Egoo.health er ny ”personlig diagnostik” teknologi til måling af biomarkører med It-koncernen KMD og PreSeed Ventures i ryggen

skilt

Præcis måling af biomarkører lavet af brugerne selv med resultatformidling via en smartphone. Det er fremtiden inden for diagnosticering på en lang række områder, hvis det står til det lovende startup Egoo.health og deres investorer, den danske It-koncern KMD og investeringsfonden PreSeed Ventures.

Personlig diagnostik handler om at skabe værdi for den enkelte patient ved at koble diagnostiske biomarkører for den enkelte med personlig medicin. De to begreber går hånd i hånd og er hinandens forudsætning for at skabe en løbende forbedret behandlingsform. Derudover er platformen ideel for den enkelte til at vurdere sit helbred i forhold til livsstilssygdomme - dvs. for første gang får ganske almindelige mennesker adgang til at hjemmeteste kliniske biomarkører for at forstå deres helbredsstatus.

Normalt skal prøver og analyser af biomarkører, der bruges på en lang række diagnostiske områder, foretages af specialister på biomarkørudstyr beregnet til industribrug. Processen fra test til analyse til resultat skaber en række belastninger for både patienter og sundhedssystem. Med deres nye teknologi og platform er det unge selskab Egoo.health stålsat på at skabe et nyt virkelighedsbillede for både patienter og sundhedssektor.

"Den offentlige sektor efterspørger muligheden for at forbedre patientoplevelser, effektivisere processerne omkring borger/patient og personalisere medicin og behandling. Egoo.health platformen er velpositioneret til at understøtte alle tre områder," fortæller Thomas Warthoe, CEO hos Egoo.health. Han fortsætter:

"Vi kombinerer en digital brugerplatform og et nyt personligt diagnostisk instrument, der er nemt og lille nok til, at patienter selv kan udføre den nødvendige blodprøve og aflæse resultatet umiddelbart efterfølgende via en smartphone".

I de foreløbige tests er den kliniske kvalitet af de selvbetjente tests meget høj, og potentialet i at digitalisere både analyse og monitorering af patientens data vurderes til at være enormt. Det er på netop den baggrund selskabet har fået opbakning fra KMD Ventures, som er it-selskabet KMD's investeringsselskab, og PreSeed Ventures, der har tæt på 20 års erfaring med at finansiere og udvikle danske vækst selskaber helt fra de tidligste stadier.

"Vi er glade for, at vi får så solide aktører som KMD og PreSeed Ventures ind i ejerkredsen. De kan hjælpe os med at tage det næste skridt, hvor vi skal løfte vores arbejde fra forsøg til markedsintroduktion", fortæller Thomas Warthoe.

De nye partnere ser ligeledes store muligheder i samarbejdet.

"Det arbejde, der allerede er foretaget hos Egoo.health, med at udvikle instrumentet og den tekniske platform, er overbevisende. Vi ser fra KMD Ventures side et betydeligt potentiale i produktet, som vi gerne vil være med til at modne og bringe til markedet", siger Niklas Marschall, CEO i KMD Ventures.

"Det unikke ved Egoo.health-platformen er, at den er designet til at kunne analysere på alle biomarkører og dermed også mange sygdomsområder. Dette kombineret med, at produktet muliggør brugerens adgang til egne kliniske data samt integrering af dataene i sundhedssystemet, kommer i vores optik til at rykke voldsomt ved markedet for selvbetjente måleinstrumenter. Vi ser frem til at være en del af den fremadrettede strategiske udvikling", fortæller Anders Kjær, Investment Manager i PreSeed Ventures.

KMD bliver en del af udviklingsteamet

Udover at være en del af ejerkredsen, kommer KMD også til at være operationelt involveret i produktudviklingen. KMD's forretningsenhed for Data, Information Management og Analytics skal være med til at videreudvikle de bagvedliggende dataanalyser, og KMD-datterselskabet Charlie Tango skal være med til at løfte brugeroplevelsen på den digitale platform.

"En del af vores motivation for at blive en del af Egoo.health har været muligheden for at involvere os i selve udviklingsarbejdet på den digitale platform. Vi er ikke specialister i de nye sundhedsteknologier, men vi har set en god mulighed for, at vi med vores stærke digitale kompetencer kan være med til at løfte produktet yderligere", forklarer Niklas Marschall.

Både Anders Kjær fra PreSeed Ventures og Niklas Marschall fra KMD Ventures er trådt ind i bestyrelsen for Egoo.health.

Om Egoo.health

Egoo er en platform, der vil gøre det nemt og billigt at foretage analyser af biomarkører. Brugeren udfører selv analyserne på et lille medicinsk måleapparat og får efterfølgende testresultaterne direkte på deres smartphone, hvor data præsenteres og sammenlignes med patientens historiske resultater og andre relevante målepunkter. Et særkende ved Egoo-platformen er, at den kombinerer en række udbredte måleprincipper, hvilket fører til stor fleksibilitet og nøjagtighed. Egoo.health's teknologi, måleapparat og platform har i 2019 modtaget den officielle ISO 13485:2016 certificering og deres quality management system opfylder således alle officielle krav til IVD og medicinsk udstyr. Platformen er designet til at kunne måle op til 80% af alle kendte biomarkører. I øjeblikket kan Egoo bruges til hjerte-kar-sygdomme, diabetes og inflammatoriske sygdomme. Læs mere på https://www.egoo.health/

Om PreSeed Ventures

Med 19 års erfaring og mere end 300 investeringer i talentfulde iværksættere er PreSeed Ventures Danmarks mest succesfulde early stage investor. Med deres fintunede systematik til at uddanne, udvælge og udvikle lovende startups har de givet luft under vingerne til danske vækstselskaber som Tonsser, Grandhood, Vivino og Trustpilot. Og med startup skolen PreSeed Academy uddanner de sammen med de mange erfarne iværksættere fra deres portefølje de fremtidens generationer til skabe de næste danske startup-eventyr. www.preseedventures.dk

Om KMD og KMD Venture

KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder, herunder over 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 5,6 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier. Læs mere på www.kmd.dk

KMD Venture er et selvstændigt datterselskab med egen investeringsfond uden for moderselskabet KMD. KMD Venture fokuserer på skabelsen af nye forretningsmodeller i samarbejde med eksterne forretningspartnere og start-ups.

Kontaktinformation

Egoo.health, CEO Thomas Warthoe, tw@egoo.health, mobil (+45) 21 63 35 34
KMD, Kommunikationschef Christoffer Hellmann, che@kmd.dk, mobil (+45) 25 29 17 84
PreSeed Ventures, Communications & Community Manager Alice Bo Killemose, abk@preseedventures.dk, mobil (+45) 30 55 35 13