KMD vinder opgaver om digital kompetenceudvikling i staten

Folketinget på Christiansborg

Moderniseringsstyrelsen har netop været i udbud med opgaven om at drifte og udvikle det offentliges læringsløsning Campus. Opgaven er gået til it-koncernen KMD. Med den nye aftale åbner der sig muligheder for, at statens ansatte fremover kan lære af hinanden på tværs af tid og rum. Derudover får en lang række kommuner via Moderniseringsstyrelsen også mulighed for at tilslutte sig Campus. Hos KMD glæder man sig over at få tildelt opgaven.

Det bliver den danske it-koncern KMD, der skal drifte, vedligeholde og udvikle det offentliges læringsløsning Campus. Løsningen giver blandt andet medarbejderne i statens institutioner mulighed for at udvikle deres kompetencer via mere end 120 forskellige digitale kurser.

Det er resultatet af et udbud hos Moderniseringsstyrelsen. Den nye aftale gælder for de næste seks år, og Moderniseringsstyrelsen viderefører dermed samarbejdet med den danske it-koncern på området. Hos KMD er der stor tilfredshed med at få tildelt opgaven og glæde over aftalens mange perspektiver.

- Vi er meget glade for fortsat at være dem, som er med til at drive og udvikle den virtuelle undervisning til medarbejdere i statens institutioner. I øjeblikket sker der rigtig meget i udviklingen af digital understøttelse af HR-arbejdet, og vi ser frem til at hjælpe Moderniseringsstyrelsen videre og løfte den indsats. Gevinsterne ved at udvide samarbejdet til hele den offentlige sektor er åbenlys. Platformen giver blandt andet mulighed for ”deleøkonomi” på e-learning området, siger Jens Arne Madsen, direktør for uddannelsesområdet i KMD.

Løsningen er i dag baseret på Saba Enterprise. I fremtiden kan Moderniseringsstyrelsen opgradere til den udbredte cloud-baserede HR-platform, som KMD står bag i Danmark. Den cloud-baserede platform understøtter blandt andet områder som virtuel- og social læring medarbejderne imellem via digitale fora.

Med den nye aftale giver Moderniseringsstyrelsen en lang række kommuner mulighed for at tilslutte sig den fælles læringsløsning Campus. Det betyder, at de mere end 120 kurser i alt fra Forvaltningsloven og konflikthåndtering til træning i diverse it-systemer ved tilslutning kan blive tilgængelige for kommunernes mange ansatte. Kommuner, der tager platformen i brug, får samtidig mulighed for at dele kurser på tværs af kommuneskel.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed, og hovedparten af KMD’s forretning udspringer af egen softwareudvikling. I over 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD’s softwaresystemer i omegnen 400 mia. kroner. Det svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP. KMD’s softwaresystemer håndterer også så forskellige områder som administration af skoler og forsyningsvirksomheder til afholdelse af folketingsvalg i Danmark. KMD koncernen har en årlig omsætning på godt fem milliarder danske kroner og har omkring 3.200 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Læs mere på www.kmd.dk

Kontaktinformation

Presse- og kommunikationskonsulent Line Dall, lxd@kmd.dk, telefon +45 4460 6956, mobil +45 2510 3815