Vi udvikler dit KMD Nexus: Brugeroplevelsen er Simons vigtigste bold

’Jeg er gået brugeroplevelsesvejen. Det er den, der driver mig,’ fortæller Simon Dybdal, der er product owner for forskellig kernefunktionalitet i KMD Nexus. Digitale brugeroplevelser var omdrejningspunktet for hans retningsvalg, da han læste på DTU, og det er de nu, hvor han arbejder med at udvikle KMD Nexus.

Simon Dybdal, product owner i KMD Nexus, i en have med buske og planter ved KMD Ballerup

Kort om Simon Dybdal - Product Owner med ansvar for kernefunktionalitet som FSIII, VUM 2.0, ICS og Opholdsplanen i KMD Nexus

Simon...
• arbejder fra vores hovedlokation i Ballerup og bor i Vanløse

• startede her i KMD i 2020. Inden da arbejdede Simon med UI –brugergrænseflade – i forskellige startups

• er uddannet cand.polyt. fra DTU, hvor han har fokuseret på design, digitale produkter og brugerinvolvering.

---------------------------------------------

Tre korte Spørgsmål til Simon:

1. Hvad er din yndlingsopgave?
'Brugerkontakten, ingen tvivl!' fortæller Simon og uddyber: 'Brugerkontakt giver mig rigtig meget energi. Og tit er det også der, jeg får mine aha-oplevelser – kommentarer fra brugerne fører mig til kernen i et problem. Så vi kan løse det langt mere elegant.'

2. Har du et svagt punkt?
'I nogle sammenhænge er det reelt en ulempe, at jeg er så perfektionistisk. Jeg kan have svært ved at komme i gang, fordi jeg stiller store krav til forberedelsen af nye tiltag. Og jeg kan have svært ved at acceptere løsninger, der ikke er helt optimale – men dog de bedste inden for de givne rammer.'

3. Hvordan bruger du din fritid på?
'Jeg går meget op i social og klimamæssig retfærdighed; det bruger jeg meget krudt på. På fornøjelsessiden handler det om brætspil og magiccards – Magic the Gathering er fantastisk,' smiler Simon.

Nexus’ brugere er vildt vigtige 

Lige netop Nexus’ brugere er meget vigtige mennesker, også for Simon. Vores mission om at hjælpe dem, der hjælper de svageste i vores samfund, var afgørende, da Simon søgte ind i Team Nexus tilbage i 2020.   

Udgangspunktet for alt udviklingsarbejde er at jonglere med tre bolde, fortæller Simon: ’En succesfuld forretning skal tjene penge – det kan den, hvis den opfylder dens brugeres behov – og det skal ske på måder, der er teknisk mulige,’ og han uddyber: ’Mine øjne er især på brugernes behov, andre er dygtige til andet.’  

De faglige metoder og kernefunktioner ligger godt hos Simon 

Det er helt bevidst, at udviklingen af nogle af de kernefunktioner, der præger brugernes hverdag allermest, ligger hos Simon.

’Jeg skal være med til at sikre brugerdrevet udvikling i Product Owner-teamet. Sikre, at det er let at navigere rundt i Nexus, selvom løsningen hele tiden udvikler sig og får nye muligheder med,’ fortæller Simon, ’brugerne skal kunne dokumentere og skabe sig et overblik, uden at bekymre sig om den systemlogik, der ligger bag’. 

Generelt er brugeroplevelsesdesign – UX – en utaknemmelig størrelse. Hvis det fungerer godt, lægger ingen mærke til det. Hvis det fungerer skidt, lægger alle mærke til det. 

Hvad arbejder du med nu?

’Lige nu arbejder vi med VUM 2.0. Det har levet lidt, vi har samlet erfaringer. Nu tilretter vi det, der kan gøres bedre. Der kommer lidt ud med hver release – så hurtigt som muligt,’ forklarer Simon.

Simon samarbejder med produktmanagement-teamets referencegrupper, er på følgedage og afholder ’tænke-højt-tests’ med brugere. Alt sammen for at sikre, at vores udvikling matcher brugernes forventninger.

Og hvad bliver det næste?

'Jeg håber, at vi snart genbesøge Opgaver. Det er et relativt nyt område, der meget hurtigt har vokset sig stort. Og det har endnu større potentiale. Det er et af de områder, hvor vi kan være med til at skabe tid til borgerne,’ svarer Simon, og det tydeligt, at han glæder sig. 

Netop fordi Opgaver har så stor en betydning i brugernes hverdag, kan selv den mindste friktion udgøre en virkelig ulempe. Det er Simon og hans udviklerteam opmærksomme på. 

’Jeg har et meget erfarent udviklerteam, der alle var med til at bygge Opgaver. Når vi kombinerer de høstede erfaringer med deres indgående systemforståelse, kan vi virkelig optimere for vores brugere.’