Et hurtigere Nexus – ny server halverer svartiden

Siden efteråret 2022 har vi været i gang med at flytte KMD Nexus over til Microsoft Azures nye databaseserver – deres Flexible Server.

Fra Single Server til Flexible Server

Microsoft Azure opgraderer de databaseservere, der kører KMD Nexus.

Det er deres såkaldte MySQL-service, der bliver flyttet fra Single Server til Flexible Server.

Skiftet giver os flere bedre tekniske valgmuligheder i driften – og det giver hurtigere svartider.

Mange Nexus-organisationer er allerede flyttet. Vi forventer, at alle er med på den nye server inden maj.

De helt tydelige fordele nu er de nye svartider i Nexus. Den gennemsnitlige svartid – for alle kald til API’et – lå i uge 6 i år på:

• 0,226 sekund – eller 226 millisekunder – for jer, der stadig har Nexus på Single Server
• 0,123 sekund – eller 123 millisekunder – for jer, der har fået jeres Nexus over på den nye Flexible Server.

Vi kan altså glæde os over halverede svartider.

Siden efteråret 2022 har vi været i gang med at flytte KMD Nexus over til Microsoft Azures nye databaseserver – deres Flexible Server.

Det valgte vi, efter vi over sommeren havde testet løsningen og mulighederne – og fundet dem gode og overbevisende. 

De første Nexus-løsninger flyttede vi til den nye server i oktober, de sidste forventer vi at have med på Flexible Server inden maj i år. 

Status: Hvordan går det med skiftet til Flexible Server?

Michael Kringelhede, teknologidirektør her i KMD Sundhed og Social, fortæller: ’Nu er 75 procent af vores kunder kommet over på Flexible Server. Og vi kan konkludere, at resultatet er endnu bedre, end vi havde håbet – og bedre end de første testresultater viste.’

Hvor vi efter sommerens test havde forventet forbedrede svartider på 20 til 25 procent, er det – som det fremgår af faktaboksen til højre – i stedet lykkedes at halvere den gennemsnitlige svartid for alle kald til API’et. 

På almindeligt dansk betyder det, at Nexus reagerer hurtigere, når jeres brugere dokumenterer og søger overblik ude hos jeres borgere. 

Kan I reelt mærke skiftet?

Det, hører vi, at I kan.

Også på den nye server vil I opleve, at det kan tage mere end 0,123 sekund at åbne eksempelvis et skema – fordi ét klik tit aktiverer flere samtidige kald til API’et. Men den forbedrede oplevelse er ikke til at tage fejl af. 

Fra Aabenraa Kommune skrev Bit Sloth Petersen, der er systemadministrator, at vi nu kunne lukke deres sag om problemer med svartiderne – især på grund af, hvad hun oplevede som effekten af, at deres Nexus er flyttet over på den nye Flexible Server. Dét er vi glade for. 

Bit skrev videre, at de også havde skiftet pc’erne i den del af organisationen, der havde været hårdest ramt, og at effekten samlet er overbevisende og god. Heldigvis er der tit mere end én vej til forbedringer.

Læs mere om KMD Nexus

I tidligere artikler om teknologien bag KMD Nexus kan du læse om den tekniske platform, betydningen af partnerskaber, hvordan vi arbejder for at få AI ind i løsningens kernefunktioner og Arkivering af data i KMD Nexus er vigtig