Banedanmark outsourcer driften af de administrative IT-systemer til KMD

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

Banedanmark overlader nu it-driften og SAP-systemvedligeholdelsen til den danske it-koncern KMD. På baggrund af to større udbud overtager KMD it-driften af Banedanmarks administrative it-systemer og skal supportere, vedligeholde og udvikle flere centrale SAP-applikationer for Banedanmark. KMD’s aftale med Banedanmark sker i forlængelse af flere større SAP-aftaler i de seneste år med DSB og Vejdirektoratet.

Banedanmark har efter to udbudsrunder tildelt KMD to større aftaler. KMD skal de næste fire år varetage Banedanmarks it-drift og de næste to år supportere, vedligeholde og udvikle flere centrale administrative SAP-applikationer.

- Vi ønsker en effektiv og tidssvarende it-understøttelse. Det får vi bl.a. ved at outsource vores it-drift, og vi ser nu frem til samarbejdet med KMD, fortæller it-chef i Banedanmark, John Vammen.

KMD fortsætter udvidelse af SAP kundeportefølje

Hos KMD er man yderst tilfredse med det nye samarbejde.

- Vi glæder os til at hjælpe Banedanmark med at udvikle og effektivisere den administrative it-infrastruktur. Det er en stor anerkendelse at få tildelt de to aftaler. Det er en understregning af, at KMD står godt i markedet inden for drift og vedligeholdelse af SAP, hvor vi har mere end 200 SAP-specialister i Danmark, siger Jesper Kryhlmand, direktør for Erhverv & Infrastruktur i KMD.

I efteråret 2015 indgik KMD lignende SAP aftaler med DSB og Vejdirektoratet.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed, og hovedparten af KMD’s forretning udspringer af egen softwareudvikling. I over 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark.

KMD har gennem de seneste år opbygget en solid portefølje af private kunder og løser i dag opgaver for mere end 800 danske og udenlandske virksomheder. Ved at overlade opgaver som it-drift og systemvedligeholdelse, løn- og personaleadministration samt printopgaver til KMD kan virksomhederne fokusere på egne kernekompetencer – til fordel for den daglige forretning, strategi og innovation.

KMD koncernen har en årlig omsætning på knap fem milliarder danske kroner og har omkring 3.200 ansatte. Læs mere på www.kmd.dk.

Kontaktinformation

Banedanmark, Presse, telefon +45 8234 1313
KMD, Kommunikationschef Christoffer Hellmann, che@kmd.dk, telefon +45 4460 1809, mobil +45 2529 1784