Print center printer valgkort

Valg

Et valg er enormt krævende og er hårdt styret af lovgivningen - og ved et Folketingsvalg skal det ofte foregå ved kort varsel. Med den digitale udvikling kan din kommune nu optimere hele processen samtidig med, at sikkerheden er i top.

Løsninger til valgstyring

KMD hjælper med de demokratiske processer og sikrer valgets udformning, både før, under og efter valghandlingen.

Styring af valg – fra valgudskrivning til stemmeoptælling

Et valg er en krævende affære og det kræver enorme mængder af tid og ressourcer – med KMD Valg er det nu muligt at effektivisere hele processen.

KMD Valg er opdelt i henholdsvis to moduler: KMD Valg, Valgudskrivning og KMD Valg, Valgopgørelse.

Begge moduler understøtter lovgivningen bag gennemførelsen af et valg og er på forkant med hele den lovbundne proces, der eksisterer i forbindelse med styring af valg.

I forbindelse med udstedelse af valg, er der flere praktiske foranstaltninger, der skal tages hensyn til. Det drejer sig eksempelvis om udstedelse af valgkort til vælgerne samt at de valgtilforordnede skal modtage valglister. Med KMD Valg, Valgudskrivning bliver persondata hentet direkte fra vælgerdatabasen, så I har mulighed for at printe erstatningsvalgkort og valglister lokalt. Derudover er det muligt at registrere kandidater og stillere, så det ligeledes er klar til optælling på selve valgnatten.

Følgelig er der stadig flere stemmeberettigede, der ønsker at brevstemme hvilket kan håndteres via tilvalgsmodulet, KMD Valg, Brevstemmeprotokol. Herfra kan I hurtigt og effektivt behandle brevstemmerne med en håndscanner, så brevstemmerne konstant er ajour og sikre jer den bedste styring af valg.

Valgdagen – den mest sikre styring af valg med KMD

Sideløbende med KMD Valg, Valgopgørelse er der endvidere to tilvalgsmoduler: KMD Valg Digital Valgliste og KMD Valg Stemmeoptælling.

KMD Valg Digital Valgliste gør registreringen af vælgerne på valgdagen nem og effektiv. I skal blot scanne valgkortet, kontrollere at det er godkendt og herefter udlevere stemmesedlen. Herfra kan vælgerne frit vælge et valgbord og I undgår dermed kø, samtidig med at I sparer på udgifterne til valgtilforordnede. Dette sikrer samtidig et godt overblik over valghandlingen, både før, under og efter og sikrer den bedste styring af valget.

På valgnatten kan stemmestederne registrere optællingen løbende, hvilket automatisk bliver givet videre til andre medier, forskere, Danmarks Statistik etc. Dette sikrer en gnidningsfri styring af valget og I kan løbende få vist, hvordan stemmerne fordeler sig. Med tilvalgsmodulet KMD Valg, Stemmeoptælling får brugerne en intuitiv og grafisk baseret brugerflade til KMD Valg, Valgopgørelse.

Efter fintællingen kan I herefter overføre resultatet til Indenrigsministeriet og udskrive en færdig valgbog.