KMD og SAS Institute indgår alliance på indkøbsområdet

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

KMD har gennem det sidste halve år oprustet kraftigt inden for it-løsninger på indkøbsområdet, og nu indgår it-virksomheden en ny alliance med SAS Institute. Samarbejdet omhandler den førende løsning i norden inden for indkøbsanalyser – SAS Indkøbsanalyse – som KMD fremover står for udviklingen, driften og salget af.

KMD’s ambitioner på indkøbsområdet tager nu yderligere fart i form af en alliance med SAS Institute, hvor KMD indgår i et tæt partnerskab om it-løsningen SAS Indkøbsanalyse. SAS Indkøbsanalyse er Nordens førende it-løsning til analyse af indkøb i offentlige institutioner og andre komplekse indkøbsorganisationer.

Med alliancen skal KMD fremover stå for udvikling, drift, salg og markedsføring af SAS Indkøbsanalyse. Udover selve løsningen får KMD også ansvaret for de eksisterende kundeaftaler, og KMD siger endvidere velkommen til syv nye medarbejdere i koncernen.

- Markedet efterspørger i højere og højere grad totalløsninger, suite og sammenhæng på indkøbsområdet. KMD har gennem en længere periode oprustet på området og det nye partnerskab med SAS giver endnu flere muligheder for at hjælpe vores kunder med at opnå de ønskede effektiviseringer inden for indkøb, siger Helle Huss, Executive Vice President i KMD.

En nordisk succes

Udover en udvidelse af KMD’s produktportefølje ser KMD også nye markedsmuligheder i partnerskabet.

- Med den nye SAS alliance får vi ikke kun tilført nye kompetencer og teknologi, men også en interessant kundeportefølje. KMD har vækstambitioner i flere markedssegmenter herunder uden for landets grænser. Set i det lys er det naturligvis interessant at få en nordisk succes som en del af tilbuddet til kunderne, fortæller Helle Huss.

SAS Institute Danmark vil med KMD partnerskabet fortsat levere den teknologiske og analytiske platform.

- KMD er en solid og ambitiøs partner til at videreføre succesen, der er skabt. Hos SAS Institute ser vi den nye aftale som en spændende mulighed for videreudvikling af den analytiske platform til gavn for vores store kundebase. Jeg er sikker på, at vi med den nye konstellation kan imødekomme efterspørgslen på en fuld integreret tilgang til indkøb, netop ved at bringe e-handel, kontraktstyring og analyse sammen, udtaler General Manager, Keld Zornig, SAS Institute Danmark.

KMD annoncerede tidligere på året et samarbejde med e-procurement specialisten Comcare, hvor KMD blandt andet fik indkøbsløsningen Rakat som en del af produktporteføljen samtidig med, at man sikrede en stærk dataintegration til KMD’s vifte af administrationsløsninger under KMD Opus paraplyen. Da der allerede er dataintegration mellem SAS Indkøbsanalyse og Rakat, betyder det at KMD fra dag et vil kunne tilbyde fyldt integrerede løsninger til markedet.

Om løsningen

Indkøbsanalyse er Nordens førende it-løsning til analyse af indkøb i offentlige institutioner. Løsningen benyttes af offentlige og private kunder i Danmark, Norge og Sverige og har været i drift siden 2010. Kunderne spænder bredt fra små danske kommuner til alle landets største, regioner, statslige institutioner, uddannelsessektoren og nu også forsyningssektoren. Indkøbsanalyse fra SAS Institute optimerer processer omkring udbud og forbedre aftaleloyaliteten og netop SAS’s unikke tilgang til dette via category management på varelinjeniveau har haft stor succes.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Den unikke domæneviden, pålidelighed og tilgang til sikkerhed og driftsstabilitet gør, at KMD i dag er en af de mest anerkendte og benyttede i den danske it-branche. KMD's systemer håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser. I alt bliver det til cirka 400 mia. kr. om året, hvilket svarer til mere end 20% af Danmarks BNP. Koncernen har en årlig omsætning på knap 5 mia. kr. og har omkring 3.000 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Læs mere på www.kmd.dk.

About SAS

SAS is the leader in business analytics software and services, and the largest independent vendor in the business intelligence market. Through innovative solutions, SAS helps customers at more than 75,000 sites improve performance and deliver value by making better decisions faster. Since 1976 SAS has been giving customers around the world THE POWER TO KNOW®. www.sas.com/dk

Kontaktinformation

KMD, pressechef Christoffer Hellmann, mobil +45 2529 1784, che@kmd.dk, Twitter: @Chris_Hellmann
SAS Institute, pressechef Per Hyldborg, mobil +45 2721 2771, per.hyldborg@sas.com, Twitter: @phyldborg