​Velkommen til KMD’s presserum.

​Velkommen til KMD's presserum. Her kan du læse pressemeddelelser, nyheder, hente billeder og komme i kontakt med KMD's presseafdeling.

Seneste pressemeddelser og nyheder

Ældre dame kigger ud ad vindue

Fredericia går forrest med digital støtte til pårørende

Fredericia Kommune er blandt de førende i Danmark, når det gælder digitale tilbud til pårørende. Erfaringer fra Fredericia skal nu bruges til at videreudvikle digital løsning i resten af landet.

29.11.2018

Føniks i drift

Frie i Odense fremtidssikrer medlemsbetjening med KMD-system

Lønmodtagerorganisationen Frie med hovedsæde på Overgade i Odense har i dag lanceret KMDs Føniks-platform som værktøj til selvbetjening og udbetaling af dagpenge og efterløn. Over 30.000 medlemmer vil få glæde af den fremtidssikrede it-platform, som også giver Frie nye muligheder for at udvikle organisationens tjenester.

21.11.2018

KMD Aarhus

KMD i Aarhus vil stoppe stress med ny app

KMD på Dusager i Aarhus vil øge medarbejdernes velvære og forebygge stress, rygsmerter og anden overbelastning. Det skal ske ved hjælp af den nylancerede KOMPIS-platform, som via en app tilbyder medarbejderne korte øvelser til træning af fysisk og mental sundhed. Derudover giver app´en et generelt billedede af medarbejdernes samlede sundhedstilstand. KOMPIS-projektet blev lanceret i Aarhus med en såkaldt Mindfull ølsmagning i KMDs kantine fredag 26. oktober og vil blive fulgt op med flere aktiviteter som fx afslappende musik fra højtalerne på toiletterne.

31.10.2018

KMD Odense

Robotter på skoleskemaet i Odense

Tirsdag 23. oktober deltog elever fra Provstgaardskolen, Stige Friskole, Havrehedskolen og Hjallese skole i en såkaldt KUBO Coding Class hos it-virksomheden KMD på Niels Borhs Allé. Her lærte eleverne blandt andet at programmere små KUBO-robotter ved hjælp af instruktioner printet på papbrikker. Arrangementet fik positive ord med på vejen af både elever og lærere.

30.10.2018

Pressemeddelelse

KMD’s øverste ledelse søger rådgivning fra studerende

Normalt er det konsulenter fra anerkendte rådgivningsvirksomheder som Boston Consulting Group, McKinsey og PWC, der giver ledelserne i de største danske virksomheder gode råd om virksomhedernes strategi og retning. I den danske it-virksomhed KMD søger den øverste ledelse nu rådgivning fra en mere utraditionel kant. KMD nedsætter nemlig et Student Advisory Board, som skal sparre med KMD's øverste ledelse om emner som softwareudvikling, digital innovation og forretningsudvikling. KMD er netop gået på jagt efter egnede kandidater til de seks ledige sæder i det nye Student Advisory Board.

17.10.2018

Kunstig intelligens skal sikre flere kendte ansigter i hjemmeplejen

Kommunens ansatte, som står for planlægningen af hjemmeplejebesøg, skal have bedre muligheder for at sende velkendte ansigter ud til borgerne. Det er målet med et nyt udviklingssamarbejde, hvor data og kunstig intelligens skal hjælpe kommuner med at styrke besøgsplanlægningen på omsorgsområdet. Omdrejningspunktet i samarbejdet er et nyt digitalt planlægningsværktøj, der benytter data og algoritmer til at optimere besøgsplanlægningen af eksempelvis kommunens hjemmehjælpere. Det er de to it-virksomheder KMD og QAMPO, som står for at udvikle det digitale planlægningsværktøj i samarbejde med Brønderslev og Fredericia Kommuner.

10.10.2018

Ældre dame kigger ud ad vindue

Pressemeddelelse

Pårørende efterspørger digital hjælp

Pårørende til plejekrævende personer efterspørger digitale muligheder, som kan lette opgaver relateret til plejearbejdet, viser en ny undersøgelse fra KMD Analyse i samarbejde med Ældre Sagen og Pårørende i Danmark.

08.10.2018

straffespark

Pressemeddelelse

AaB og KMD indgår aftale om datasparring

Den ambitiøse nordjyske superligaklub AaB indgår nu et datasamarbejde med it-virksomheden KMD. Den danske it-koncern skal hjælpe AaB med at strukturere og analysere de store mængder af sportsdata, som i disse år strømmer til klubberne i Superligaen. Målet er bedre præstationer på banen og færre dage med skader for spillerne i truppen.

04.10.2018

Unge mennesker går på gaden

Pressemeddelelse

Ikast-Brande Kommune sætter bevægelse og trivsel på skoleskemaet gennem ny teknologi og data

Et nyt projekt i Ikast-Brande Kommune skal kaste lys over, hvilke undervisningstimer eleverne får mest bevægelse i. I projektet skal omkring 60 elever fra to skoler i kommunen bære sensor-armbånd, der opfanger deres bevægelse. Projektet skal være med til at skabe bedre læring gennem bevægelse for eleverne, sætte nye standarder for undervisning og skabe en stærk fælles læringskultur i kommunen. Det nye projekt er et udviklingssamarbejde mellem Ikast-Brande Kommune og it-virksomheden KMD, som står for den tekniske del og det efterfølgende dataarbejde.

28.09.2018

Pressemeddelelse

Usynlige robotter strømmer ud i kommunerne

27 procent af de danske kommuner har implementeret softwarerobotter, der kan overtage administrative opgaver, og yderligere 59 procent forventer at gøre det inden for tre år. Det viser en ny undersøgelse fra KMD Analyse, som også indikerer, at de danske kommuner har store forventninger til kunstig intelligens. 55 procent af de adspurgte kommuner vurderer at have såkaldt machine learning i daglig drift om tre år, og tre procent herudover har allerede implementeret denne form for kunstig intelligens.

21.09.2018

Pressemeddelelse

KMD og Goal Station indgår nyt joint venture

It-koncernen KMD opretter et nyt selskab med den danske virksomhed Goal Station, som har udviklet en højteknologisk facilitet til teknisk træning i fodboldklubber. Under navnet Goal Station Digital vil de to virksomheder bygge et digitalt analyselag oven på den fysiske Goal Station-facilitet. Goal Station Digital sigter mod et nyt vækstmarked, hvor sportsklubber, uddannelsesinstitutioner og udøvere konkurrerer på den mest intelligente anvendelse af data.

28.08.2018

Pressemeddelelse

Nyt advisoryboard skal gøre fodboldklubber og KMD til datavindere

Fodbold er i dag big business, og de professionelle fodboldklubber benytter i stigende grad big data i jagten på succes. Den danske it-koncern KMD har igennem det seneste års tid intensiveret arbejdet med at forbedre sportspræstationer gennem målrettet brug af data. Fodbold er et af de store fokusområder, og nu styrker KMD indsatsen igennem et nyt Advisory Board, der skal være med til at løfte og videreudvikle fodbolden igennem bedre brug af data. De to første medlemmer bliver Mads Davidsen, teknisk direktør i Shanghai SIPG F.C., og Kenneth Cortsen, P.h.D. i Sport Management og ekstern underviser på University of San Fransisco.

03.08.2018

KMD og IBM indgår strategisk samarbejdsaftale om it-infrastruktur

KMD og IBM indgår strategisk samarbejdsaftale om it-infrastruktur

It-infrastruktur undergår i disse år en betydelig forandring, hvor områder som cloud, automation, machine learning og sikkerhed får stigende betydning. For at være på forkant med den teknologiske udvikling inden for it-infrastruktur indgår KMD og IBM nu en ny strategisk samarbejdsaftale på området.

18.06.2018

Pressemeddelelse

KMD og Soft Design indgår partnerskab for at skabe effektiv opgavestyring og dataopsamling til kommunerne

KMD har netop indgået en ny alliance med it-virksomheden Soft Design på økonomi- og projektstyringsområdet. Samarbejdet omhandler en af de førende løsninger inden for opgavestyring og opsamling af data til kommunerne – Synchronicer - som dermed skaber en forbedret økonomistyring. KMD vil fremover stå for salg af Synchronicer til det kommunale marked. KMD udbygger derfor integrationen, så kommunerne opnår en mere effektiv udnyttelse i KMD’s eget ERP-system Opus.

13.06.2018

Pressemeddelelse

KMD og DBU skyder nyt datapartnerskab i gang under VM

Til den kommende VM-turnering i fodbold bliver brugen af data for at optimere herrelandsholdets præstationer sat yderligere i system. It-virksomheden KMD er DBU’s nye officielle datapartner og skal som en af de første opgaver være med til at nedbryde og analysere de mange sportsdata, som det danske herrelandshold har til rådighed under slutrunden.

08.06.2018

Kvinde holder telefon ved skrivebord

Nyhed

KMD WorkZone Interact

Ny dialogplatform fra KMD giver magten over automatiseringen tilbage til kunderne.

29.05.2018

Redningskranse på dækket af et skib

Pressemeddelelse

KMD investerer i start-up inden for søfart

KMD investerer i start-up virksomheden Scoutbase. Scoutbase er i gang med at udvikle et digitalt kommunikationsredskab, der skal være med til at give bedre sikkerhed inden for søfart. Omdrejningspunktet er forebyggelse af ulykker ombord på skibene.

24.05.2018

KMD ruller sundheds-appen KOMPIS ud til medarbejdere

Pressemeddelelse

KMD og start-up vil løfte medarbejderes velvære med ny app

KMD ruller en helt ny sundheds-app ud til medarbejderne i virksomheden. Sundhedsplatformen hedder KOMPIS og er en app, der skal være med til at afhjælpe arbejdsrelaterede overbelastninger ved at tilbyde individualiseret fysisk og mental træning til medarbejderne i form af korte øvelser.

24.05.2018

Pressemeddelelse

KMD’s samarbejde med COPENHELL går endnu en oktav op

Et umage par kan fejre treårsdag. COPENHELL og KMD – to mastodonter inden for henholdsvis metalmusik og it – udvider samarbejdet.

20.03.2018

KMD skilt

Pressemeddelelse

KMD og SAP vil rykke nordiske virksomheder i skyen med Cloud ERP-satsning

To af Danmarks førende IT-virksomheder KMD og SAP går nu sammen i et nyt partnerskab, hvor KMD vil udbrede SAPs nye generation af ERP i skyen - SAP S/4 HANA Public Cloud - til Norden. KMD vil desuden, som den første virksomhed i Norden, udrulle den digitale cloud-platform internt i KMD. Ambitionen er, at de to IT-virksomheder sammen flytter danske og nordiske virksomheder i skyen.

19.03.2018

Vinderne af Digitaliseringsprisen 2018

Pressemeddelelse

Digitaliseringsprisen 2018 uddelt - her er vinderne

De statslige institutioner løb med to ud af tre priser, da der blev uddelt priser ved årets uddeling af Digitaliseringsprisen.

14.03.2018

Pressemeddelelse

Årsregnskab: Fortsat vækst for KMD

KMD-koncernen har i 2017 fortsat sit vækstspor og øget toplinjen. KMD-koncernens omsætning steg i 2017 til 5,6 mia. kr. Ambitionerne i KMD’s strategi, ”KMD på flere markeder”, blev tilfredsstillende realiseret i 2017 med en vækst i statssegmentet på 7% og en vækst i erhvervssegmentet på 15%. I det kommunale segment holder KMD forretningen på lige over niveauet for 2016. Driftsindtjeningen (EBITDA før særlige poster) fortsætter med at se fornuftig ud trods et mindre fald i forhold til 2016. Året bød også på yderligere investeringer og initiativer, der styrker KMD’s konkurrenceevne.

07.03.2018

Mand på perron kigger på smartphone

Pressemeddelelse

Sådan kan du følge valget på KMD's nye valghjemmeside

Kommunal- og regionsrådsvalget nærmer sig, og på valgaftenen den 21. november og dagene efter kan alle interesserede følge med i valgresultaterne på KMD's valghjemmeside kmdvalg.dk. Her bliver valgresultaterne løbende offentliggjort. Op til valget har hjemmesiden fået et nyt design, hvor det blandt andet er muligt at se hvilke partier og kandidater, der fører i optællingen.

09.11.2017

Valgkort i bunke på bord

Orientering

Kommunal- og regionsrådsvalg 2017 - valgoplysninger

KMD har opgjort valggeografien og lavet opgørelse over vælgerne hos de 97 kommuner, som benytter KMD i forbindelse med valgudskrivningsopgaven. KMD har også på baggrund af indberetninger af kandidaterne til kommunal- og regionrådsvalget lavet kandidatudtræk fra KMD's valgsystem.

08.11.2017

Pressemeddelelse

Strategitilpasning i KMD: Neupart bliver et selvstændigt selskab

Som et led i etableringen af KMD Business, som er KMD’s nye strategiske forretningsenhed på erhvervsmarkedet, har KMD valgt at udskille forretningsområdet Neupart fra KMD-koncernen. Neupart er blevet solgt til private investorer med den daglige leder, Jakob Kjestrup Holm Hansen, i spidsen.

01.11.2017

KMD og Microsoft har netop indgået et strategisk samarbejde om Microsoft Cloud.

Pressemeddelelse

KMD og Microsoft i stor cloud-satsning

KMD og Microsoft har netop indgået et strategisk samarbejde om Microsoft Cloud. Aftalen sikrer KMD’s kunder en stærk fremtidig leverance af cloudbaserede løsninger.

13.10.2017

Pressemeddelelse

Skoleelever skal spille sig til nye færdigheder

Et nyt forskningsprojekt sætter fokus på at øge elevernes motivation og styrke deres kompetencer ved at inddrage computerspil i undervisningen i folkeskolen. I KMD, som står bag læringsplatformen MinUddannelse, forventer man, at projektet blot et begyndelsen til en stigende brug af gamification i undervisningen.

05.10.2017

Pressemeddelelse

Analyse: Læger mangler data om deres patienter

Cirka hver fjerde læge oplever ofte eller ved hver konsultation at mangle information om deres patienter. Og borgere, der har hyppig kontakt til deres læge, oplever ofte, at de skal give de samme informationer igen og igen i sundhedsvæsenet. Det viser en ny rapport fra KMD Analyse, der bygger på en rundspørge blandt danskere og en rundspørge blandt læger. Analysen viser samtidig, at både borgere og læger er parate til at dele sundhedsdata.

25.08.2017

Pressemeddelelse

In2media group får Danmarks største it-virksomhed i ryggen til nordisk ekspansionsstrategi

For at ruste sig til at være en ledende nordisk spiller inden for digital transformation og styrkede kundeoplevelser får en af Danmarks ledende digitale bureaugrupper, In2media group, der består af bureauerne In2media, BABY og InSilico, KMD i ryggen som ny ejer. Som en del af vækstambitionerne samles virksomhederne i bureaugruppen i en ny slagkraftig digital forretningsenhed, der får navnet Charlie Tango.

03.07.2017

Vinderne af Business Analytics Challenge 2017

Pressemeddelelse

Danske universitetsstuderende spår virksomheders fremtid ved hjælp af intelligent teknologi

Hvordan kan big data og machine learning benyttes til at forudse virksomheders udvikling? Det kom studerende fra danske universiteter med fem bud på i konkurrencen Business Analytics Challenge, som Danske Bank, KMD, Microsoft Danmark og Erhvervsstyrelsen står bag. Vindergruppen fra Københavns Universitet præsenterede en model, der kan være med til at forudse, hvilke virksomheder, der har størst risiko for at gå konkurs.

29.06.2017

Veronica 'Vikki' Kristiansen, FCM Håndbold

Pressemeddelelse

FCM Håndbold vil bruge data på håndboldbanen

I FCM Håndbold skal trænere og spillere nu have mulighed for at bruge kampdata og data fra fysiologiske tests endnu bedre. Det er målet med et nyt udviklingssamarbejde, hvor it-virksomheden KMD skal være med til at kvalificere de mange data fra håndboldklubben, så de kan omdannes til brugbare indsatser i træningen og på håndboldbanen.

28.06.2017

Drenge i skole

Pressemeddelelse

5.000 elever og deres forældre får ny digital skoledag i Haderslev Kommune

Efter sommerferien og det nye skoleår for eleverne dermed begynder, bliver det nemmere som forældre at følge med i sit barns læring på alle folkeskolerne i Haderslev Kommune. Kommunen indfører i samarbejde med den danske it-virksomhed KMD en ny digital læringsplatform, der skal gøre planlægningen og afviklingen af undervisningen lettere for lærerne – og samtidig nemmere for forældrene at følge fra sidelinjen.

26.06.2017

Tilskuere til koncert på Copenhell

Pressemeddelelse

It-giganter står bag spil til helvedet i København

Heftige metal-guitarsoloer møder it-kæmper i fælles opgave om at skabe det ultimative arkadespil til helvedet. Danmarks største rock- og metalfestival, COPENHELL, har siden 2015 samarbejdet med landets største it-virksomhed, KMD. Nu har det umage par fået selskab af IT-Universitetet i København. Fredag eftermiddag åbner de tre partnere for KMD Copenhell Game Jam, der er et to-døgnstræf, hvor it-udviklere og andre spil-interesserede skal konkurrere om at udvikle et metal-computerspil til COPENHELL 2017.

18.05.2017

Pressemeddelelse

Lokale it-folk skal hjælpe flygtninge i job

Hvordan søger man job i Danmark? Hvilke virksomheder kunne være relevante for mig? Hvordan foregår en typisk dansk jobsamtale? I løbet af de næste seks måneder skal 10 ansatte fra it-virksomheden KMD i Ballerup vejlede og hjælpe 10 højtuddannede flygtninge nærmere et job.

10.05.2017

KMD presse og nyheder

Pressemeddelelse

Digitalt værktøj skal hjælpe med at nedbringe fravær blandt pædagoger i Faxe

Sygefraværet blandt medarbejdere i børnehaver og vuggestuer skal sænkes i Faxe Kommune. Derfor har to af kommunens daginstitutioner deltaget i et projekt, der gennem et år har haft fokus på at øge trivslen og skabe en kulturforandring blandt medarbejderne. Som afsæt for projektet har de to institutioner brugt et digitalt værktøj til både ledere og medarbejdere, der skal gøre det lettere for medarbejderne at tale om sygdom, stress og fravær. E-læringsværktøjet er udviklet af rådgivningsvirksomheden Lifewise i samarbejde med it-virksomheden KMD. Projektet evalueres endeligt i løbet af foråret, men allerede nu er erfaringerne positive. Begge institutioner har oplevet et markant fald i fraværet. Den ene institution har halveret sygefraværet over et år, mens den anden har sænket fraværet med cirka 35 procent. Faxe Kommune overvejer nu at udvide initiativet til andre områder i kommunen.

24.04.2017

Pressemeddelelse

Skoleledere skal bruge data til at skabe bedre læring og trivsel for elever

Skoleledere skal have bedre muligheder for at bruge skolernes mange tal og data. Det er målet med et nyt projekt om datainformeret skoleudvikling, som it-virksomheden KMD står bag. Køge Kommune deltager i projektet med cirka 50 skoleledere fra 16 skoler samt medarbejdere fra Børne- og Uddannelsesforvaltningen. Omdrejningspunktet i projektet er et nyt digitalt værktøj, som giver skoleledere et konkret it-værktøj til at håndtere store mængder af informationer fra eksempelvis nationale tests og trivselsmålinger. Dermed får skoleledere et bedre grundlag for at træffe vigtige beslutninger og omsætte data til konkrete indsatser i klasseværelserne, som kan være med til at forebygge eksempelvis mistrivsel, manglende motivation og skabe bedre læring for eleverne.

19.04.2017

Ældre mand og kvinde kigger på smartphone

Pressemeddelelse

Ny gratis app gør det nemmere at være pårørende

Tusindvis af pårørende står alene med praktiske opgaver og bekymringer, når den nære familie bliver ramt af alvorlig sygdom. Ofte bliver de selv ramt af stress eller alvorlig sygdom. Heidi Ruud mærkede som datter til forældre med demens, hvor svært det er at være pårørende. Med en ny app, Relabee, kan hun og andre pårørende nu få hjælp i hverdagen. Relabee er gratis at bruge og kan downloades til iOS og Android.

28.03.2017

Pressemeddelelse

Digitaliseringsprisen 2017 uddelt - her er vinderne

Familien blev det store tema, da vinderne af Digitaliseringspriserne skulle findes. Det blev Statsforvaltningen, der løb med dommernes Specialpris for projektet "Familiens livssituation". Velfærdsprisen gik til Helsingør Kommune for en "Familiedialog", mens Styrelsen for IT og Læring tog Effektiviseringsprisen for projektet "Netprøver.dk". Priserne blev overrakt på konferencen "Offentlig digitalisering 2017" i Musikhuset i Aarhus.

22.03.2017

KMD presse og nyheder

Pressemeddelelse

Årsregnskab: KMD holder vækstspor og styrker position i erhvervssegmentet

KMD-koncernen har i 2016 formået at løfte både omsætning og driftsindtjening. Det er tilfredsstillende i det eksisterende marked, hvor der er en betydelig og voksende konkurrence. KMD's position i erhvervsmarkedet blev væsentligt styrket i 2016, og omsætningen steg med 33% i segmentet. KMD fortsætter med at investere i fremtiden, og ud over investeringer i softwareudvikling inden for eksisterende forretningsområder blev det også til flere opkøb i løbet af året.

21.03.2017

ældre dame (demensven)

Nyhed

KMD vil skaffe 10.000 venner til mennesker med demens og deres pårørende

Sammen med Alzheimerforeningen kaster it-virksomheden KMD sig nu ind i kampen for at gøre hverdagen lettere for mennesker med demens og deres pårørende. KMD donerer 10 kr. for hver af de næste 10.000 mennesker, der melder sig til Alzheimerforeningens kampagne for at skaffe Demensvenner

03.03.2017

Pressemeddelelse

Digital middelaldermatematik vinder Den Digitale Læringspris 2017

Fem vestjyske studerende fra læreruddannelsen i Esbjerg tog førstepræmien på 25.000 kr. i Den Digitale Læringspris ved prisuddelingen på Danmarks Læringsfestival i København torsdag eftermiddag. De fem studerende har lavet et digitalt undervisningsforløb for 5.-6. klasse, hvor de kombinerer matematik, historie og digitale tegneredskaber i et forløb, som gav store roser fra dommerkomiteen. Prisen er et samarbejde mellem landets læreruddannelser og it-virksomheden KMD.

03.03.2017

Pressemeddelelse

MAN Diesel & Turbo vil forebygge stress med nyt digitalt ledelsesværktøj

Der skal sættes tidligt ind, når en medarbejder viser tegn på stress. Derfor har den internationale motorvirksomhed MAN Diesel & Turbo taget et nyt digitalt ledelsesværktøj i brug i deres københavnske afdeling. E-læringsværktøjet er udviklet af konsulent- og rådgivningsvirksomheden Lifewise i samarbejde med it-virksomheden KMD og skal styrke ledernes evner til at lede medarbejdere, der for en periode er sårbare på grund af en personlig krise, stress eller en forandring. Til at starte med har det digitale ledelsesværktøj indgået i et projekt med 100 medarbejdere og ledere, og det er planen, at alle 1.400 ansatte i den københavnske organisation tager e-læringsværktøjet i brug i løbet af foråret 2017.

24.02.2017

Pressemeddelelse

Danskerne klar til at afprøve digitale folketingsvalg

Valgaftener har ikke ændret sig meget med årene, men en ny rundspørge fra KMD Analyse viser, at danskerne er parate til at forandre valg i en mere digital retning. Borgerne er blandt andet klar til at afprøve folketingsvalg via internettet. Analysen viser dog samtidig, at det klassiske fremmødevalg, som vi har i dag, fortsat ses som en god demokratisk tradition.

11.01.2017

Energi, vindmøller og træ

Pressemeddelelse

Nyt geodata-projekt skal gøre hverdagen lettere for kommunerne - og styrke fundamentet for de smarte byer

Helt nye muligheder for at opdatere data i kortlægningen af Danmark skal sammen med en højere datakvalitet blandt andet være med til at gøre hverdagen nemmere for ansatte i kommuner og andre myndigheder.

11.01.2017

KMD presse og nyheder

Pressemeddelelse

BusinessNow overtager KMD's IT Management Consulting-forretning

Det danske konsulenthus BusinessNow har indgået aftale om at overtage den danske it-koncern KMD’s IT Management Consulting-aktiviteter.

02.01.2017

Pressemeddelelse

KMD skal drive den administrative it for Danmarks Nationalbank

Den danske it-koncern KMD fremover stå for al drift af den administrative it-infrastruktur for Danmarks Nationalbank - herunder vedligeholdelse af de administrative applikationer samt udvikling af nye it-systemer. Aftalen, der er indgået på baggrund af et EU-udbud, indebærer, at 45 fuldtidsstillinger skifter arbejdsplads fra Nationalbanken til KMD.

30.11.2016

KMD presse og nyheder

Pressemeddelelse

Afmeld og book fra mobilen: Rudersdal vil gøre op med tomme haller

På skemaet står der, at der skulle spilles håndbold, men hallen er tom. Mange kommuner oplever, at idrætsfaciliteter og andre lokaler bliver booket, uden at de bliver brugt fuldt ud. Det er også tilfældet i Rudersdal Kommune, hvor de oplever, at faciliteter kan stå tomme, selvom de burde være i brug.

21.11.2016

KMD bakker op om inspiration og initiativer med Digitaliseringsprisen

Pressemeddelelse

Nu går jagten ind på Digitaliseringsprisen 2017

I dag starter kampen om Digitaliseringsprisen 2017. Kommuner, regioner og statslige myndigheder dyster om at vinde prisen som Danmarks bedste digitaliseringsprojekt. Digitaliseringsprisen uddeles på Danmarks største it-konference i Aarhus den 22. marts 2017.

10.11.2016

Piger i skolegård

Pressemeddelelse

Holbæk vil forebygge mistrivsel hos børn og unge digitalt

Det skal være slut med mistrivsel hos børn og unge i Holbæk Kommune. Derfor indfører Holbæk Kommune nu en digital logbog, der skal sikre, at viden om børn med særlige behov ikke går tabt, for eksempel i overgangen mellem kommunens skoler og daginstitutioner.

18.10.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

ATP har efter en udbudsrunde indgået en ny aftale med den danske it-koncern KMD om at håndtere driften af ATP’s it-systemer.

12.10.2016

KMD og UVdata underskriver aftale

Pressemeddelelse

KMD skaber Danmarks største uddannelseshus med strategisk opkøb

It-koncernen KMD har netop købt den Aalborg-baserede it-virksomhed UVdata, som hører til blandt de førende danske leverandører inden for it-systemer til undervisningssektoren.

11.10.2016

Børn leger og lærer med Kubo Robot

Pressemeddelelse

KMD investerer i fynsk robotvirksomhed

Den danske it-koncern KMD investerer i den fynske start-up robotvirksomhed Kubo Robot, der udvikler læringsrobotter til skoleområdet. Investeringsprojektet er et af de seneste for datterselskabet KMD Venture, som fokuserer på skabelsen af nye forretningsmodeller.

29.09.2016

KMD presse og nyheder

Pressemeddelelse

Pensam og KMD i megadeal om it-outsourcing

PenSam og it-koncernen KMD har netop indgået en aftale, der de næste syv år lægger PenSams it-portefølje på pensionsområdet i hænderne på KMD.

27.09.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

KMD fuldender Edlund handel og kommer godt fra land

KMD's opkøb af it-virksomheden Edlund er blevet godkendt af konkurrencemyndighederne, og handlen mellem de to virksomheder er netop fuldført.

15.07.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Digital kaffesalon mindsker ensomhed blandt KOL-Patienter i Vallensbæk

Kaffesalonen er bygget på en digital borgerplatform udviklet af den danske it-virksomhed KMD. 10 borgere med KOL har indtil videre deltaget i de ugentlige videomøder. Næste skridt er at få udbredt initiativet til hjemmeplejen.

13.07.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Region Syddanmark: Adgang til telemedicin når som helst

Region Syddanmark indgår nyt telemedicinsk samarbejde med it-koncernen KMD og deres partner TDC Erhverv om en ny "KOL-kuffert", hvor løsningen bliver tabletbaseret, trådløs og mere brugervenlig for patienterne.

07.07.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Fanø vil forebygge mistrivsel hos børn og unge digitalt

Fanø Kommune har netop indgået en aftale med KMD om at indføre en såkaldt digital stafetlog, der skal sikre, at nødvendig viden dokumenteres og deles på tværs af kommunen, så barnet hurtigst muligt tilbydes den rette støtte og problemerne ikke vokser sig så store, at der er tale om en egentlig sag.

04.07.2016

Brug jeres data til at træffe bedre beslutninger

Nyhed

Brug jeres data til at træffe bedre beslutninger

Mængden af data vokser eksplosivt, men de er kun værdifulde, hvis man ved, hvordan de skal analyseres. Få et indblik i, hvordan data kan give muligheder.

21.06.2016

Mand åbner dør til lokale

Pressemeddelelse

Analyse: Hver anden offentligt ansat mangler undervisning i IT-sikkerhed

Den offentlige sektor bliver i stort omfang udsat for en vifte af forskellige interne og eksterne sikkerhedsrisici. Men det er kun knap halvdelen af de offentligt ansatte, der er blevet undervist i informationssikkerhed. Det viser en ny rundspørge fra KMD blandt offentligt ansatte.

21.06.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi fokuserer på sammenhæng, styring og sikkerhed

I maj præsenterede regeringen, KL og Danske Regioner den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi for 2016-2020. Strategien fokuserer særligt på at skabe sammenhæng, styring og sikkerhed i arbejdet med at udvikle fremtidens digitale Danmark. KMD tager godt imod den nye strategi.

21.06.2016

Smilende kvinde med mobiltelefon

Pressemeddelelse

Aarhus Kommune vil udvide succes med mobile betalinger

Aarhus Kommune har med mobile betalinger som MobilePay og Swipp gjort det lettere for både borgere og ansatte. Succesen giver nu anledning til, at man i kommunen vil udvide antallet af betalingssteder med smartphonebetaling fra 70 til 200.

20.06.2016

kvinde på rulletrappe

Pressemeddelelse

Analyse: Offentligt ansatte slår fortrolige oplysninger op af nysgerrighed

Den offentlige sektor udsættes i stort omfang af en vifte af forskellige sikkerhedshændelser – både interne, hvor medarbejdere eksempelvis deler passwords eller slår fortrolige oplysninger op af nysgerrighed, såvel som eksterne, hvor ubudne gæster forsøger at komme ind bag data-murene.

08.06.2016

KMD køber EMT Nordic

Pressemeddelelse

KMD køber EMT Nordic

Den danske it-koncern KMD har netop købt den fynske it-virksomhed EMT Nordic, der udvikler software og leverer konsulentydelser inden for energi- og miljøområdet. Opkøbet er en del af KMD’s vækststrategi, hvor software inden for energi-, forsynings- og bygningssektoren er udpeget som et satsningsområde.

08.06.2016

Folketinget på Christiansborg

Pressemeddelelse

KMD vinder opgaver om digital kompetenceudvikling i staten

Moderniseringsstyrelsen har netop været i udbud med opgaven om at drifte og udvikle det offentliges læringsløsning Campus. Opgaven er gået til it-koncernen KMD. Med den nye aftale åbner der sig muligheder for, at statens ansatte fremover kan lære af hinanden på tværs af tid og rum.

19.05.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Analyse: Danske topvirksomheder tages som datagidsler

De største danske virksomheder oplever i betydeligt omfang angreb på deres datasikkerhed – og angriberne lykkes i stor stil med deres mission. Det viser en rundspørge fra KMD Analyse blandt it-sikkerhedsansvarlige i toppen af dansk erhvervsliv.

18.05.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Den digitale sæl Santos vinder årets finale i KMD Educa award

Det blev de to fynboer Mia Dybdahl Andersen og Frederikke Schøts fra Læreruddannelsen i Odense, som løb med sejren og de 25.000 kr. i KMD Educa Award ved prisuddelingen på Skolemessen i Aarhus. De to studerende har lavet et digitalt undervisningsforløb for 1.-3. klasse om Sælen Santos i samarbejde med det naturhistoriske museum Naturama og Fjord & bælt i Svendborg.

15.04.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Årsregnskab: Milepæle nået for KMD

Med årsregnskabet 2015 passerer KMD for første gang 5. mia. i omsætning og leverer samtidig det største overskud i virksomhedens historie. I tråd med vækststrategien "KMD på flere markeder" har året blandt andet budt på flere betydelige opkøb. KMD's internationale ambitioner var afsættet for den første større internationale investering til dato med overtagelsen af den skandinaviske it-virksomhed Banqsoft.

04.04.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Nyt KMD selskab skal løfte start-ups til solide forretninger

For at understøtte radikale ideer til digital innovation har KMD netop udskilt sin venture-enhed fra moderselskabet. Datterselskabet KMD Venture skal som selvstændig investeringsfond fokusere på skabelsen af nye forretningsmodeller i samarbejde med eksterne forretningspartnere og start-ups. Det første projekt om digital arv og testamenter er allerede sat i søen i samarbejde med innovationseksperterne fra KRING.

21.03.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Danske IT-folk hjælper IT-flygtninge i job

I løbet af de næste seks måneder skal ansatte fra it-virksomheden KMD i Aalborg hjælpe 16 højtuddannede flygtninge nærmere et job. Hver flygtning får en KMD-mentor, som skal hjælpe dem med at komme helt tæt på det danske arbejdsmarked. Med mentorordningen håber KMD, Røde Kors og Aalborg Kommune, at man kan få flyttet flygtninge med højere uddannelser hurtigt ud i konkrete jobs til gavn for dem selv og samfundet.

18.03.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Digitaliseringsprisen er uddelt - her er vinderne

Første gang nogensinde rydder jyske myndigheder bordet ved dette års uddeling af Digitaliseringsprisen. Det blev Region Syddanmark, der vandt Effektiviseringsprisen for projektet ”Teletolkning”, og Hjørring Kommune, der vandt Velfærdsprisen for projektet ”Sensorbleer”. Dommernes Specialpris gik også til Hjørring Kommune for projektet ”Book en byggesagsbehandler”.

17.03.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Banedanmark outsourcer driften af de administrative IT-systemer til KMD

Banedanmark overlader nu it-driften og SAP-systemvedligeholdelsen til den danske it-koncern KMD. På baggrund af to større udbud overtager KMD it-driften af Banedanmarks administrative it-systemer og skal supportere, vedligeholde og udvikle flere centrale SAP-applikationer for Banedanmark. KMD’s aftale med Banedanmark sker i forlængelse af flere større SAP-aftaler i de seneste år med DSB og Vejdirektoratet.

14.03.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Region Syddanmark moderniserer løn og vagtplanlægning

Det bliver den danske it-koncern KMD, der fremover skal stå for it-understøttelsen af løn og vagtplanlægningen i Region Syddanmark. Med den nye aftale skifter regionen leverandør på området og overgår til et helt nyt vagtplanssystem. KMD vurderer, at den nye vagtplanløsning løser en række af de organisatoriske og it-værktøjsmæssige udfordringer, som rigsrevisionen påpegede i deres rapport fra foråret 2015 på vagtplansområdet.

11.03.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Nyt tilbud til københavnerne: Lav afdragsordning til kommunen over nettet

Har man som Københavner været uheldig og fået tre parkeringsafgifter på stribe – og der er lavvande i kassen, så er hjælpen på vej fra kommunen. Som en del af digitaliseringen af betalingsområdet i Københavns Kommune kan borgerne fra foråret via kommunens hjemmeside let lave en afdragsordning på alle slags regninger fra kommunen.

04.02.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

KMD køber den danske softwarevirksomhed Edlund

Den danske it-koncern KMD har netop indgået aftale om at overtage it-virksomheden Edlund, der er førende i Danmark inden for softwareudvikling til liv- og pensionsselskaber. Opkøbet sker som led i KMD’s strategiske satsning på at udvide sin tilstedeværelse markant i erhvervssegmentet.

04.01.2016

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

KMD køber enhed fra FORMPIPE

Den danske it-koncern KMD har siden efteråret 2014 løbende styrket sin forretning gennem en række opkøb. Syv af slagsen er det blevet til de seneste 14 måneder.

11.12.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Jyske Bank øger fokus på virtuel og social læring

Jyske Bank har i samarbejde med den danske it-koncern KMD netop taget et skridt mod en styrkelse af det strategiske arbejde med de ansattes kompetencer. De 4.100 medarbejdere får fremover endnu flere muligheder for at lære af hinanden på tværs af tid og rum.

03.12.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

IT-koncernen KMD træder ind på Heavy Metal-scenen

Et umage par. Sådan kan man betegne en helt ny konstellation på den danske scene for hård rock og metalmusik. COPENHELL og KMD – to mastodonter inden for henholdsvis metalmusik og it – indgår samarbejde.

27.11.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Ny digital skoledag for 12.000 elever og deres forældre i Esbjerg

Fra nytår bliver det nemmere som forældre at følge med i sit barns læring på Esbjerg Kommunes 25 folkeskoler. Kommunen indfører i samarbejde med den danske it-virksomhed KMD en ny digital læringsplatform, der skal gøre planlægningen og afviklingen af undervisningen lettere for lærerne – og nemmere for forældrene at følge fra sidelinjen.

04.11.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

KMD settles into Poland

The Danish IT-company KMD is now settled into their new offices in Poland. This Monday KMD held an opening reception in order to debut their new location in Warsaw. The Danish ambassador along with a number of dignitaries from Poland were in attendance.

03.11.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Analyse: Kommunale sagsbehandlere efterlyser bedre samarbejdsværktøjer

En ny rapport fra KMD Analyse viser, at en stor gruppe kommunale sagsbehandlere oplever, at manglen på fælles it-værktøjer medfører problemer med koordineringen af det tværgående samarbejde.

29.10.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

KMD vinder debitorudbud fra Udbetaling Danmark

Det bliver den danske it-koncern KMD, der skal levere den nye debitorløsning til Udbetaling Danmark. Det er resultatet af et EU-udbud, som et stærkt felt af landets it-aktører deltog i. Den nye løsning skal håndtere mere end 500.000 debitorer og 900.000 opkrævninger om året. Hos KMD er der både glæde og stolthed over den nye opgave.

23.10.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Ny digital skoledag for 9500 folkeskoleelever i Randers kommune

På bagkanten af en ny skolereform og en livlig teknologisk udvikling tager folkeskolen nye former. Randers Kommune indfører nu i samarbejde med den danske it-virksomhed KMD en helt ny digital læringsplatform på alle folkeskolerne i kommunen.

06.10.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

KMD og SAS Institute indgår alliance på indkøbsområdet

KMD har gennem det sidste halve år oprustet kraftigt inden for it-løsninger på indkøbsområdet, og nu indgår it-virksomheden en ny alliance med SAS Institute.

06.10.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Forsvaret indgår aftale om dokumenthåndtering med KMD

Det bliver den danske it-virksomhed KMD, der fremover skal tage sig af it-understøttelsen af forsvarets dokumenthåndtering. KMD vandt opgaven efter EU-udbud.

05.10.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

DSB flytter SAP HANA sky til KMD

Det bliver den danske it-koncern KMD, der skal udvikle og drive DSB’s nye SAP HANA installation. Det er resultatet af et større udbud på området, hvor en række af it-feltets stærkeste aktører bød ind.

16.09.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

500 ingeniørstuderende skal udfordre IT-giganter på innovation

Et nyt samarbejde skabt af DTU og landets to største it-virksomheder, IBM og KMD, giver fra i dag 500 ingeniørstuderende mulighed for at udfordre og hjælpe virksomheder i Danmark med at skabe nye it-løsninger og forretningsmuligheder.

14.09.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Sønderborgs skoler bliver mere digitale

Sønderborg går foran med at udnytte digitalisering til at skabe en bedre skole. Fokus er på elevernes læringsmål og trivsel samt lærernes samarbejde og videndeling.

25.08.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Opkøb: KMD ekspanderer i Skandinavien

KMD's internationale ambitioner materialiserer sig nu i den danske it-koncerns første større internationale investering. Virksomheden har netop opkøbt den norske it-koncern Banqsoft AS, der beskæftiger sig med software til den finansielle sektor.

20.07.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Det skal være nemmere at være leder i Horsens kommune

Kan vi med fordel erstatte de to vikarer i daginstitutionen med en ny pædagog? Hvilke tiltag på arbejdsmarkedsområdet får flest ledige i job? Horsens Kommune har sammen med it-virksomheden KMD startet et projekt, der skal give lederne bedre overblik over sammenhængende mellem økonomi, aktiviteter og resultater.

10.07.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

KMD styrker sikkerhedsområdet med nyt opkøb

KMD har netop indgået aftale om at overtage den danske it-virksomhed Neupart. Neupart hører til blandt de førende inden for Information Security Management i Danmark. KMD opruster derved yderligere inden for et område, som er i vækst og nyder stor opmærksomhed i it-markedet.

07.07.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Middelfart kommune øger overblik over tilsyn

De danske kommuner modtog for nylig kritik i en evalueringsrapport fra EVA om tilsynet med de danske daginstitutioner. Hovedanken lød på manglende systematik i tilsynet.

30.06.2015

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Pressemeddelelse

Ny alliance skal samle styringen af bygningsstyrelsens 4 mio. m2

Bygningsstyrelsen har netop indgået et projektsamarbejde med den danske it-koncern KMD om it-understøttet styring af deres mere end 4 mio. m2.

04.06.2015

Kolleger taler sammen på gang

Nyhed

Ny uddannelse til administrative medarbejdere i kommunerne

KMD og UCN act2learn har lanceret en ECTS-givende uddannelse, der skal løfte rådgivningskompetencerne hos de administrative medarbejdere.

01.01.0001

Arne Nikolajsen på KMD's social- og sundhedskonference i Nyborg

Nyhed

Interview: Sådan arbejder Esbjerg Kommune med at styrke borgernes mestringsevne

Vi har stillet ham fem spørgsmål om, hvordan Esbjerg Kommune arbejder med at styrke borgernes mestringsevne. Læs med og få inspiration til din kommunes videre arbejde.

01.01.0001

Kolleger samarbejder om projekt

Nyhed

Skal din kommune vinde Digitaliseringsprisen 2017?

Indstil de bedste digitaliseringsprojekter, som din kommune har lavet i løbet af i år og deltag i kampen om prisen som Danmarks bedste digitaliseringsprojekt.

01.01.0001

mand på kontor

Nyhed

Skoleledere kan bruge data til at skabe bedre læring og trivsel for elever

Der bliver mere og mere data tilgængeligt på skoleområdet. Hvis data bruges rigtigt, kan de være med til at finde frem til de mest effektive indsatser.

01.01.0001

Kontakt KMD's presseafdeling

Henrik Keller Jensen, Senior Presse & Kommunikationskonsulent

Henrik Keller Jensen, Senior Presse & Kommunikationskonsulent

hej@kmd.dk

Christoffer Hellmann, Kommunikationschef

Christoffer Hellmann, Kommunikationschef

che@kmd.dk

Line Dall

Line Dall, Presse & Kommunikationskonsulent (Barsel)

lxd@kmd.dk

Pressemateriale

Hent logoer, pressefotos og videoklip til web, print og videobrug.

KMD logo

KMD logoer

Hent KMD's logoer til brug på web og print.

KMD pressefotos

KMD pressefotos

Billeder af KMD's hovedsæde, øvrige lokationer og serverpark. Billederne kan frit benyttes ved kreditering af KMD.

Hent KMD videoklip til pressebrug.

Videoklip

Hent KMD videoklip til pressebrug.