It-giganter står bag spil til helvedet i København

Tilskuere til koncert på Copenhell

Heftige metal-guitarsoloer møder it-kæmper i fælles opgave om at skabe det ultimative arkadespil til helvedet. Danmarks største rock- og metalfestival, COPENHELL, har siden 2015 samarbejdet med landets største it-virksomhed, KMD. Nu har det umage par fået selskab af IT-Universitetet i København. Fredag eftermiddag åbner de tre partnere for KMD Copenhell Game Jam, der er et to-døgnstræf, hvor it-udviklere og andre spil-interesserede skal konkurrere om at udvikle et metal-computerspil til COPENHELL 2017. Præmierne til vinderholdet er billetter til COPENHELL 2017, hvor det også bliver muligt at spille det vindende spil blandt de mange festivalgæster.

COPENHELL og KMD - to mastodonter inden for henholdsvis metalmusik og it - har fået en ny makker med om bord, IT-Universitetet i København (ITU). Sammen står de tre partnere bag KMD Copenhell Game Jam, der starter fredag eftermiddag på ITU.

Henover fredag aften og weekenden skal it-udviklere og andre spil-interesserede konkurrere om at udvikle det ultimative metal-computerspil til COPENHELL 2017. Upcoming bands er til og med fredag blevet opfordret til at indsende egen musik til brug i spillene. Er musikken med i vinderspillet, vinder bandet også billetter til årets festival.

- Vi ser KMD Copenhell Game Jam som en mulighed for kreativt at kombinere nogle genrer, som umiddelbart intet har med hinanden at gøre og så alligevel har en masse til fælles. Der er rigtig mange metalfans i it-branchen, og det at designe computerspil specielt til COPENHELL 2017 skaber en unik synergi mellem de tre arrangører og giver os samtidig mulighed for at komme i kontakt med festivaldeltagerne på en sjov og uforpligtende måde. Vi ser jo gerne, at endnu flere får øjnene op for, at en karriere inden for tech-branchen er en spændende vej at gå, fortæller Heidi Hardgrove, sponsoransvarlig i KMD.

Et udsolgt COPENHELL skal game

COPENEHLL forventes udsolgt, og arrangørerne ser frem til tre forrygende og stemningsfulde dage fyldt med hård musik og det største COPENHELL-publikum til dato: 20.000 vilde rock- og metalfans.

Hos Live Nation, arrangøren af COPENHELL, synes man, det nye tiltag er med til at skabe en endnu mere levende festival.

- Det er jo bare fedt, at vi år for år rykker tilbuddene til festivalgæsterne i nye retninger. At vi sammen med KMD og ITU har mulighed for at få designet vores helt eget spil til COPENHELL 2017 viser, hvor meget synergi, der kan komme ud af at slå pjalterne sammen med nogle partnere, der tænker i helt nye retninger. Jeg glæder mig både til weekendens KMD Copenhell Game Jam og til at præsentere spillet for festivalens gæster i slutningen af juni, fortæller Rasmus Kristensen fra Live Nation.

IT-Universitetet i København lægger lokaler til KMD Copenhell Game Jam og ser frem til konkurrencen.

- KMD Copenhell Game Jam og selve det at præsentere resultatet af anstrengelserne til COPENHELL 2017 er en festlig måde at få bragt to verdner sammen. COPENHELL havde 20.000 gæster i 2016, og hvis vi kan få nogen af de mange gæster i juni til at have en god oplevelse med spillet, så er det fantastisk. For os handler det derudover om at kunne skabe en sjov begivenhed for deltagerne i KMD Copenhell Game Jam. Det at beskæftige sig med it-udvikling handler også om at lave kulørte og useriøse ting, som mange mennesker efterfølgende har det sjovt med, siger Miguel Angel Sicart fra IT-Universitetet.

Det er ingen krav til spillet andet end, at det skal "eksemplificere metal" og være et multiplayer-spil, hvor der kan være op til fire spillere. Herudover skal det være i arkade-stilen, der skal kunne afvikles på en mobil arkade-konsol, som gæsterne til COPENHELL 2017 får mulighed for at spille på. En jury bestående af folk fra KMD, ITU og COPENHELL kårer mandag morgen det vindende spil.

Udover KMD Copenhell Game Jam, står it-virksomheden også bag det famøse Smadreland, hvor gæsterne på festivalen får lov til at smadre KMD pc'ere og printere. Inden i udvalgte pc'ere ligger præmier i form af billetter til det kommende års festival.

Om COPENHELL

COPENHELL er Danmarks største rock- og metalfestival, som siden begyndelsen i 2010 hvert år har samlet tusindvis af metalfans fra både ind- og udland i København. Refshaleøen danner rammerne om de tre dages helvede på jord, og de rå, industrielle omgivelser står som perfekt baggrund til det brutale decibel-bombardement fra COPENHELLs i alt tre scener. I 2017 har COPENHELL mere end 42 bands på programmet - bl.a. Slayer, System of a Down, Prophets of Rage og Five Finger Death Punch. Se mere på www.copenhell.dk

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed. I over 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD's softwaresystemer i omegnen af 400 mia. kr. Det svarer til mere end 20% af Danmarks BNP. KMD's softwaresystemer håndterer også så forskellige områder som administration af skoler og forsyningsvirksomheder og afholdelse af folketingsvalg i Danmark. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 5 mia. kr. og har omkring 3.500 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Læs mere på www.kmd.dk.

OM ITU

IT-Universitetet er etableret i 1999, og er Danmarks yngste universitet. Universitetet har som mission at levere internationalt førende undervisning og forskning, som gør Danmark usædvanlig dygtig til at skabe værdi med it.

Kontaktinformation

KMD, kommunikationschef Christoffer Hellmann, mobil (+45) 25 29 17 84, che@kmd.dk, Twitter: @Chris_Hellmann
Live Nation, Digital Manager Rasmus Frederik Kristensen, mobil (+45) 21 76 54 84, Rasmus@livenation.dk
IT-Universitetet, Center for Computer Games Research, Associate Professor, Miguel Angel Sicart, miguel@itu.dk, mobil (+45) 6165 7209