Grøn mobilitet i KMD er en lille men vigtig brik i den bæredygtige udvikling

Kvinde i cykeltøj, der står på en s-tog perron med to cykler

Klimaforandringer, livsstilssygdomme og mangel på mobilitet, når flere flytter til byerne, og afstanden til arbejdspladsen fra landdistrikterne bliver længere, er store politiske udfordringer. Men små tiltag i hverdagen kan på lang sigt være med til at gøre en væsentlig forskel.

KMD indgår blandt andet i partnerskaber, der er til gavn for samfundet, borgerne og naturen – for eksempel har KMD et samarbejde med Two Wheel Company. Gennem Two Wheel Company kan KMD’s medarbejdere få fordelagtige priser på elcykler, cykeludstyr og serviceaftaler.

Hanne Reimer Mikkelsen, som er Product Owner hos KMD, har oplevet en adfærdsændring i sine transportvaner på baggrund af KMD’s samarbejdsaftale med Two Wheel Company. Hanne investerede i en såkaldt ’45-elcykel’, der kan køre op til 45 km/t, til hendes pendlertur på omkring 20 km til arbejde.

”Der er ingen tvivl om, at snakken med Two Wheel Company helt sikkert skubbede mig i den rigtige retning. De prøvede at forstå mine behov, hvad jeg ville betale, og hvad der betød noget for mig. Det var de gode til at fange, og de er meget dygtige og yder en super service bagefter,” fortæller Hanne Reimer Mikkelsen.

Der er ingen tvivl om, at snakken med Two Wheel Company helt sikkert skubbede mig i den rigtige retning. De prøvede at forstå mine behov, hvad jeg ville betale, og hvad der betød noget for mig. Det var de gode til at fange, og de er meget dygtige og yder en super service bagefter.

Hanne Reimer Mikkelsen, Product Owner i KMD

Ved at bytte tiden i stillesiddende transport ud med fysisk krævende transportformer kan man slå to fluer med ét smæk ved samtidigt at udnytte tiden i hverdagen mere effektivt. Derudover er det også bevist, at både koncentrationsevne, humør og energi øges ved fysisk bevægelse, hvilket rykker endnu mere på tidsoptimeringen i hverdagen. Dette gælder ikke kun på arbejdspladsen men også i fritiden med mere tid og overskud til samvær med familie, venner eller til hobbyer. Hanne Reimer Mikkelsen ser også flere fordele i at investere tid og penge i sit eget ve og vel:

”Det er helt sikkert pengene og tiden værd at investere i en elcykel. Jeg har ikke fortrudt det én eneste dag. Det kan jeg slet ikke understrege nok. Det er jo en investering i mig selv, mit helbred, mit velbefindende og mod stress. Den glæde og fred, man skaber i sit hoved ved at tage cyklen fremfor bilen, kompenserer mere end rigeligt for den ekstra tid, det muligvis tager på cykel. Jeg tracker turen hver dag på mit pulsur, og det giver rigtig meget motion og rykker ved konditionen. Man skal ikke være bange for, at nogle vrænger på næsen over elcykler. Man skal bare kaste sig ud i det,” fortæller Hanne Reimer Mikkelsen.

Det er jo en investering i mig selv, mit helbred, mit velbefindende og mod stress. Den glæde og fred, man skaber i sit hoved ved at tage cyklen fremfor bilen, kompenserer mere end rigeligt for den ekstra tid, det muligvis tager på cykel.

Hanne Reimer Mikkelsen, Product Owner i KMD

Smilende kvinde i cykeltøj står bag sin cykel i en park

Som it-virksomhed er KMD ikke er den største klimasynder, men der er alligevel områder, hvor der kan gøres en indsats for at nedbringe CO2-aftrykket. Et af områderne er transport. Selvom en cykel kan virke som en ligegyldig brik, når man kigger på samfundets store problematikker, skal man dog ikke lade sig snyde af det samlede resultat af de positive følgeeffekter, en cykeltur kan have fremfor en biltur. Dette kan Hanne Reimer Mikkelsen, som faktisk byttede ’bil nummer to’ ud med sin 45-elcykel, nikke genkendende til:

”Jeg har sparet penge ved at bytte en bil ud med en elcykel. Bilen er jo væsentlig dyrere i sig selv og i drift. Min mand og jeg kan godt nøjes med at have én bil. Nu skal jeg tænke mig rigtig godt om, for at finde en undskyldning for at tage bilen. Jeg har været så glad for elcyklen. Efter jeg kørte på den første dag, så har jeg bare været glad, når jeg skulle afsted på den. Det har jeg aldrig fortrudt – ikke ét øjeblik,” afslutter Hanne Reimer Mikkelsen.