Sådan kan du følge valget på KMD's nye valghjemmeside

Mand på perron kigger på smartphone

Kommunal- og regionsrådsvalget nærmer sig, og på valgaftenen den 21. november og dagene efter kan alle interesserede følge med i valgresultaterne på KMD's valghjemmeside kmdvalg.dk. Her bliver valgresultaterne løbende offentliggjort. Op til valget har hjemmesiden fået et nyt design, hvor det blandt andet er muligt at se hvilke partier og kandidater, der fører i optællingen.

Når vælgerne den 21. november går til stemmeurnerne, kan alle interesserede borgere i løbet af valgaftenen og dagene efter følge med i valgresultaterne for deres kommune på kmdvalg.dk. Via KMD's valghjemmeside kan man følge med i optællingen, efterhånden som kommuner og regioner indrapporterer resultaterne.

Valgresultaterne fra de enkelte kommuner og regioner bliver opsamlet i KMD's systemer og præsenteret på hjemmesiden. Det er de samme valgresultater, som på valgaftenen og de følgende dage sendes videre til DR og TV2.

Hjemmesiden har adressen: https://www.kmdvalg.dk

Nyt design skal gøre det lettere at følge med

Op til valget har siden fået et nyt design, og i år kan man på valgaftenen og dagene efter eksempelvis følge med i hvilke partier og kandidater, der fører i optællingen. Som noget nyt er der lavet en top fem over både partier og kandidater. Funktionen kommer i spil på valgaftenen og i dagene efter.

- Et kommunal- og regionsrådsvalg er noget helt særligt. Derfor er vi meget glade for at kunne præsentere en ny valghjemmeside, hvor det bliver lettere og mere overskueligt at følge med i valgresultaterne. Vi ved, at mange følger med på hjemmesiden, og derfor har det været vigtigt for os at skabe en nem og klar formidling af valgresultaterne, siger Ruth Wisborg, områdedirektør i KMD.

Sådan kommer det til at se ud med valgresultater

Hvis man allerede nu vil have et indtryk af det nye design, som det kommer til at se ud, når der kommer data ind på stemmeafgivelserne, er designet også lagt på resultaterne fra kommunalvalget 2013.

Se det nye design på 2013 valget: https://www.kmdvalg.dk/kv/2013

På den nye valghjemmeside er det også muligt at navigere via et danmarkskort, og designet er tilpasset mobile enheder, så man kan følge valget live på mobilen.

Om KMD og valg

KMD har siden starten af 70'erne hjulpet det offentlige med at afholde valg. Inden valget er det KMD, der sørger for, at de valgberettigede danskere får deres valgkort, der bliver lavet valglister og kandidatlister - og på valgaftenen opsamles valgresultaterne i KMD's systemer, hvorefter de sendes videre til danskerne ude i stuerne gennem direkte forbindelser til DR og TV2. Valget følges minutiøst af KMD's valg-support og tekniske eksperter, der sidder i et større beredskab på valgaftenen i hovedkvarteret i Ballerup.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed. I over 40 år har KMD arbejdet med udvikling, drift og vedligeholdelse af Danmarks største it-systemer. KMD udvikler og leverer i dag software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark. Systemerne håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser, og hvert år beregner og udbetaler KMD's softwaresystemer i omegnen af 400 mia. kr. Det svarer til mere end 20% af Danmarks BNP. KMD's softwaresystemer håndterer også så forskellige områder som administration af skoler og forsyningsvirksomheder og afholdelse af folketingsvalg i Danmark. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 5 mia. kr. og har omkring 3.500 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension.

Kontaktinformation

KMD, presse- og kommunikationskonsulent Line Dall, mobil (+45) 25 10 38 15, lxd@kmd.dk