​Velkommen til KMD’s presserum.

​Velkommen til KMD's presserum. Her kan du læse pressemeddelelser, nyheder, hente billeder og komme i kontakt med KMD's presseafdeling.

Seneste pressemeddelelser og nyheder

Topic

Pressemeddelelse

KMD udnævner nyt direktionsmedlem

Jan Gaardboe Jensen indtræder som nyt medlem af direktionen og bliver direktør for en ny strategisk forretningsenhed.

16.04.2024

Topic

Pressemeddelelse

KMD vil outsource serviceforretning til Aeven og T-Systems

Under forudsætning af myndighedernes godkendelse, har KMD valgt Aeven og T-Systems som nye tjenesteudbydere for intrastrukturtjenester.

05.03.2024

Topic

Pressemeddelelse

UVdata og Zenbi går sammen om en samlet it-pakke til danske efterskoler

Med et ønske om at tilbyde en samlet it-pakke til danske efterskoler, har KMD’s datterselskab UVdata indgået et nyt strategisk samarbejde med it-virksomheden Zenbi. Samarbejdet har allerede landet sin første kunde, Sdr. Bork Efterskole.

28.02.2024

Topic

Pressemeddelelse

Den danske sundhedspleje får nyt, moderne fagsystem baseret på KMD Nexus og tilpasset sammen med en stor kommune

Med aftalen vil landets kommuner fremover også kunne supportere sundhedsplejen som fagområde med kommunikationsplatformen KMD Nexus. Aftalen er en del af en strategi, hvor social-, sundheds- og omsorgsområderne bindes endnu bedre sammen.

23.02.2024

Topic

Pressemeddelelse

KMD og Norlys indgår aftale om nyt banebrydende afregningssystem

Norlys har indgået en større kontrakt med KMD, som skal levere KMD Elements som den nye afregningsløsning i Norlys’ energiforretning de næste 8 år.

25.01.2024

Topic

Pressemeddelelse

KMD opkøber softwarevirksomheden Sekoia

KMD har indgået aftale om køb af hovedparten af Sekoia, som er en softwarevirksomhed i Aarhus, der primært leverer apps til plejecentre og bosteder. Medarbejderne fra Sekoia integreres i KMD’s Sundheds- og Socialforretning og bliver en del af KMD’s kontor i Aarhus.

24.01.2024

Topic

Pressemeddelelse

Edlunds nye pensionsløsning sparer tid og penge i PenSam

Edlund har bygget en ny it-løsning til PenSam, som følger principperne i samskabende softwareudvikling. Med udgangspunkt i pensionsbranchens fælles behov kan løsningen ikke bare bruges af PenSam, men af alle liv- og pensionsselskaber i Danmark. Det ser den administrerende direktør i PenSam store perspektiver - og besparelser - i.

16.01.2024

Topic

Pressemeddelelse

KMD ansætter ny Sustainability Officer

Det bliver 35-årige Mette Godiksen, som fremover skal lede KMD's indsatser inden for ESG-dagsordenen. Hun kommer med otte års erfaring inden for området.

20.12.2023

Topic

Pressemeddelelse

NEC-samarbejde bringer KMD WorkZone til Storbritannien

Sammen med de britiske NEC-kolleger hos NEC Software Solutions UK tilbyder KMD nu KMD WorkZone til flere kunder i Storbritannien.

29.11.2023

Topic

Nyhed

KMD indgår stor aftale om nyt ERP-system med DIGIT

11 sjællandske kommuner lander stor kontrakt om nyt løn- og økonomisystem fra KMD. Dermed får godt 9.000 medarbejdere på tværs af de 11 kommuner et bedre og mere effektivt system at arbejde i.

10.11.2023

Topic

Pressemeddelelse

KMD etablerer ny konsulentforretning inden for cybersikkerhed

Aktualiteten for bekæmpelse af cyberangreb har aldrig været højere. KMD har derfor oprettet konsulentenheden Cyber Security Services, som har til formål at hjælpe virksomheder og organisationer med at få integreret cybersikkerheden i deres forretning.

31.10.2023

Topic

Pressemeddelelse

KMD ansætter Julia Vollertsen som ny chef for marketing, kommunikation og branding

Det bliver 33-årige Julia Vollertsen, der får ansvaret for KMD’s arbejde inden for marketing, kommunikation og branding.

12.10.2023

Topic

Pressemeddelelse

Årsregnskab for Edlund afspejler store investeringer

Det KMD-ejede selskab Edlund A/S har netop afleveret årsregnskab. Regnskabet blev som forventet, og årets omsætning lander på 203 mio. kr.

28.09.2023

Topic

Pressemeddelelse

Turnaround er gennemført i Charlie Tango

KMD's datterselskab Charlie Tango har i dag offentliggjort deres årsregnskab for finansåret 2022. Årets resultat lander på knap 46 mio. kr., hvilket er en fremgang på næsten 13 mio. kr. fra sidste årsregnskab. Resultatet understreger, at den turnaround, som selskabet har arbejdet på de seneste to år, er gennemført.

21.09.2023

Topic

Pressemeddelelse

Odense Kommune og KMD indgår 8-årig aftale

Odense kommune har efter udbud på beskæftigelsesområdet valgt at skifte leverandør og indgået en EU-kontrakt med KMD, som skal levere jobcenterløsningen KMD Momentum frem til 2031. Aftalen har en værdi af 25 millioner kroner, og platformen går live i maj 2024.

04.09.2023

Topic

Pressemeddelelse

Stor it-investering: Trecifret millionkontrakt skal bidrage til intelligent udbygning af elnettet

Data er fundamentet for en intelligent udbygning og udnyttelse af elnettet. Derfor skal KMD nu levere et nyt it-system på en trecifret millionkontrakt, som Cerius-Radius’ fælles driftsselskab, Nexel, skal bruge til at håndtere den voldsomme mængde af detaljerede data fra moderne elmålere, som medvirker til at skabe en topmoderne platform for arbejdet med at balancere elnettet og forudse spidsbelastninger.

09.08.2023

Topic

Pressemeddelelse

KMD og NEC lancerer KMD Connect i Japan

For første gang bliver KMD-udviklede it-løsninger taget i brug på det japanske marked. KMD og NEC er gået sammen om at lancere løsningen KMD Connect i Japan.

07.08.2023

Topic

Pressemeddelelse

Ny ledelse i KMD’s energiområde: ”Vi vil være en aktiv del af sektorens transition mange år frem”

KMD har for nyligt præsenteret nyt ledelsesteam i virksomhedens veletablerede energi- og forsyningsområde. Målet er at komme endnu tættere på kunderne, så KMD fortsat kan yde en høj service med innovative produkter til en sektor, der er i rivende udvikling.

05.07.2023

Topic

Pressemeddelelse

Nyt SAP-setup i KMD: ”Vi vil være Danmarks førende”

KMD er allerede ét af Danmarks største SAP-konsulenthuse. Nu er ambitionen at blive Danmarks førende full-service leverandør af SAP-ydelser.

29.06.2023

Topic

Pressemeddelelse

KMD gennemfører SAP S/4HANA-transformation

Som en af de allerførste virksomheder i Danmark har KMD gennemgået en greenfield implementering af SAP S/4HANA Private Cloud, som betyder, at KMD på tværs af Danmark og Polen nu anvender helt nye SAP-komponenter.

27.06.2023

Topic

Pressemeddelelse

KMD investerer i dansk start up med europæisk potentiale

Diplomasafe, der udbyder digitale eksamensbeviser, får større investering fra dansk venturefond med blandt andet KMD.

16.06.2023

Topic

Pressemeddelelse

KMD indgår stor og fremtidssikker aftale med kommunerne i Albertslund og Ishøj

Med ambitionen om at gøre økonomi- og lønstyringen smartere og mere effektiv har Albertslund Kommune og Ishøj Kommune valgt KMD som leverandør af ERP-systemet KMD Opus. Det sker efter et vellykket EU-udbud.

09.06.2023

Topic

Nyhed

KMD intensiverer samarbejdet med NEC

Den 1. april 2023 blev KMD en del af NEC's nye Digital Government / Digital Finance Division. Det betyder et øget fokus på at bringe KMD's knowhow, services og produkter ud på NEC's markeder.

01.06.2023

Topic

Pressemeddelelse

Endnu et stort elhandelsselskab vælger SaaS-afregningsløsning fra KMD Energy Solutions

Elhandelsselskabet go’energi har efter 20 år med SonWin valgt at skifte afregningsløsning, som nu skal leveres af KMD Energy Solutions.

01.06.2023

Topic

Pressemeddelelse

KMD bidrager til et stort EU-initiativ om eArkivering

Danmark har i årtier været en digital frontløber, og nu er KMD blevet en del af et storstilet europæisk eArkiverings-initiativ.

25.05.2023

Topic

Pressemeddelelse

Jobcenterløsning fra KMD skal sikre bedre overblik i Rudersdal

Rudersdal Kommune er for nyligt kommet ombord på jobcenterløsningen KMD Momentum. En intuitiv løsning, der skal sikre mere effektivitet og kvalitet i sagsbehandlingerne, lyder det.

12.05.2023

Topic

Pressemeddelelse

KMD Steam 2023: Diskussionen om vores teknologi har aldrig været vigtigere

Digitalisering og ny teknologi kan gøre en stor forskel for samfund verden over. Det er imidlertid op til os mennesker at sikre, at denne forskel er positiv, for faktisk risikerer vi det modsatte, hvis vi mister kontrollen over udviklingen og implementerer af ny teknologi. Det forklarer Na’Tosha Bard, CTO i KMD, i denne optakt til Steam 2023.

08.05.2023

Topic

Pressemeddelelse

KMD indgår partnerskab med InTech Founders: Diversiteten i dansk it skal øges

Med målet om at styrke innovationskraften og diversiteten i den danske it-branche har KMD indgået et partnerskab med growth accelerator programmet InTech Founders.

02.05.2023

Topic

Pressemeddelelse

KMD ansætter ny strategichef fra SimCorp

Strategichefen hos SimCorp, Emil Pensdorf, skifter den 1. maj til KMD. Her får han ansvaret for strategi og M&A.

19.04.2023

Topic

Pressemeddelelse

Stor sjællandsk IT-udrulning er kommet godt fra land: ”KMD Nexus vil styrke vores samarbejde”

Ny fælles sundhedsplatform i 11 sjællandske kommuner er godt på vej mod fuld implementering.

17.04.2023

Topic

Pressemeddelelse

Uddannelsesinstitutioner vil handle grønnere med smart KMD-løsning

KMD har udviklet en ny CO2-beregner, som giver et overblik over CO2-udledningerne fra forbrug og indkøb. Værktøjet tages nu i brug af uddannelsesinstitutionerne SDU, VIA og Københavns Professionshøjskole.

13.04.2023

Topic

Pressemeddelelse

Region Sjælland og KMD indgår 8-årig aftale

Region Sjælland har efter udbud af løn- og personalesystem samt vagtplanssystem indgået kontrakt med KMD, som skal levere to essentielle løsninger til regionen frem til 2032.

10.02.2023

Topic

Pressemeddelelse

Aarhus Kommune vælger KMD som leverandør af to store it-systemer

Aarhus Kommune og KMD har netop indgået ny aftale om to administrative it-systemer til at håndtere kommunens økonomi samt til at opkræve betaling fra borgere og virksomheder.

17.01.2023

Topic

Pressemeddelelse

Ny CO2-beregner hjælper med at indfri klimamål: “Både jordens og kommunekassernes ressourcer er knappe”

En ny CO2-beregner fra KMD udmærker sig ved at automatisere CO2-regnskaber og tydeliggøre, hvor skoen trykker klimamæssigt i scope 1, 2 og 3. Det gør det muligt at rapportere præcist med afsæt i forbruget af styk, liter eller kilo. Tre nye kommuner har indkøbt beregneren allerede ved lancering.

13.12.2022

Topic

Pressemeddelelse

Atea gennemfører opkøb af KMD’s hardware- og standardsoftwareforretning

Tidligere på året kunne Atea fortælle om opkøbet af KMD’s hardware- og standardsoftwareforretning, og nu er opkøbet af forretningsdelen gennemført.

06.12.2022

Topic

Nyhed

Sådan sætter mere end 250.000 forsyningskunder loft over energipriserne

Indefrysningsordningen er netop trådt i kraft pr. d. 1. november, og det betyder, at mere end 250.000 husstande og virksomheder kan tilmelde sig ordningen helt enkelt gennem selvbetjeningsplatformen minForsyning hos flere energiselskaber landet over.

02.11.2022

Topic

Nyhed

Kandidatoversigt for folketingsvalget 2022

KMD har på baggrund af indberetninger af kandidaterne til folketingsvalget lavet et kandidatudtræk fra KMD’s valgsystem. Her kan du finde den fulde oversigt over alle landets folketingskandidater i form af Excelark med data.

27.10.2022

Topic

Pressemeddelelse

Undersøgelse: Kommunerne efterspørger styrket data til budgettering på det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde i de danske kommuner har gennem en årrække været kendetegnet af stigende udgifter og vanskeligheder med at få udgifterne til at stemme med budgetterne. En ny rapport viser, at kommunerne i højere grad ønsker sig styrket adgang til data.

25.10.2022

Topic

Nyhed

Folketingsvalg 2022: Fakta om vælgerne og valggeografien

I forbindelse med den forestående folketingsvalg den 1. november har KMD foretaget et dataudtræk, der tegner et billede af vælgerne og valggeografien landet over.

20.10.2022

Topic

Pressemeddelelse

Edlund står foran strategisk skifte

Årsregnskab: Det KMD-ejede selskab, Edlund, har netop afleveret årsregnskab. Omsætningen falder en smule men selskabet viser et stærkt forbedret resultat. Bag tallene ligger en længerevarende og større strategisk transformation af selskabet, som indeholder en ændring af forretningsmodellen og en forestående færdiggørelse af en ny standardløsning til pensionsmarkedet.

30.09.2022

Topic

Pressemeddelelse

Ny rapport: Flertal blandt befolkningen til brug af ansigtsgenkendelse ved overvågning af offentlige steder

Jo mere man bruger ansigtsgenkendelse, jo tryggere er man ved teknologien. Det viser ny undersøgelse foretaget af KMD Analyse. Her viser tallene også, at det er blevet mere almindeligt for danskerne at benytte ansigtsgenkendelse i hverdagssituationer, og at et flertal af danskerne er for at benytte ansigtsgenkendelse i forbindelse med forebyggelse og opklaring af kriminalitet.

08.09.2022

Topic

Pressemeddelelse

KMD-software skal bistå forskningsprojekt om forbedret sagsbehandling via sprogmodeller og kunstig intelligens

It-koncernen KMD skal levere software og knowhow til joint venture forskningsprojektet LEGALESE, der udgøres af Juridisk Fakultet og Datalogisk Institut fra Københavns Universitet, Ankestyrelsen samt Aalborg Kommune. Formålet med projektet er forskning og udvikling af teknologi, som faciliterer og understøtter fremsøgning og udbredelse af praksis og en mere effektiv sagsbehandling. Forskningsprojektet er en del af Innovationsfondens Grand Solutions program.

01.09.2022

Topic

Nyhed

Gejst og engagement er ikke til forhandling

Artikelserie om ledelse: I alle virksomheder og organisationer, store som små, fylder ledelsesdisciplinen en del og har betydelig indvirken på en organisations præstationer såvel som medarbejdernes trivsel, motivation og udvikling. I denne artikelserie sætter vi fokus på KMD’s topledelse. I dette interview møder vi Jette Singleton, direktør i KMD.

31.08.2022

Topic

Nyhed

Hvis man konstant udvikler sig, så får man et godt liv

Artikelserie om ledelse: I alle virksomheder og organisationer, store som små, fylder ledelsesdisciplinen en del og har betydelig indvirken på en organisations præstationer såvel som medarbejdernes trivsel, motivation og udvikling. I denne artikelserie sætter vi fokus på KMD’s topledelse. I dette interview møder vi Terje Kjøs, direktør i KMD og CEO i Banqsoft.

29.08.2022

Topic

Pressemeddelelse

KMD indgår kontrakt med DSB om lønsystem for mere end 6500 medarbejdere

It-virksomheden KMD har indgået en kontrakt med DSB om at levere et Software as a Service-lønsystem med tæt integration til DSB's øvrige systemer. Den nye, cloud-baserede løsning bygget på KMD Payroll Cloud vil fra efteråret 2023 frigøre både it- og løn-ressourcer hos DSB ved at sætte strøm til manuelle opgaver, samtidig med at DSB får direkte kontrol over egne data.

25.08.2022

Topic

Nyhed

Man skal være tro mod sine værdier

Artikelserie om ledelse: I alle virksomheder og organisationer, store som små, fylder ledelsesdisciplinen en del og har betydelig indvirken på en organisations præstationer såvel som medarbejdernes trivsel, motivation og udvikling. I denne artikelserie sætter vi fokus på KMD’s topledelse. I dette interview møder vi Torben Mols, direktør i KMD.

25.08.2022

Topic

Nyhed

Respekt for menneskene i dit team og din organisation

Artikelserie om ledelse: I alle virksomheder og organisationer, store som små, fylder ledelsesdisciplinen en del og har betydelig indvirken på en organisations præstationer såvel som medarbejdernes trivsel, motivation og udvikling. I denne artikelserie sætter vi fokus på KMD’s topledelse. I dette interview møder vi Na'Tosha Bard, CTO i KMD.

22.08.2022

Topic

Nyhed

Følg din intuition og hjerte

Artikelserie om ledelse: I alle virksomheder og organisationer, store som små, fylder ledelsesdisciplinen en del og har betydelig indvirken på en organisations præstationer såvel som medarbejdernes trivsel, motivation og udvikling. I denne artikelserie sætter vi fokus på KMD’s topledelse. I dette interview møder vi Merete Søby, direktør i KMD, og hendes erfaringer og syn på ledelse.

18.08.2022

Topic

Chefen er ikke den dygtigste til alt

Artikelserie om ledelse: I alle virksomheder og organisationer, store som små, fylder ledelsesdisciplinen en del og har betydelig indvirken på en organisations præstationer såvel som medarbejdernes trivsel, motivation og udvikling. I denne artikelserie sætter vi fokus på KMD’s topledelse. I dette interview møder vi Jannich Lund, CFO i KMD.

16.08.2022

Topic

Nyhed

Tillid er en grundlæggende værdi for mit ledelsesarbejde

Artikelserie om ledelse: I alle virksomheder og organisationer, store som små, fylder ledelsesdisciplinen en del og har betydelig indvirken på en organisations præstationer såvel som medarbejdernes trivsel, motivation og udvikling. I denne artikelserie sætter vi fokus på KMD’s topledelse. I dette interview møder vi Ruth Wisborg direktør i KMD.

14.08.2022

Topic

Nyhed

Det handler om motivation og kompetence

Artikelserie om ledelse: I alle virksomheder og organisationer, store som små, fylder ledelsesdisciplinen en del og har betydelig indvirken på en organisations præstationer såvel som medarbejdernes trivsel, motivation og udvikling. I denne artikelserie sætter vi fokus på KMD’s topledelse. I dette interview møder vi Per Johansson, CEO i KMD, og hans erfaringer og syn på ledelse.

09.08.2022

Topic

Pressemeddelelse

Årsrapport: KMD A/S løfter resultatet og fastholder omsætningen

KMD's årsrapport for finansåret 2021/22 for moderselskabet KMD A/S er netop publiceret og afspejler en virksomhed under fortsat transformation og i en positiv udvikling. Omsætningen fastholdes for selskabet på niveau med sidste år, mens resultatet har fået et løft.

24.06.2022

Topic

Nyhed

Folkeafstemning: Fakta om vælgerne og valggeografien

I forbindelse med den forestående folkeafstemning den 1. juni har KMD foretaget et dataudtræk, der tegner et billede af vælgerne og valggeografien landet over.

20.05.2022

Topic

Pressemeddelelse

CO2-beregner kan løse vanskelig klimaknude

Når kommuner, virksomheder og organisationer i dag opgør deres CO2-regnskaber, er det meget ressourcekrævende at rapportere præcist. I løbet af 2022 lancerer KMD en simpel løsning på klimaknuden, der allerede nu viser lovende resultater efter en testperiode hos danske kommuner.

03.05.2022

Topic

Pressemeddelelse

KMD og NEC indgår stor international SAP-aftale

KMD, NEC og SAP Danmark har netop indgået aftale om at implementere SAP S/4HANA i omkring 100 af NEC Groups virksomheder i cirka 40 lande verden over. Aftalen understreger KMD's strategiske fokus og NEC's koncernmæssige udvikling.

02.05.2022

Topic

Pressemeddelelse

Atea køber KMD’s hardware- og standardsoftwareforretning

Som et led i Ateas ambition om at være Danmarks bedste reseller har virksomheden indgået en aftale om at købe KMD’s hardware- og standardsoftwareforretning. Salget styrker KMD’s strategiske fokus på egenudviklet software.

15.03.2022

Topic

Pressemeddelelse

KMD lander Energi Ikast som forsyningskunde

Med forretningsområdet energi og forsyning som en strategisk prioritet har it-virksomheden KMD succes med at bringe nye kunder i butikken.

09.03.2022

Topic

Nyhed

KMD sælger KMD Perspektiv forretningsenhed til Azets

KMD har indgået en aftale om at sælge lønløsningen KMD Perspektiv til Azets, der tilbyder assistance inden for økonomi, løn, rådgivning og forretningstjenester. Azets overtager eksisterende kunder i forretningsenheden. Med opkøbet rykker Azets tættere på en række store kunder, som får adgang til flere services inden for løn og HR. Hos KMD er der tilfredshed med at have fundet den rette partner til at videreføre Perspektiv-løsningen og vil samtidig skærpe fokus på øvrige løsninger hos virksomheden.

03.03.2022

Topic

Pressemeddelelse

Aarhus Kommune og GovTech Midtjylland bygger en datamotorvej for IoT-enheder

Aarhus Kommune har gennem det midtjyske fællesskab GovTech Midtjylland valgt KMD som leverandør af den digitale infrastruktur i open source-projektet OS2iot, og netop nu er projektet i gang med at afprøve integration af forskellige sensordata.

28.02.2022

Topic

Pressemeddelelse

Energistyrelsen overgår til ny energiløsning fra KMD

KMD sætter nu strøm til mere smidige afregninger af grønne tilskud hos Energistyrelsen gennem it-løsningen KMD Elements, som er blevet sat i drift. Aftalen løber over seks år, og it-løsningen forventes at blive en hjørnesten i fortsat at sikre effektiv og korrekt udbetaling af støtte til produktionen af vedvarende energi.

20.01.2022

Topic

Pressemeddelelse

11 kommuner køber sundheds-, social- og omsorgsplatform fra KMD

11 sjællandske kommuner har underskrevet kontrakt med it-virksomheden KMD om indkøb af KMD Nexus, som er en it-platform til kommunernes sundheds-, social- og omsorgsområder. Med den nye tværfaglige platform skal kommunernes borgere opleve en sammenhængende service samtidig med, at medarbejderne får et fælles overblik over borgernes forløb.

06.01.2022

Topic

Pressemeddelelse

Billedgenkendelse med kunstig intelligens skal gøre nethandel mere sikker i 16 europæiske lande

Årets julehandlende og andre online-shoppere kan se frem til større forbrugersikkerhed på tværs af Europa. I dag får markedsovervågningsmyndigheder i 15 EU-lande og Norge nemlig adgang til et AI-værktøj udviklet af KMD i samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen, og målet er at fange farlige og ulovlige varer til salg i netbutikker.

01.12.2021

Topic

Pressemeddelelse

KMD og Eye4Talent indgår strategisk partnerskab for at styrke sportsklubbernes talentudvikling med data

Sportsdata er et hastigt voksende forretningsområde hos it-virksomheden KMD, og i dag indtræder sportsdatavirksomheden Eye4Talent i KMD-koncernen. Med den nye partnerskabsaftale vil KMD stå for udvikling, drift og salg af Eye4Talents software. Partnerskabet vil udvide paletten af dataløsninger til den professionelle sportsverden, alt imens de internationale perspektiver rykker tættere på.

01.12.2021

Topic

Pressemeddelelse

KMD lancerer center for hybrid it i markant strategisk satsning

Mens 80 procent af de nuværende datacentre forventes at være flyttet til skyen i 2025, foretrækker kun 7 procent af de danske virksomheder i dag en cloudløsning. I mange år fremover er der derfor brug for, at it-systemer kan virke og udveksle data på tværs af skyen og on premise. It-koncernen KMD vil bygge bro over kløften til skyen og lancerer nu et nyt kompetencecenter inden for hybrid it.

25.11.2021

Topic

Pressemeddelelse

Ny portal vil inspirere lærere til at inddrage spil i undervisningen

Den nye portal Spil I Undervisningen har netop set dagens lys. Målet er at stille viden og undervisningsmateriale om spilbaseret læring til rådighed landet over.

23.11.2021

Topic

Pressemeddelelse

Skoleelever med højt fravær kan have ondt i psyken: Nyt fraværsværktøj vil give eleverne en håndsrækning

Elever med højt fravær kan nu få tilbudt hjælp til at behandle eventuelle mentale og psykologiske udfordringer i læringsplatformen MinUddannelse.

22.11.2021

Topic

Pressemeddelelse

Den tyske håndboldklub THW Kiel køber dataværktøj fra dansk it-leverandør

Optimering af forretningsgange, videndeling og bedre finansielle processer og overblik er blandt THW Kiels ønsker til den danskudviklede løsning.

18.11.2021

Topic

Grøn omstilling

Kommuner i Danmark og Norge vil udregne CO2-aftryk af egne indkøb i nyt datadrevet samarbejde med KMD

CO2-beregneren vil kunne udregne komplekse klimaregnestykker for kommunens indkøb og visualisere effekten.

12.11.2021

Topic

Pressemeddelelse

Sådan følger du valgresultaterne på valgaftenen 16. november

Her er et overblik over, hvor og hvordan du kan følge med i valget i din kommune, når resultaterne tikker ind.

10.11.2021

Topic

Pressemeddelelse

Fakta om vælgerne og valggeografien

Hvor mange vælgere bliver 100 år på valgdagen? Hvor mange førstegangsvælgere skal til stemmeurnerne? I hvilke kommuner er der flest vælgere, og hvor mange valgsteder er der i år? Svaret på disse og mange flere spørgsmål kan du finde i KMD's samlede oversigt over vælgere og valgsteder ved kommunal- og regionsrådsvalget 2021.

04.11.2021

Topic

Pressemeddelelse

Grøn erhvervsgruppe: Koncernregnskaber skal pålægges krav om rapportering af klimagasudledning

Danmark bryster sig af at være foregangsland på den grønne omstilling – men indregner for eksempel ikke dansk udledning af CO2 uden for landets grænser i regnskabet, der derfor ser pænere ud, end det burde. ”Vi bør tage vores eget ansvar på os,” lyder det samstemmende fra en grøn erhvervsgruppe, der foreslår, at koncernregnskaber skal pålægges krav om rapportering af klimagasudledning.

03.11.2021

Topic

Pressemeddelelse

Kandidatoversigt for kommunal- og regionsrådsvalg 2021

KMD har på baggrund af indberetninger af kandidaterne til kommunal- og regionsrådsvalget lavet et kandidatudtræk fra KMD’s valgsystem. Her kan du finde den fulde oversigt over alle kommuners og regioners kandidater i form af Excelark med data.

02.11.2021

Topic

Pressemeddelelse

Grøn erhvervsgruppe: Her er ti konkrete tiltag med øjeblikkelig effekt for den grønne omstilling

I Danmarks grønne omstilling er der for meget fokus på langsigtede initiativer, som først har effekt efter 2030 - mens de mange gode tiltag, der kan gøres nu, sander til i selvmodsigende lovgivning. Sådan lyder det samlet fra en grøn erhvervsgruppe, der i dag udgiver et katalog over ti tiltag, der kan igangsættes med det samme.

26.10.2021

Topic

Pressemeddelelse

Danmarks håndboldlandshold skal sætte mentale data i spil i banebrydende projekt

Dansk Håndbold Forbund har indgået en aftale med KMD om en målrettet AI-løsning til trænerne, der kobler mentale parametre hos spillerne med fysiske præstationer på banen.

07.10.2021

Topic

Pressemeddelelse

KMD vinder aftale til trecifret millionbeløb om it-platform til fem netselskaber

VISUE, der er etableret og ejet af 12 netselskaber, har valgt KMD som leverandør af en moderne og fremtidssikret industriløsning i en netop underskrevet 10-årig kontrakt. Den strategiske løsning skal it-understøtte fem netselskaber i den grønne omstilling.

13.09.2021

Topic

Pressemeddelelse

Sprogmodel skal forhindre GDPR-brud ved at identificere personfølsomme data i sagsbehandlingssystemet

Med EU’s GDPR-lovgivning skal virksomheder og myndigheder leve op til omfattende krav for at beskytte borgeres personfølsomme data. Det kan være en udfordring for den enkelte ansatte at udpege personfølsomme oplysninger i dokumenter og korrespondancer. KMD har derfor udviklet en sprogmodel, der kan klare arbejdet, og træfsikkerheden forventes at gøre værktøjet særdeles nyttigt i blandt andet aktindsigter.

10.09.2021

Topic

Nyhed

Kommunernes social- og omsorgsforvaltninger får nye muligheder for at optimere sagsbehandlingen

KMD ønsker at hjælpe kommunerne med at skabe indsigt i deres arbejdsgange, og til det formål kan data fungere som et spotlight. Et nyt samarbejde mellem KMD og Infoventure skal kaste lys på forbedringspotentialer i sagsbehandlingen på social- og omsorgsområdet.

25.08.2021

Topic

Pressemeddelelse

Ny datadrevet integrationsplatform giver plads til forretningsudvikling for fremtidens forsyningsvirksomheder

Et nyt samarbejde med KMD og norske Greenbird giver det sjællandske multiforsyningsselskab SK Forsyning en helt ny domænespecifik integrationsplatform baseret på en løst koblet integreret it-arkitektur. Netop den fleksibilitet, der opnås gennem en løst koblet arkitektur, kan både understøtte kerneforretningen og give plads til ny forretningsudvikling, som kan give kunderne nye digitale services. Samtidig understøtter det den grønne omstilling ved at sætte data i høj kvalitet i spil.

17.08.2021

Topic

Pressemeddelelse

På Aalborg Universitetshospital vurderer kunstig intelligens, om hoften skal udskiftes

På Ortopædkirurgisk Afdeling i Farsø benytter man sig, som det første sted i landet, af kunstig intelligens til at forudsige, om patienten kan have gavn af en knæ- eller hofteoperation eller ej. Resultaterne er gode, og man forventer at kunne implementere systemet i andre regioner.

05.07.2021

Topic

Pressemeddelelse

Årsrapport fra KMD indfrier forventninger med positive tal og en sund forretning

KMD A/S har offentliggjort sin årsrapport for finansåret 2020, hvor der ligesom sidste år står sorte tal på bundlinjen.

25.06.2021

Topic

Pressemeddelelse

Danskerne er vilde med kommunal bæredygtighed, og hver anden vil selv tage del i arbejdet

En ny undersøgelse fra KMD Analyse kaster lys på danskernes kendskab og holdninger til kommunernes arbejde med bæredygtighed.

23.06.2021

Topic

Pressemeddelelse

Nudging skal sikre mere bæredygtighed i de kommunale indkøbskurve

Et nyt udviklingsprojekt faciliteret af KMD i kommunerne Horsens, Sønderborg og Aabenraa vil gennem adfærdsdesign trække indkøberne i en grønnere retning, når der skal vælges bæredygtigt.

22.06.2021

Topic

Pressemeddelelse

KMD genvinder aftale om Skattekontoen

EU-udbuddet om drift, support, vedligeholdelse og videreudvikling af Skattekontoen er netop afgjort, og det bliver KMD, der fortsætter som leverandør på området. Der er tale om en 9-årig aftale, som den danskbaserede it-koncern har vundet i konkurrence med to andre leverandører. Det er Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, der står bag udbuddet.

16.06.2021

Topic

Pressemeddelelse

KMD og NordVirk i samarbejde om genbrug af it-hardware

KMD og den nordjyske it-virksomhed NordVirk har indgået en samarbejdsaftale omkring genbrug af it-hardware. Fremover aftager NordVirk KMD's brugte medarbejder-pc'er, renser dem for data, istandsætter, opdaterer og sælger dem som istandsatte - det man kalder refurbished - pc'er. Samarbejdet bidrager til at minimere affald og CO2-udledning, og samtidig bidrager det til jobskabelse blandt udsatte grupper.

15.06.2021

Topic

Pressemeddelelse

Agder Energi og KMD vil hjælpe med at øge fleksibiliteten på de nordiske energimarkeder gennem partnerskabsaftale

En ny partnerskabsaftale mellem KMD og den norske energivirksomhed Agder Energi skal imødekomme den stigende kompleksitet på energimarkedet og større krav om fleksibilitet i elnettet. Med partnerskabsaftalen vil KMD og Agder Energi levere teknologiske platforme til effektivt at optimere elnettet og bl.a. varmesystemer, kølesystemer, pumper og elbiler, som bruger meget energi.

14.06.2021

Topic

Pressemeddelelse

KMD har det stærkeste brand i it-branchen ifølge ny imageundersøgelse

Blandt landets 35 største it-konsulenthuse har KMD det stærkeste brand. Sådan lyder den overordnede konklusion i imageundersøgelsen MyImage IT.

27.05.2021

Topic

Pressemeddelelse

Kunstig intelligens sat ind for at forbedre sagsbehandlingen i Nævnenes Hus

Nævnenes Hus i Viborg er styrelse for en række offentlige nævn, som træffer afgørelser i konfliktsager mellem borgere, virksomheder og myndigheder. Machine learning-teknologi og statistisk modellering fra KMD er nu blevet sat ind for bl.a. at lette sagsbehandlingen og forkorte sagsbehandlingstiden.

19.05.2021

Topic

Nyhed

KMD går sammen med ledende globalt talentudviklingshus om it-understøttelse af medarbejderudvikling

Med Cornerstones opkøb af softwareudvikleren Saba får den danske it-virksomhed KMD flere muskler bag sine talentudviklings- og læringsløsninger.

07.05.2021

Topic

Pressemeddelelse

Fire ishockeyklubber indgår datasamarbejde med KMD for at lette arbejdet med sponsorer

Fire ishockeyklubber har netop indgået aftale med KMD for at få mere værdi ud af data. Forventningen er, at det nye værktøj Clubtimiser skal indsamle og ensarte data, hvilket kan danne fundament for automatisering af arbejdsgange forbundet med sponsorer og vidensdeling klubberne imellem.

04.05.2021

Topic

Pressemeddelelse

Skudsikkert Coronatest-setup holdt ishockey i gang hele sæsonen

Trods omfattende nedlukning og restriktioner er det lykkedes at holde den professionelle ishockey i gang hele sæsonen takket være et robust Coronatest-setup.

29.04.2021

Topic

Pressemeddelelse

Ungdomsuddannelser vælger i stor stil KMD til indberetning af Corona-prøvesvar

På kun fire dage fik KMD 275 nye kunder svarende til cirka halvdelen af landets ungdomsuddannelser, som efter påske åbnede med krav om to ugentlige tests for elever og lærere. KMD's testunderstøttelse har betydet, at it-virksomheden har indberettet knap 17.000 COVID-19-prøvesvar til SSI.

13.04.2021

Topic

Pressemeddelelse

Ny app styrker patientkommunikationen i Region Midtjylland

Region Midtjylland har indgået en aftale med it-virksomhederne KMD og Emento om at levere en ny app, der skal forbedre kommunikation mellem sundhedsvæsen og hospital. Målet er rette information på rette tid.

07.04.2021

Topic

Pressemeddelelse

Dansk start-up sætter kurs mod udenlandske farvande med Shell-kontrakt

Hvordan kan en chatbot forhindre uheld til søs? Det har det danske start-up Scoutbase et bud på. De har netop landet en kontrakt med Shell UK efter et succesfuldt pilotprojekt, hvor de indsamlede feedback om mandskabets velvære på tankskibsflåden gennem deres nyudviklede chatbot. Ambitionen er at mindske de menneskelige fejl gennem et løbende indblik i menneskelige faktorer som søvn, velvære og arbejdspres set fra de søfarendes perspektiv.

06.04.2021

Topic

Pressemeddelelse

Jammerbugt Kommune skal tilpasse til klimaforandringer med kunstig intelligens fra KMD

Voldsommere nedbør og ændringer i grundvandsstanden udfordrer byplanlægningen hos kommunerne. Jammerbugt Kommune sætter nu strøm til et prominent AI-signaturprojekt i form af et datadrevet screeningsværktøj med KMD som hovedleverandør i projektets første fase, og den nordjyske kommune forventer et markant bedre beslutningsgrundlag, når der skal anlægges infrastruktur og bygges nyt.

26.03.2021

Topic

Pressemeddelelse

Udskiftning i KMD’s topledelse: Eva Berneke forlader KMD, og Per Johansson overtager posten som CEO

En af de største aktører i den nordiske it-sektor får ny administrerende direktør. Efter syv år i spidsen for KMD har Eva Berneke valgt at forlade sin stilling som CEO for den danskbaserede it-koncern. Per Johansson overtager posten pr. 1. april. Per Johansson er blevet rekrutteret internt i virksomheden, hvor han har været medlem af topledelsen siden 2018.

24.03.2021

Topic

Nyhed

NEC anerkendt som førende klimavirksomhed på CDP’s A-liste

Den japanske teknologikoncern NEC, som ejer KMD, er blevet anerkendt for sin indsats for bæredygtighed. Således har koncernen sikret sig to pladser på CDP’s prestigefyldte "A-liste” – dels for sit overordnede bidrag til håndtering af klimaforandringer, dels for beskyttelse af vandsikkerheden de steder, NEC opererer.

16.03.2021

Topic

Pressemeddelelse

FC Midtjylland opruster datakapløbet for at accelerere talenter på fodboldbanen

Spillerdata er meget mere end boldbesiddelse eller antal mål på en sæson. Superligaklubben FC Midtjylland har netop købt et værktøj fra KMD People Success, der bruger data om spillernes personlighedsprofiler til at understøtte talentudviklingen og forbedre holdets performance.

03.03.2021

Topic

Pressemeddelelse

Undervandsrobot fra KMD-støttet start-up er klar til at hoppe i havnen

Inspektioner under vandet kræver ikke nødvendigvis brug af dykkere med manuelt målingsudstyr. KMD har investeret i Blue Atlas Robotics, som har automatiseret processen med en specialudviklet robot, og firmaet peger på bedre data og markante besparelser for blandt andet havne og rederierne, når robotten kommer i brug.

19.02.2021

Topic

Pressemeddelelse

Hjemmeskoling fik digital læringsplatform på top 10 over mest trendende søgninger i 2020

Da skoledagen blev helt digital under pandemien, blev KMD’s platform MinUddannelse central for at få samspillet mellem elever, lærere og forældre til at glide. Alene i januar 2021 har der været mere end 7 millioner logins på platformen.

11.02.2021

Topic

Pressemeddelelse

Dansk billedgenkendelsesteknologi standser farlige og ulovlige værnemidler til salg på nettet

Under skærpede restriktioner og en lukket detailhandel handler flere forbrugere online. Derfor har Sikkerhedsstyrelsen og KMD taget kunstig intelligens i brug for at skærme forbrugerne mod farlige og ulovlige varer.

22.01.2021

Modtag pressemeddelelser

Tilmeld dig vores pressenyhedsbrev og få de seneste pressemeddelelser direkte i din indbakke.

Kontakt KMD's presseafdeling

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen, Pressechef, KMD

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef

Portræt af Julie Hebbelstrup, KMD

Julie Hebbelstrup

Presse- og kommunikationsrådgiver

Pressemateriale

Hent logoer, pressefotos og videoklip til web, print og videobrug.

KMD - An NEC Company

KMD logoer

Hent KMD's logoer til brug på web og print.

KMD pressefotos

KMD pressefotos

Billeder af KMD’s lokationer. Billederne kan frit benyttes ved kreditering af KMD.