KMD styrker sikkerhedsområdet med nyt opkøb

ATP vil fortsætte driften i KMD-skyen

KMD har netop indgået aftale om at overtage den danske it-virksomhed Neupart. Neupart hører til blandt de førende inden for Information Security Management i Danmark. KMD opruster derved yderligere inden for et område, som er i vækst og nyder stor opmærksomhed i it-markedet. KMD har i forvejen en betydelig position inden for it-sikkerhed men får med opkøbet tilført værdifulde kompetencer, produkter og kunder.

It-sikkerhed er et område, der nyder stor opmærksomhed i det danske it-marked. KMD har gennem de sidste par år opbygget en betydelig position på området.

Som en del af KMD’s ambitioner og vækststrategi udbygger KMD nu den position. KMD har netop indgået aftale om at overtage den danske it-virksomhed Neupart, der er specialister i Information Security Management. Neupart hjælper offentlige og private kunder med at leve op til sikkerhedskrav gennem digitalt understøttet it-risikostyring.

- Det er med stor tilfredshed, at vi har indgået aftale med Neupart om, at de bliver en del af KMD. KMD har de seneste år investeret betydeligt i området, og vi lægger nu yderligere til. Hele sikkerhedsområdet er i vækst og har stor opmærksomhed i hele markedet. KMD har historisk set været stærke på sikkerhed, men udviklingen går hurtigere end nogensinde, og man skal være både investeringsvillig og dygtig for at kunne følge med. Neupart har anseelig viden og nyder stor respekt i markedet, så de bliver en vigtig del af vores sikkerhedsforretning fremadrettet, fortæller KMD CEO Eva Berneke.

Hos Neupart ser man frem til at blive en del af den danske it-koncern.

- Det er en utrolig spændende mulighed for os. KMD er en af branchens største og mest solide aktører. KMD har oprustet massivt på sikkerhedsområdet, og vi ser frem til, at vores ekspertise og værktøjer kan bidrage til, at både KMD og Neuparts kunder fremover får endnu bedre cybersikkerhed. Det er min overbevisning, at KMD med de nye Neupart-ressourcer bliver endnu stærkere og vil styrke positionen i markedet, siger Lars Neupart, CEO og grundlægger af Neupart.

Med købet overtager KMD Neuparts portefølje af produkter, kunder og partnere. Neupart bliver en integreret del KMD. KMD siger med købet velkommen til 13 nye medarbejdere i koncernen.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed, og hovedparten af KMD’s forretning udspringer af egen softwareudvikling. I over 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark.

Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD’s softwaresystemer i omegnen 400 mia. kroner. Det svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP. KMD’s softwaresystemer håndterer også så forskellige områder som administration af skoler og forsyningsvirksomheder til afholdelse af folketingsvalg i Danmark. KMD koncernen har en årlig omsætning på knap fem milliarder danske kroner og har omkring 3.000 ansatte. Læs mere på www.kmd.dk

KMD har i mere end 100 sikkerhedseksperter, der betjener private og offentlige kunder. I sommeren 2014 slog KMD dørene op for landets første og mest avancerede Security Analytics Centre (SAC). KMD’s SAC er en dansk sikkerhedscentral, som er oprettet som modsvar til den lange række af avancerede og skadelige it-angreb, som danske virksomheder har oplevet over de seneste år. Centerets hovedopgave er overvågning af, og forsvar mod, enhver form for cyberkriminalitet rettet mod KMD’s kunder og KMD’s egen infrastruktur. Læs mere på www.kmd.dk/it-sikkerhed

Om Neupart

Neupart hjælper virksomheder og myndigheder med it-risikostyring og efterlevelse af it-sikkerhedskrav, f.eks. ISO 27001 og den kommende EU-persondatalovgivning. Omdrejningspunktet er det egenudviklede Information Security Management System, SecureAware. Medarbejderne hos Neupart er specialister i ISO 2700x, ISO 22301, persondatakrav, cloud-sikkerhed, Finanstilsynets it-sikkerhedskrav og PCI DSS. Med mere end 200 private og offentlige kunder i både Danmark og udlandet er Neupart den førende danske leverandør af it-sikkerhedsledelse.

Kontaktinformation

KMD, pressechef Christoffer Hellmann, telefon +45 4460 1809, mobil +45 2529 1784, che@kmd.dk, Twitter: @Chris_Hellmann
Neupart, CEO Lars Neupart, mobil +45 4015 6065, ln@neupart.com