, events og mange flere. Efterfølgende er planen at der skal fokuseres på de enkelte moduler for at optimere brugen af disse i samspil med Employee Central (EC).                                           

Denne vej er selvfølgelig ikke unik, og det er en vej flere andre virksomheder også har valgt. Det er dog, som tidligere nævnt, vigtigt at analysere krav og behov for at kunne komme med et konstruktivt bud på hvilken vej der kan anbefales for netop din virksomhed. KMD’s erfarne Forretningskonsulenter hjælper gerne i denne proces med at skabe din unikke roadmap. Med erfarne konsulenter, og med et stærkt globalt partnernetværk er vi klar til at hjælpe dig.

Byg din unikke roadmap

Rejsen fra SAP HCM til SuccessFactors/Cloud kan udføres på mange måde, og det vigtigste er, at finde den unikke roadmap der sikrer størst værdi for din virksomhed. Generelt er det sådan, at det er muligt at starte med hvilket som helst modul i SuccessFactors produktportofolio. Men det er ikke alle veje vi kan anbefale.

Er du ikke startet på rejsen mod cloud, vil det ofte være en fordel at starte med Employee Central (EC) som giver et vigtigt grundlag for yderligere moduler. På denne måde bliver det lettere at behandle data og på lang sigt kan der spares penge. Ulempen med Employee central (EC) er dog at den ikke giver sønderlig meget værdi hvis den bruges alene. Derfor skal Employee Central kombineres med flere andre moduler, f.eks. KMD Payroll Cloud, for at udfolde det fulde potentiale.

En anden vej er, at starte med at flytte vigtige HR processer, eksempelvis Recruiting eller Performance Management til SuccessFactors. Ved denne vej findes der flere forskellige fordele:

  • Projektets varighed begrænses til en kort periode
  • Udnyt de nye og værdiskabende muligheder indenfor det valgte modul
  • Medarbejderne kan langsomt vænne sig til det nye system
  • Leder og medarbejdere får adgang via PC, tablet og mobil
  • Altid muligt at tilføje flere moduler efterfølgende

Ulempen er ofte at det kræver en del integrationsarbejde. Integrationer er blevet langt mere enkle at etablere, men kan til tider være besværlige. Desuden udnyttes kun en meget begrænset del af det samlede system og den fulde værdi udfoldes først efter at have et sammenhængende system som kan hjælpe med at optimere alle HR processerne.

KMD Payroll Cloud som første step

En anden oplagt mulighed er at starte med løndata. Løn er en meget isoleret proces, og påvirker kun få medarbejdere. Lønprojekter er krævende, og KMD har udviklet en agil implementeringsmetode og en prækonfigureret løsning. Tilsammen betyder det en kort implementeringstid og med stor sikkerhed for korrekt løn. Det kan ofte være en fordel at få løftet løn i skyen før der tages hul på Employee Central.

Denne mulighed for at løfte lønprocessen i skyen før implementering af Employee central (EC) er unik for KMD Payroll Cloud. I lande udenfor Danmark kræver Employee Central Payroll at alle data er til rådighed i Employee Central, hvor KMD Payroll Cloud fungerer til både SAP HCM, SuccessFactors og Workday.

Vil du høre mere om denne unikke mulighed i KMD Payroll Cloud så kontakt os gerne.

Dit roadmap

Det optimale roadmap afhænger af dit nuværende systemlandskab, HR strategi og medarbejdersammensætning. Det er nødvendigt at diskutere hvad der ønskes både på kort sigt, men også på længere sigt.

Mange er startet uden denne analyse, og ikke alle er lykkedes med processen. KMD's erfarne konsulenter står klar til at hjælpe dig med opbygning af roadmap og implementering af dine projekter.