11 kommuner køber sundheds-, social- og omsorgsplatform fra KMD

Lars Haahr Konnerup i KMD bygningen, Ballerup

11 sjællandske kommuner har underskrevet kontrakt med it-virksomheden KMD om indkøb af KMD Nexus, som er en it-platform til kommunernes sundheds-, social- og omsorgsområder. Med den nye tværfaglige platform skal kommunernes borgere opleve en sammenhængende service samtidig med, at medarbejderne får et fælles overblik over borgernes forløb.

De 11 kommuner Greve, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lejre, Næstved, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Vordingborg underskrev den 29. december 2021 en fælles kontrakt med KMD om levering, implementering og drift af KMD's tværfaglige platform KMD Nexus. Kontrakten med KMD er indgået efter et EU-udbud med forhandling, hvortil KMD var prækvalificeret sammen med Netcompany og Systematic.

Den Kommunale Digitaliseringsforening (DIGIT), som står bag udbuddet, understreger, at den fælles it-løsning skal knytte kommunerne tæt sammen i dialogen med KMD som leverandør og øvrige samarbejdspartnere. DIGIT's styregruppeformand for udbuddet, Kasper Sonne, der til daglig er direktør i Ringsted Kommune, udtaler:

"Beslutningen om at vælge KMD som leverandør skyldes, at de samlet set leverede det bedste bud. Vi ser frem til samarbejdet med en driftssikker og erfaren leverandør, nu hvor kommunerne står over for sammen at skulle implementere en tværfaglig it-platform. For nogle kommuner og fagområder svarer den valgte løsning til den, som de har i forvejen. Andre kommuner og fagområder står over for den store og spændende, men også udfordrende opgave i at skulle implementere et helt nyt fagsystem."

KMD Nexus i mange kommuner

KMD Nexus er et af it-virksomhedens flagskibe med over 100.000 fagbrugere i landets kommuner, og hos KMD er der stor tilfredshed med kontrakten, som bl.a. blev tildelt grundet en bedre kvalitetsscore end de øvrige tilbud.

"Når systemerne taler det samme sprog, og både borgere, pårørende og ansatte har en brugervenlig og sikker adgang til social- og sundhedsdata, er der stor værdi i at have den samme tværfaglige platform. Vi er utroligt glade for, at DIGIT har valgt os som leverandør. Det betyder, at de syv kommuner i DIGIT, der allerede bruger KMD Nexus, kan fortsætte med deres foretrukne valg, men også at de øvrige fire kommuner vil i samme retning. Vi ser frem til et udbytterigt samarbejde med de elleve kommuner," siger områdedirektør for Sundheds- og Socialområdet i KMD, Lars Haahr Kornerup.

KMD Nexus-løsningen skal sikre en mere intuitiv og stabil it-understøttelse af kerneopgaven på sundheds-, social- og omsorgsområdet. Kommunerne står over for en todelt implementeringsproces af platformen. Første bølge går i luften den 1. november 2022, og bølge to går i luften den 1. november 2023.

Kontrakten løber i op til 10 år fra idriftsættelse og dækker over et trecifret millionbeløb.

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef